Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за намалената сперматогенеза и как може да се подобри?
Какво представлява SDI тестът и къде мога да го направя в София?
Какво означава тератозооспермия и как може да се подобри?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за намалената сперматогенеза и как може да се подобри?
Намалената сперматогенеза може да бъде причинена от различни фактори като варикоцеле, простатит, повишени нива на пролактин и тестостерон, както и други здравословни проблеми. За подобряване на качеството на спермата лекарят може да препоръча хранителни добавки като цинк, селен, камагра, витамин Е и L-карнитин. Освен това могат да бъдат предписани определени лекарства за подобряване на морфологията и подвижността на сперматозоидите.
-
Какво представлява SDI тестът и къде мога да го направя в София?
-
Какво означава тератозооспермия и как може да се подобри?
-
Какви са причините за варикоцеле и как се лекува?
-
Как мога да подкрепя партньора си, който се бори с проблеми с плодовитостта?

благодаря ти, голяма надежда ми даваш. Истината е, че се моля да започнем втория ИКСИ опит колкото може по скоро.. ММ утре е при Кацаров за второ мнение за това Варикоцеле. Страх ме е за евентуална операция. Параноясвам да не се влошат още параметрите. Да видим и дали ще позволят ИСКИ през януари. Дано да не се наложи да отлагаме.
.
И досега все ми пробутва, че и в мен може да е проблемът, назависимо от всичките ми многобройни анализи и обследвания, доказващи, че съм здрава. Трябваше да му се карам няколко пъти, докато почна самостоятелно и редовно да си взема хапчетата. Понякога ме вбесява адски!
), витамин Е и тиквеин (който е сироп с тиквено масло, замених го направо с тиквено масло - не виждам смисъл от скъпи сиропи, когато може да се пие евтино и натурално). За подобряването на качеството на спермата му каза да пие Спермактин. Тъй като това е добавка с два вида L-карнитин (ацетил и фумарат), замених го с хапчета от тези два вида (излезе три пъти по-евтино да ги поръчам от САЩ, отколкото да купя Спермактин на място). Също му назначи и да пие цинк. За цигарите му каза да ги ограничи, а не да ги откаже. Което, разбира се, много зарадва мъжа ми, той сега казва, че лекарят бил много добър. Знам си аз, защо.