СЕДМИ клас - 2

• 56 447
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Трите прави не ни куцат. Детето няма кой знае какви заложби за математика, но пък реши много задачи - аз давах през лятото, давам и сега, минало си е училищния материал (+ учебна тетрадка, въпреки че не я искат), решават и в школата. Предполагам, че задачката няма да затрудни едно малко по-способно дете, но ето че е затруднила почти целия клас. Моето е видяло, че има по-лесен начин и се е изплъзнало като е използвало сбор на ъгли в триъгълник(взели са го в часа след контролното - уви). Моя е вината, че не се сетих да я предупредя да се съобразява с "какво знаем и какво не знаем", но понеже не съм учителка, а просто математик, не съм внимавала за този проблем. Неприятно ми е, защото детето е много разсеяно, все нещо ще пропусне, ще проспи, няма да прочете по-внимателно и т.н., от което оценките пострадаха. А сега и това - уф. Във връзка с този казус се опитвам да ѝ набия в главата, че не бива да използва сбор на ъгли в четириъгълник, без да го докаже (знае как) - "Добре де, не е ли ясно? Добре де, добре.". Дано.

# 346
  • София
Предполагам, че целта на колегата не е умишлено да намали оценката. Все пак контролното е било на видове ъгли и той иска да разбере, доколко е усвоен този материал. Аз също бих подходила така, въпреки, че бих дала половината точки от задачата. Давам пример с 8 клас, когато взема видове ъгли в окръжност. Има задачи от този раздел, които могат да се решат със знания от  7 клас. Тогава това решение ( ако ми е дадено с материал за 7 клас) бих оценила с 0 точки, защото ме интересува как е усвоен текущият материал.

# 347
Регалия са обявили дати за пробните.
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/probni-izpiti_7kl.html

# 348
Предполагам, че целта на колегата не е умишлено да намали оценката. Все пак контролното е било на видове ъгли и той иска да разбере, доколко е усвоен този материал. Аз също бих подходила така, въпреки, че бих дала половината точки от задачата. Давам пример с 8 клас, когато взема видове ъгли в окръжност. Има задачи от този раздел, които могат да се решат със знания от  7 клас. Тогава това решение ( ако ми е дадено с материал за 7 клас) бих оценила с 0 точки, защото ме интересува как е усвоен текущият материал.

Да, но обратния вариант ми се струва нечестен особено на НВО.

# 349
Трите прави не ни куцат.
...
Моето е видяло, че има по-лесен начин и се е изплъзнало като е използвало сбор на ъгли в триъгълник
...
Моя е вината, че не се сетих да я предупредя да се съобразява с "какво знаем и какво не знаем".
...
 Неприятно ми е, защото детето е много разсеяно, все нещо ще пропусне, ще проспи, няма да прочете по-внимателно и т.н., от което оценките пострадаха.

Не си го туряй на сърце. Пак казвам, ако конкретната оценка е важна - говорете с учителя, по възможност конструктивно и спокойно.

Но да се измъчваш, че си подвела детето - абсурд! Овладяла е материала и го прилага правилно и ефективно в задачи. Браво! Завиждам Simple Smile

Разсеяността се лекува с време и упражнения. Знам, че не сте с единствения случай на разсеян седмокласник, у дома обгрижваме още един такъв. Чувам, че било епидемия.

Успех и отново поздравления за добрата работа.

Давам пример с 8 клас, когато взема видове ъгли в окръжност. Има задачи от този раздел, които могат да се решат със знания от  7 клас. Тогава това решение ( ако ми е дадено с материал за 7 клас) бих оценила с 0 точки, защото ме интересува как е усвоен текущият материал.
Разбирам мотивацията ти, но съм напълно несъгласен задача, която е коректно решена на базата на вече изучен материал да не бъде оценена максимално. Но все пак в твоя клас ти решаваш.

# 350
Простете, ако вече е излизал такъв въпрос, но някой има ли Лист за отговорите от НВО след 7ми клас.

Към този пробен изпит има и лист за отговори.
http://www.sou-ivanvazov.eu/novini/sastezaniya/item/download/101 … 3d124a6e42ab1088d

# 351

Точно това търсех!  bouquet newsm74 newsm20

# 352
О,да! Математиката! Не спим до сред нощ, за да решаваме задачи, въпреки ходи на уроци!!! Много са й трудни на моята. Сега в училище са на темата за ъглите, градуси, външни, вътрешни, кръстни...и какво ли още не. Аз покрай нея си спомних материала. Иначе ще я пращаме в Немската и заради това сме много изрядни... Вярвам, че ще се справи защото е умна и една от най-силните ученици в класа. Като разбрах колко двойки имат в цялото училище ми дтана лошо. Някои деца нямали различна оценка от двойка... Просто не знам...

# 353
  • у дома
О,да! Математиката! Не спим до сред нощ, за да решаваме задачи, въпреки ходи на уроци!!! .

И моето не спи до сред нощ,ама защото си чете книжка  Twisted Evil - нощес гасих два пъти лампата,последния път в 1ч през нощта,а е първа смяна и го предупредих,че ако пак я светне да си чете ще стане да решава тестове , това задачи-някакви минимални усилия полага  #2gunfire,да се е изморил от допълнителни уроци не е,защото не ходи...

# 354
И аз вече се нервя. Влизам в стаята-на телефона, след малко-пак на телефона.. Е какво толкова правиш бе? Отговаря"чатя си и гледам клипчета в нета" и се ядосвам, че си прахосва времето. Почти всеки ден се прибира разревана, и не за оценки а за лични отношения със съученици, всее за глупости реве. Успокоявам я, и дай да учим де. "Неее тъжно ми е, не мога сега да учаа" и тъй няколко часа, бесовете ме хванаха! И аз съм била тинейджърка ама... Пък то помни ли човек какво е правил тогава?  newsm78

# 355
Светле, какво чете Оги сега? А напоследък?

# 356
  • I want it all and I want it now.
Моята вчера и тя се тръшкаше, че не и купувам книжка за четене. Joy
Трябвало да се радвам , че искала да чете  Laughing

# 357
Ами така е. Моите въобще не ги влече четенето, колкото и да съм им го натяквала. Интернета е по интересен!  Peace

# 358
  • у дома
Светле, какво чете Оги сега? А напоследък?

Преди това -не знам,то и сега погледнах,за да видя,а още преди това над 500 стр,прочете я за два дни и то в дни,в които имаше контролни по какво ли не...Обаче отзиви като на родител не мога да дам,аз не чета фентъзи и отдавна не го и следя какво чете,само поръчвам от време навреме като каже нещо...Иначе за РД получи четец и там има качени доста книги от тази поредица http://www.book.store.bg/search?srchstr=%F2%E5%F0%E8%20%EF%F0%E0 … 20%E4%E8%F1%EA%E0,обаче аз съм му прибрала четеца временно ,от което е супер недоволен...

# 359

Общи условия

Активация на акаунт