МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 630
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • В сърцето на любимия човек
Според мен е ОК и ако направите контрола на 3 ден след няколко поредни дни семеизпразване, ще излезе резултат със заключение "нормозооспермия"
Нямате изследвана морфолоигия, обаче.

# 256
  • София
Здравейте момичета,
имам нужда от помощта ви. Днес бяхме на преглед при Кацаров и на мъжа ми му назначи да се изследва ДНК фрагментация на сперматозоидите. Обадих се в Щерев да запазя час и от регистратурата ми казаха, че  това е така наречения  хало тест, а аз си мислех че е SDI тест ( цена 340лв и резултат след 10 дни). Някой от вас пускал ли е, къде и цена? Изписа и ортомол фертил, бърканица и   КЛОСТИЛБЕГИТ ако правилно го разчитам.

# 257
Незнам дали е хало тест, но и на нас Кацаров ни прати за това изследване, но ни беше написал SDI тест за фрагментации. Естествено изписа Ортомол и зависи каквото покажеше теста, изписвал друго за фрагментации. И аз проверявах в Щерев и беше 340 лева. Не го направихме, общо взето и добавки не пихме и тотално се отказахме от всякакви изследвания.
В събота ми беше пункцията и противно на всичк очаквания, спермограмата му беше с 2-3 пъти по добри показатели. Вече само подвижността му куца, от 17% на 34%. Няма и олигоспермия. Незнам как се е получило. На всичкото отгоре Кацаров беше открил хидроцеле, след операцията от варикоцеле и просто очаквахме едно голямо нищо.
Все пак отчитам факта, че ММ стана ловджия и всяка седмица бие по 15 км. пеша да гони Михаля и много вероятно от това движение да има прогрес. Незнам. Ако имам положителен тест след 10 дни ще ви се похваля, само да не карате мъжете ви да стават ловджии  Naughty

# 258
Здравейте момичета.Имам един въпрос Thinking Ние сме и с женски и с мъжки фактор и с получена вече заповед за инвитро.Тъкмо що годе стабилизирахме ситуацията при мен,но вчера получихме резултатите от сг на мъжа ми...0% морфология.Преди година имахме същия резултат и след консултация с др.Кацаров няколко месеца мъжа ми приема бърканицата с мед и една добавла Ортомол Фертил Плюс,но за съжаление очевидно без никакъв резултат.Няма варикоцеле или някакъв друг проблем според доктора.Та,въпроса ми е има ли изобщо шанс за успешно икси с тази морфология и дали изобщо се пристъпва към процедура с подобен резултат?Прегледа в клиниката ни е вдругиден и аз съм много притеснена,затовас се обръщам към вас....Благодаря предварително и хубав ден на всички  bouquet

# 259
А сега приема ли добавки?
Мисля, че имаше дори близнаци с такава морфология, но нека все пак, който има опит се включи лично.

# 260
В момента ги е спрял,заради резултата и незнам дали има смисъл да ги продължава...

# 261
  • София
Записахме час за SDI тест в клиника Малинов за да видим дали това е една от причините поради която не се развиват ембрионите и големият им % фрагментации. Между другото от къде купувате МАКА за бърканицата на Кацаров? 

# 262
  • София
Здравейте момичета.Имам един въпрос Thinking Ние сме и с женски и с мъжки фактор и с получена вече заповед за инвитро.Тъкмо що годе стабилизирахме ситуацията при мен,но вчера получихме резултатите от сг на мъжа ми...0% морфология.Преди година имахме същия резултат и след консултация с др.Кацаров няколко месеца мъжа ми приема бърканицата с мед и една добавла Ортомол Фертил Плюс,но за съжаление очевидно без никакъв резултат.Няма варикоцеле или някакъв друг проблем според доктора.Та,въпроса ми е има ли изобщо шанс за успешно икси с тази морфология и дали изобщо се пристъпва към процедура с подобен резултат?Прегледа в клиниката ни е вдругиден и аз съм много притеснена,затовас се обръщам към вас....Благодаря предварително и хубав ден на всички  bouquet
Ако сега сте взели заповедта имате цяла година. По добре е да изчакате месец - мъжът ти да пие през това време препоръчителните дози витамин С и Е, мисля и пикногенол - ако не се лъжа това по пуснато по-назад в темата проучване са едни от добавките, които най - добре биха повлияли морфологията /ако е възможно/. След един месец направете нова спермограма и тогава го мислете - тъкмо и вирусите ще са поизчезнали. ...А иначе това, че резултатът е 0%, не означава категорично, че в пробата няма някой сперматозоид с нормална морфология - доколкото знам те изследват малко количества от това, което даваме. newsm78
 А при мъжът ти търсили ли сте причината - TSH , пролактин, тестостерон ...това са най-чести подбудители на част от проблемите?

# 263
Здравейте,

След като от около година и половина правим опити и имаме 1 неуспешен приключил с мисед, решихме с мъжа ми да потърсим помощ. Отидохме в специализирана клиника и след огромния брой изследвания, които направих - при мен се оказа, че няма за сега никакви проблеми освен тромбофилията, за която си знам от преди.

При съпруга ми обаче имам проблем с морфологията. Прилагам резултати.

