МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 585
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
При нас е същото положение..останаха 2 бластоциста , с единия неуспех,но не са ни казали ,че е заради качеството на сперматозоидите, сега ще правим следващ опит с другия бластоцист..Караш ме да се замислям...

# 61
Според мен няма как да се твърди със сигурност, че неуспеха се дължи на лошата морфология!

# 62
Аз си мислех, че щом има получен  newsm78ембрион морфологията вече остава на заден план...

# 63
Точно в денят на трансфера когато бях в стаята за самата процедура ми дадоха и снимка и ми казаха че материала на ММ е с много морфологични дефекти и поради тази причона ембрионите са спряли да се развиват и два часа преди процедурата ми остават само два.Аз нямам други бременности това ни беше първият опит.Нямам кисти нямам запушени тръби нямам липса на яйцеклетки съвместими сме нямаме проблеми в кариотипа.Имам само 4G/5G хетерозиготен носител-липса на ензин фолиева киселина .Затова пия по 2х2  по 0.4 микрограма на ден това са ми 1.6 милиграма и аспирин протект.На 5 ти ден ми ги върнаха аз съм в Щерев.Незнам дали е вярно но знам че на 8 ми ден бетачхг беше 3.5 и ми казаха че това е много граничен резултат и да пускам нов кръвен след 2 дни и точно след 2рият кръвен се получи зацапване което си премина в цикъл.Затова съм и тук за да чета и да продължаваме напред .Аз съм на 29 г. А ММ е на 41.

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 04:48 от SDA-I

# 64
 SDA-I,желая ви късмет. Hug

# 65
SDA, има хора без никакви установени проблеми и пак не става, така че не бъди убедена, че се дължи на морфологията. Но определено продължавайте да се мъчите да я подобрите!Успех!

# 66
Успех на всички ни.Дано я подобрим.

# 67
  • Варна
Някой от вас купувал ли е Ортомол фертил и от къде? Намирам го единствено в аптеки Фрамар за 97 лв.

# 68
  • София
keit, не го купувам, но съм го виждала в Ремедиум, когато ходим за нашите добавки - мисля че имат онлайн продажби. Беше ни препоръчан и затова го помня.

# 69
Някой от вас купувал ли е Ортомол фертил и от къде? Намирам го единствено в аптеки Фрамар за 97 лв.
Здравейте,
Намира се във всички аптеки на репродуктивните клиники - и в Надежда, и в Щерев го има. ММ го пие от 7-8 месеца почти.
Аз се записвам в новата тема с въпрос - някой отзиви за др Макки от Надежда? Ходили сме при Кацаров, Бъчваров и Куманов - без резултат...

# 70
Здравейте, минавам да се запиша към новата тема и да ви кажа, че след операцията от варикоцеле и контролна спермограма ММ е с още по-лоши резултати 😕 Чакам да ми дойде и живот и здраве почваме стимулация за ИКСИ.

# 71
Здравейте мили дама и след този преглед при уролог-андролог имаме потвърждение че морфологията я се подобрила минимално я не.Днес бяхме при Д-р Кацаров имаме ново лечение но то ще започне 3 месеца преди самата процедура защото иначе няма смисъл щом морфологията ни е такава спермограмите ще варират ту добри ту лоши.Спираме за сега всичко и пак преди самата процедура 3 мес каза да пуснем СДА тест моля да споделите цените в различните клиники и къде е по-добре да се направи.
П.С да вметна още нещо,че бърканица която върви в интернет не е тази която самият лекар предлага като вариант за народна медицина.

# 72
Здравейте мили дама и след този преглед при уролог-андролог имаме потвърждение че морфологията я се подобрила минимално я не.Днес бяхме при Д-р Кацаров имаме ново лечение но то ще започне 3 месеца преди самата процедура защото иначе няма смисъл щом морфологията ни е такава спермограмите ще варират ту добри ту лоши.Спираме за сега всичко и пак преди самата процедура 3 мес каза да пуснем СДА тест моля да споделите цените в различните клиники и къде е по-добре да се направи.
П.С да вметна още нещо,че бърканица която върви в интернет не е тази която самият лекар предлага като вариант за народна медицина.

Повечето клиники искат изследванията да се правят при тях, тоест пуснете го там където ще правите опита  Peace  Ние нашият го направихме в Плевен и до сега от никоя клиника не е подлаган на съмнение, но е факт, че от Надежда изрично искат СГ пусната при тях  Peace

# 73
  • София
   Нашият репродуктивен лекар каза, че не вижда смисъл да пускаме SDI тест при положение, че правим ИМСИ и така или иначе при лоши резултати няма да се откажем.

# 74
По точно от СДА теста ще разберем дали заради неговите стойности не се е получило 1-вото ни ИКСИ.Сега вече вторият път ще сме ИКСИ+ИМСИ+МАКС

Общи условия

Активация на акаунт