МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 888
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
SDA, би ли споделила рецептата за бърканицата, която док ви е дал?
И ние сме с морфология 2-3 %, правихме ИКСИ, имах 4 зрели яйцеклетки, всички се оплодиха и развиха до бластоцист. Сега, 2 трансфера по-късно и 3 бластоциста по-малко, нямам надежда за последния бластоцист и се замислям дали ембрионите са толкова добри, колкото казват ембриолозите, дали заради морфологията не спират да се развиват след трансфера...

# 76
  • София
По точно от СДА теста ще разберем дали заради неговите стойности не се е получило 1-вото ни ИКСИ.Сега вече вторият път ще сме ИКСИ+ИМСИ+МАКС

Този тест е инфо, но не решава проблеми. Нашият първи опит беше ИМСИ, морфологията ни е 1%. Аз нямам проблеми с хормоните, стимулацията ми беше уж лека- от пункция на 20 фоликула, извадиха 10 яйцеклетки, от които се оплодиха 9 – върнаха ни 3 ембриона  на третия ден. Всички ембриони бяха много добри, но до 5-ти ден постепенно всички спряха да се развиват. При мен имаше имплантация, но в деня на теста ми започна и новия цикал.  Никой не можа да ми отговори в случая дали е от качеството на яйцеклетките/то всеки път е различно в зависимост от вида на стимулацията, храненето ти и спорта/ или от морфологията. Просто при нашите случаи с всеки изминал опит доктора преценява коя комбинация ще доведе до резултат от най-добри яйцеклетки и най-добре подбрани семенца. Знам за сбъднати мечти и с  лоши ембриони. Стана дълго, но споделям всичко това  за да не залагаш прекалени очаквания на SDI теста – при ИМСИ увеличават многократно сперматозоидите и подбират визуално тези с най-добра морфология. Този тест  ние лично бихме го направили в момент, в който трябва само да ни потвърди, че вече няма смисъл с наш материал. Иначе дори и при лоши резултати единственото, което можем да направим е смяна на различни добавки и чайове - това и сега го правим.

# 77
Ние също сме с 1% нормална морфология и не сме правили теста, тъй като няма как резултата да е добър, то е ясно!

# 78
Някой от вас купувал ли е Ортомол фертил и от къде? Намирам го единствено в аптеки Фрамар за 97 лв.
85 лв. от аптеката на бул. Македония до болницата преди Руски паметник. Между другото, на тази цена са му го дали, като е разбрала аптекарката, че го праща д-р Стефанова. (завежда в същата тази болница урологията) 3 месеца го пи ММ. Резултатът е отново азооспермия. Единствената разлика в СГ е намалели на половина кръгли клетки.
Та да питам какво представляват тези кръгли клетки, ако някой може да ми обясни. И каква е вероятността статистически при биопсия да извадят сперматозоиди и те да вършат работа?

# 79
  • Варна
Благодаря за насоките. Аз съм във Варна, така че трябва онлайн да го поръчвам. Намерих го за 84 лв с безплатна доставка.

# 80
Дара на ММ на СГ също имсше увеличено количество и като попитах в лаб, ми казаха, че това са незрели сперматозоиди т.е. тръгнали да стават, но не станали, пречат ли на нещо така и неразбрах   

# 81
Ние също сме вече с това лекарство но ще го пие чак 3 мес преди самата процедура.Но няма да го купуваме от БГ поради факта,че се убедихме че има разлика в качеството на лекарствата.Това е немско лекарство и в чужбина го има за по 30-35€ а ако успеят да ви го набавят по техната система здравна каса пада на 15-20€.,разликата е огромна.

# 82
ММ пие Ортамол Фертил + от доста време и не бих казала, че има подобрение. Факт, че не знаем какво би било без него. Взима го в комбинация с Трибестан... Преди него взимаше отделно всички останали хранителни добавки - андрозитол, Q10, селен и т.н. Сега поне всичко е събрано на едно. Относно цената, ако сметнем тази на останалите добавки, излиза дори по-евтино.

# 83
  • Варна
SDA-I, за чужбина имаш предвид от аптека или онлайн от някакъв сайт?

# 84
Ако имате познат който да познава лекар и да му ги предпише.Не от сайт от сайт им струват 39.80,€

# 85
  • Варна
Освен Ортомола ми се иска да пробваме и с екстракт от бабини зъби. Това добре ли е и може ли да се съчетава с ортмола - http://apteka.framar.bg/30000855/%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5% … D1%80%D0%BE%D0%B2

Вашите мъже как приеха, че имат проблем? Моят отказва да възприеме, смята, че не е нещо сериозно. Най-вече мисли, че втората СГ, която направихме е грешка. А има ли някаква вероятност да е грешна наистина? Как да го накарам да разбере, че нещата са по-сериозни Sad

Ето това са резултатите. Заключението е остра олигоастенотератозооспермия. Правена е в Надежда.
Скрит текст:
Обем: 2.8 мл
pH: 8
вискозитет: слабо повишен
Цвят: нормален
Желатинови конгломерати: не
Аглутинати: не
Брой сперм: 1.66 млн/мл
общ брой: 4.648 млн
бързо подвижни: 7%
подвижни: 19%
бавноподвижни: 12%
неподвижни: 62%
с добра подвижност: 26%
обща подвижност: 38%
Общ брой подвижни сперматозиоди: 1.76624млн.

