МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 540
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте мили дами бихте ли дали мнение по нашата СГ правена в деня на пункцията ми.
 Нормокинетични сперматозоиди(А+В)(≥50%)/normokineticspermcellsconcentration/:31(10.106/ml)
Обща концентрация на сперматозоидина милилитър(20.106/ml)/Totalspermcount/1ml/:16
Общ брой на нормокинетични сперматозоиди в обема:12.9/Totalconcentrationofnormokineticsperminthevolume/
Заключение/Conclusion andecommendation/:Oligoasthenozoospermia
,
Забележка
:
Морф.
дефекти
DGC
(Density
gradient
centrifugation):Да
SWIM
Up:Не

SWIM
OUT:Да
MACS:Не
След
облаботка:
Обем
(мл)
:
0.18
Нормокинетични
сперматозоиди
(%)
:
75
Крайна
концентрация
x106
/
мл/:
4
и само да отбелжа че уролог-андролог назначи на ММ прегнакеър 2х1 след храна за да подобрим морфологията хапва си и бърканицата само че добавихме и тиквено семе към нея освен всичко останало.Морфология по Крюгер 3%

# 46
  • София
JERAN90, разбира се, е общ проблема. Ама когато някой от двойката отказва да се обследва или лекува, може да си остане скоро със свой си собствен.  #Cussing out
Той по принцип не обича да ходи на лекар, камо ли платено. Освен това, доколкото разбирам, признаваето на факта, че нямаме деца, защото е болен, накърнява му гордостта и го кара да се чувства по-малко мъж. Дразни ме това, че преди, когато лекарите твърдиха, че съм безплодна, това не ме спираше от лечение. Защо и той да не се вземе в ръце и да не се лекува? Че това всекидневно мрънкане, когато идва времето да си пие хапчетата, взе да ме уморява вече.

Вашите мъже също ли са едни такива нежни цветя, чувствителни на тема мъжественост?

Здравей,

Знам че и ти имаш чувства и ти е тежко от ситуацията, но за мъжете е много тежък удар върху егото проблемите с фертелитета. Може да не ти се вярва но тази реакция е именно в следствие на стреса, който изживява. Отричаш, следователно проблемът не съществува. Опитай се да си по-малко настоятелна и ако можеш подкрепяй го и ще видиш резултат и  при него. Нека усеща че и той важен за теб. Не го обвинявай.
Пиша това защото и ние сме минали през подобен период, отричането. Сега всичко влезе в релси, пие всички лекарства/ а те не са малко/, няма нужда да му напомням за изследвания и прегледи. И на теб е трудно, разбирам, но това е вашата обща борба. Ти си по-силна, помогни му! Hug

# 47
При нас първата СГ беше перфектна и той се беше успокоил, след време бях искала да пускаме нова, но тогава отказа. И когато минахме две инсеминации и нищо не стана , аз почнах да чета много и му пращах да чете и той и тогава разбра, че наистина трябва да пуснем нова СГ, която беше мнооооооого по зле от първата  ooooh!  Факт е че не се почуства по-добре, но аз никога не съм натяквала, че проблема е негов, а говорех и обяснявах че проблема е общ и заедно ще се справим, както и че не сме единствените  Peace 
От тогава нямаме проблем с пиене на добавки, изследвания и всичко което се налага, но е важно да усетят подкрепа и любов  Heart Eyes

# 48
Ние имаме шест спермограми с диагноза олигоастенотератозооспермия...и три години неуспешни опити преди да се прежали да направи първата...и понеже аз съм с ПКЯ си мислихме, че това е причината.
Да, ама не  Peace ... И двамата бяхме изключително изненадани от резултата, той беше в шок... Tired
След първата спермограма една година не можех да го накарам да направи втора...искаше да се разделяме, да не ме мъчел...абе голяма мъка беше  Tired
Но се мобилизира след като видя, че аз наистина не се притеснявам от това и че опитите продължават да са без резултат...между другото изобщо не съм му натяквала, че вината е в него, това съвсем щеше да го съсипе  Peace
Никой не го иска, но дошло е - приемаме го и продължаваме напред. Ти си виновен, аз съм виновна са думи, с които само взаимно се нараняваме...няма нужда  Peace
Обичайте се и се борете заедно и резултата няма да закъснее  Hug

# 49
  • Русия
Ама да не мислите, че му казвам, че бил виновен или нещо от този род? В никакъв случай. Тук, на форума, си изказвам раздразнението, него го пипам нежно.  Laughing
Но все пак стигаме до леки каранци, когато не иска да се обследва или лекува. Няма друг начин да го накараш. Да чакам, докато се свести - нямам ги тези години, на 36 съм и времето ми изтича. Пет години продължава това, и добре че поне сега почна да се лекува.