Период на въздържание: 4 дни
Обем на еякулата: 3,8 мл. (норма>1,5 мл.)
Цвят: Нормален
pH:7,4 (норма 7,2-8,0)
Вискозитет: 2 (норма до 2 см)
Време на втечняване: 30 мин при стайна температура

Концентрация на сперматозоиди: 73 млн./мл
Общ брой на сперматозоидите в еякулата 277,4 млн.
Обща подвижност на сперматозоиди (%) - 57
%сперматозоиди с нормокинеза 50
%сперматозоиди с хипокинеза 7
%сперматозоиди с сперматозоиди с акинеза 43

Брой нормокинетични сперматозоиди 36500000
Общ брой нормокинетични сперматозоиди 138700000
Аглутенация на сперматозоиди: не
Агрегация на сперматозоиди: не
Левкоцити: 9-10
Епителни клетки<1
Еритроцити и др.: не
Желатинови конгломерати: не
Незрели клетки на сперматогенеза: не

6% сперматозоиди с нормална морфология
94% сперматозоиди с отклонена морфология
     23% с главични дефекти
     23% с шийни дефекти
     22% с опашни дефекти
     22% с цитоплазмен остатък
     4% клетки на сперматогенеза

Teratozoospermia index1,52 (нормални стойности<1,6)

Заключение: Намалена оплодителна способност въз основа на Kruger. Останалите показатели в норма.

В клиниката лекарят ни посъветва да направим НВА тест + MAR + ДНК фрагментация и започна да ми говори директно за процедури като икси и т.н.

Въпроса ми е според вас преди тези изследвания да се консултираме ли с Кацаров или първо да ги направим и тогава?

Да започне ли съпругът ми направо прием на всичките билки и витамини, за които пишете. С какво да започне, защото страшно много се обърках между всички неща, които прочетох и изобщо не съм на ти с лекарствата. Страх ме  е да не препокрием някое лекарство 2 пъти.

Съжалявам за дългия пост, но в главата ми е някаква каша от информация, която не мога да смела все още.

# 264
bdnesh, според мен нещата при вас не са никак зле, дори и морфологията. Проверихте ли всичко друго, при теб всичко наред ли е? Иначе може да пробвате с добавки няколко месеца. Има много - андрозитол, ортамол- те са комбинирани иначе - л- карнитин, аргинин, вит. С, цинк,селен, ликопен. Разрови се из темите, има много информация.

# 265
bananarama понеже от няколко дни се ровя и на мен ми се стори, че наистина нещата не са толкова зле, но мненията са спорни по темата с морфологията. За добавките точно от много ровене ми стана каша в главата, защото записвам записва и все изкача нещо ново, но май обобщих до витамин C и E, Л карнитин, Спимен, Цинк, Чай бабини зъби и магарешки бодил, фолиева киселина, Q10 и витамин А. Според вас има ли още нещо, което трябва да добавя  newsm78 Примерно от следните: Оксибор форте, Фертилейдкапс.

Чуденката ми е дали да правим веднага изследванията, които доктора препоръча, защото все пак не са малко пари. Дали да посетим доктор Кацаров или първо да опитаме малко само с добавки.

Колкото до мен след всички изследвания включително и такъв за проходимост, за сега всичко ми е ок. Чакам само Инхибин и анти Мюлеров хормон днес, но имам силни надежди, че щом всички други показатели са в норма би трябвало и тук да е така.

Съпугът ми го приема доста добре и според него не трябва да се притеснявам и всичко щяло да си стане нормално той не е пушил никога и пие много рядко по една биричка или чаша вино, само малко напрежение на работното место, но то е нормално. Но пък каза че задължително ще направи тези изследвания, а аз се чудя дали да не изчака.

Охх дори постовете ми са пълна каша Close Съжалявам дано става ясно какви са притесненията ми Simple Smile

# 266
Според мен се консултирай първо с андролог, той ще ви каже и какви добавки да вземете.

# 267
  • София
Защо не си направите все пак една консултация с андролог - понякога излизат дребни неща, които като се коригират може да има подобрение на показателите и цитираните изследвания да се обезсмислят.
ПП : С Bananarama сме писали заедно bouquet

# 268
  • София
спермограмата на мен ми изглежда добре, критериите з аморфология ги смъкнаха и 4% се брой за в норми.
да се говори за иксита с тия цифри хич не ми звучи добре  Rolling Eyes

# 269
 Здравейте, прощавайте, че Ви притеснявам, може ли някой да каже дали спермограмата е добра. Аз нищо не разбирам.
РУГИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ   .         
Спермограма            
     Въздържание   3   дни   2.00   5.00
     Обем   3.0   мл   1.50   6.00
     Ph   8.2      7.20   8.00
     Цвят   белезникав         
     Втечняване   10   мин      60.00
     Вискозитет   норма         
     Аглутинация   не         
     Агрегация   не         
     Клетки различни от сперматозоиди   Левкоцити: 2.4 млн/мл; Епителни клетки: 5 - 6 на поле; Незрели клетки на сперматогенезата;         
     Концентрация на сперматозоиди в мл   2.5   млн/мл   15.00   
     Общ брой сперматозоиди в еякулата   7.5   млн   39.00   
     Подвижност на сперматозоидите ( СЗО 2010 )   .         
     * Общ брой подвижни ( прогресивни PR и непрогресивни NP)   15   %   40.00   
     * Брой прогресивно подвижни ( PR )   /   %   32.00   
     * Брой непрогресивно подвижни ( NP )   15         
     * Брой неподвижни   75         
     Брой прогресивно подвижни в мл   /   млн/мл   0.00   
     Общ брой прогресивно подвижни в еякулата   /   млн/еякулат      0.00
     Морфология по Tygerberg`s strict criteria   .         
     Сперматозоиди с нормална морфология   /   %   14.00   
     Сперматозоиди с абнормална морфология   100   %   0.00   0.00
     * сперматозоиди с главични дефекти   48   %   0.00   0.00
     * сперматозоиди с шийни дефекти   12   %   0.00   0.00
     * сперматозоиди с опашни дефекти   25   %   0.00   0.00
     * сперматозоиди с цитоплазмени остатъци   15         
     Виталност   70   %   65.00

Много Ви моля за коментар.

Общи условия

Активация на акаунт