Морфология по Крюгер
нормални: 2%
нормални бързи: 0.00232 млн.
Главови дефекти:
удължена глава: 24%
уголемена глава: 1%
крушовидна глава: 2%
малка глава: 52%
кръгла глава: 13%
аморфна глава: 4%
откъсната главичка: 6%
вакуоли: 6%
ядрени вакуоли: 5%

Последна редакция: пт, 13 ное 2015, 15:32 от kеit

# 86
Здравейте! Имам нужда от малко помощ. Преди 3м. , правихме СГ, резултатът беше Олигозооспермия- свръхтежка степен( подвижността беше на 0%). След 3м. проведено лечение подобрихме подвижността на 8%.
 Андролога ни посъветва да започнем да подготвяме документите по фонда. Поиска да пуснем вирусология, след което да започнем да замразяване. Интересуваме какви други изследвания са необходими и дали с тази подвижност е възможно да имаме положителен резултат.
Също искам да попитам дали е задължително клиниката ,която ни подготвя документите, да е същата където трябва да се извърши процедурата.

# 87
  • София
Освен Ортомола ми се иска да пробваме и с екстракт от бабини зъби. Това добре ли е и може ли да се съчетава с ортмола - http://apteka.framar.bg/30000855/%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5% … D1%80%D0%BE%D0%B2

Вашите мъже как приеха, че имат проблем? Моят отказва да възприеме, смята, че не е нещо сериозно. Най-вече мисли, че втората СГ, която направихме е грешка. А има ли някаква вероятност да е грешна наистина? Как да го накарам да разбере, че нещата са по-сериозни Sad

Ето това са резултатите. Заключението е остра олигоастенотератозооспермия. Правена е в Надежда.
Скрит текст:
Обем: 2.8 мл
pH: 8
вискозитет: слабо повишен
Цвят: нормален
Желатинови конгломерати: не
Аглутинати: не
Брой сперм: 1.66 млн/мл
общ брой: 4.648 млн
бързо подвижни: 7%
подвижни: 19%
бавноподвижни: 12%
неподвижни: 62%
с добра подвижност: 26%
обща подвижност: 38%
Общ брой подвижни сперматозиоди: 1.76624млн.

Морфология по Крюгер
нормални: 2%
нормални бързи: 0.00232 млн.
Главови дефекти:
удължена глава: 24%
уголемена глава: 1%
крушовидна глава: 2%
малка глава: 52%
кръгла глава: 13%
аморфна глава: 4%
откъсната главичка: 6%
вакуоли: 6%
ядрени вакуоли: 5%

Здравей,

Трудно го приемат, поне повечето мъже. Дай му време, това е първата фаза, отричането е защитна реакция.
Ние също сме с лоша подвижност и морфология. След прием на добавки от 8% подвижни се увеличават на 20%, морфология повече от 6% не сме имали, обикновено е 4%. След като спре обаче да приема добавките нещата се връщат в изходно положение. Открихме първопричините, сега се борим с тях, междувременно чакаме заповедта от фонда.
Търпение и правилно лечение, открийте причината за това състояние. Ще ви е трудно и на двама ви, но ако се държите ще успеете. Бъди търпелива защото може и да се съпротивлява, да не иска да прави изследвания, да не иска да пие лекарства.
Успех Hug

# 88
  • Варна
Cveti, благодаря! Права си - в момента не иска да се преглежда, не иска да прави изследвания и не иска да пие добавки. Смята, че докторите си измислят, един казва едно, друг друго. Дано с времето го приеме. Sad
А можеш ли да споделиш как открихте причините - при какъв лекар или какви изследвания правихте?

# 89
Споделям резултатите от две спермограми с интервал 3,5 месеца.
В началото на периода след първата СГ - операция от варикоцеле.
1 месец преди втората СГ - прием на спермотренд, ацетил л-карнитин и л-аргинин.

Време на въздържание: 4 // 4  (норма 3-5дни)
рН: 7,8 // 8,2  (норма 7,2-8,0)
Обем: 2,5 // 3,5 (норма 2-6мл)
Брой сперматозоиди/мл: 19 // 86 (норма>15 млн/мл)
Брой сперматозоиди: 47 // 344 (норма>40 млн/еякулат)
Нормокенитични (а+б): 31% // 44% (норма>32%)
Хипокинетични сперматозоиди: 19% // 16%
Акинетични сперматозоиди: 50% // 40%

Оценка по Крюгер: (норма > 4%)
С нормална морфология: 3%  // 6%

Общи условия

Активация на акаунт