# 50
  • София
Да се включа и аз.  Жана, ти си написала това, което и аз щях да напиша. Евала. На ММ не му е толкова зле спермограмата. Бях ви споменала за намалена подвижност - 33% нормокинетични. Беше при д-р Бъчваров. Назначи му морфология и микробиология, но чак на 13-ти ще ги направи, че нямаше свободен час.
Но той  също го прие тежко.., че не са му подвижни много плувците. Със сълзи на очите ми каза..."Тежко ми е, защото много го искаш..., а заради мен не може да стане". Но аз му казах - в това сме двамата. Каквото и да става - ще се борим двамата!
Аз също казвам - Обичайте се и се борете заедно!

# 51
Здравейте, мили дами,
имам нужда от малко помощ при разчитане на спермограмата на мъжа ми. След 8 месеца неуспешни опити, той сам изяви желание да я направи. Час за уролог имаме чак другата седмица, а той е доста изплашен и не знам как да го успокоя.
Спермограмата е правена в МЦРЗ Щерев.

дни въздържание: 4
материалът е даден на място

Време на втечняване - 20 мин  /до 60 мин/
Цвят - Слонова кост
Обем - 4.0 мл   /2.0 - 6.0 мл/
рН - 8.0  /7.2 - 8.0/
Вискозитет - 1  /0 - 3/
Мирис - не
Жел. конгломерати - не
Кръгли клетки - 2  /3 - 5/
Аглутинати - не
Незрели клетки - не

Обща концентрация на сперматозоидите/1 мл - 16х10 мл   /20х10 мл/
Нормокинетични сперматозоиди - 13 %   />50 %/
Хипокинетични сперматозоиди - 63 %
Акинетични сперматозоиди - 24 %
Концентрация нормокинетични/1 мл - 2.08х10 мл   /10х10 мл/
Обща концентрация нормокинетични в обема - 8.32х10 мл  /20х10 мл/

Заключение: Олигоастенозооспермия...

В скобите съм поставила референтните стойности на лабораторията.
Благодаря Ви предварително.

# 52
Не виждам морфологията... И наче резултата не е толкова страшен, но има какво да се желае! Срещнете се с уролога, той ще ви каже какво да пуснете допълнително!

# 53
Здравей и ние сме с тази диагноза но мпрфологията при нас е 3% и в момента се борим да я подобрим,евентуално.Защото е много трудно на някои мъже повлияват само витамини на други не.Успех в борбата.Момичетата дайте мнение за по горната СГ

# 54
 SDA-I, с какви добавки борите морфологията?  

# 55
SDA-I, с какви добавки борите морфологията?  

В момента след неуспешният ИКСИ с Прегнакеър 2х1 ,Бърканица и един силен екстракт от бабини зъби 3х 3мл на ден.Надяваме се да има резултат докато излезне другата ни заповед.А иначе на 3ти сме при Кацаров за втора консултация и евентуално друго лечение като ще направим и разширена спермограма за да видим как вървят нещата след като 1мес и 42 дни вече пие тези неща.

# 56
Успех ви пожелавам, и моля те пиши дали имате подобрение от тези добавки  bouquet

# 57
Успех ви пожелавам, и моля те пиши дали имате подобрение от тези добавки  bouquet

Няма проблеми тук сме да си споделяме и помагаме

# 58
SDA-I, неуспешно ИКСИ, т.е. не се оплоди яйцеклетка или неуспех след трансфер имаш в предвид ?!

# 59
SDA-I, неуспешно ИКСИ, т.е. не се оплоди яйцеклетка или неуспех след трансфер имаш в предвид ?!
Оплодиха се 10 но с дните станаха 6 в денят на трансфера останаха само 2 които ми върнаха и съответно нестана нищо за съжаление.Сега чакаме втората заповед.А и при нас беше само икси без имси и макс но този път ще е Икси+имси+макс и дано подобрим морфологията при мен няма проблем здравословен.Само ММ е с 3% по Крюгер

Общи условия

Активация на акаунт