СЕДМИ клас - 2

• 56 337
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
  • Стара Загора
Здравейте,

и ние сме на вълна контролни и подготовка за класни - следващата седмица по литература, а след това по математика.
За сега единствено по География само вземат материала за Азия. Информацията е изключително обемна.

Във връзка с това някой има ли тест за континента Азия?
Миналата година използвахме такива за изучаваните континенти и това много помогна на моята дъщеря на самите тестове.

При нас контролни не се събират. Единствено някои входни нива и класните по БЕЛ и Математика. Мисля, че съхраняването на тестове и контролни е по преценка на преподавателя.

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 23:52 от Renate_R

# 376
  • у дома
Здравейте,

и ние сме на вълна контролни и подготовка за класни - следващата седмица по литература, а след това по математика.
За сега единствено по География само вземат материала за Азия. Информацията е изключително обемна.

Във връзка с това някой има ли тест за континента Азия?
Миналата година използвахме такива за изучаваните континенти и това много помогна на моята дъщеря на самите тестове.

http://www.zapiski.info/912/%D0%90%D0%B7%D0%B8%D1%8F-(%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82)
http://www.ouivanrilski.com/index.php?option=com_content&vie … mp;layout=default

Последна редакция: нд, 29 ное 2015, 00:14 от svetlaem

# 377
  • най-шареното място
И на мен ми се случи да ми обяснят, че контролните се връщат своевременно. Но после си признаха, че не контролните връщат, а едно лисче с буквичките от теста. Самият текст е интелектуална собственост явно. Поне децата мисля, че ако поискат си виждат кое е сгрешено.

Ако това не става не виждам защо правят контролни изобщо. Целта на оценките не е да имат оценки да им се оценят знанията и ако те не са оценени с 6.00 все да има какво да доучват. НО ако знаят какво е то.

# 378
  • Стара Загора
Светле, благодаря! bouquet
Винаги ни помагаш с ценна информация. Hug

# 379
Имам нужда от помощ с две задачи, по физика са. Пуснах ги и в темата за задачите, но не знам дали там ще ми отговорят, дали темата не е само за задачи по математика.
Електрически реотан с мощност 1000 W роботи в продължение на 15 мин. Колко е количеството електроенергия, консумирано от реотана? Дадени са отговори: 15 000 kWh, 250 kWh, 15 kWh, 0,25 k
Wh - аз имах идеи, но не получавам отговора, който е 0,25. Откривала съм в това помагало грешки, така че не съм сигурна. Затова моля за помощ.
Втората задача е подобна: За колко време електрически бойлер с мощност 1000 W консумира 50 kWh електроенергия? Отг. 3 мин, 20 мин, 20 ч., 50 ч.
Имам спомени, че тук май някой беше добре с физиката... Crazy

# 380
  • Русе
1000/4 е 250 W, което е 0.25 кWh
Втората - 1Kw.  50 часа, прави 50 kWh

# 381
  • у дома
1000/4 е 250 W, което е 0.25 кWh
Втората - 1Kw.  50 часа, прави 50 kWh
Точно така-времето трябва да си го превърнеш в часове и 15 мин стават 15/60= 1/4 часа и натам Амбър го е написала-сигурно е печатна грешка и са пропуснали W.

# 382
Благодаря за бързите отговори!  bouquet

# 383
  • дядовата ръкавичка
Момичета, дали някой разполага с ПИ по БЕЛ и математика от Милениум? Ще бъда благодарна, ако ги качите в пощата или ФБ  Hug. Видях, че този по БЕЛ е качен, но ми липсват верните отговори Sunglasses.

Девойката вчера рони сълзи. Трудно й е по БЕЛ със съчиненията, по математика също е с 4-ка на последното контролно. Аз не мога да помагам  Embarassed, казах й да ходи на консултации. Странно е, че в школата оценките са над 5.50. Явно там решават по-лесни задачи, което не ме радва особено.

# 384
  • у дома
Момичета, дали някой разполага с ПИ по БЕЛ и математика от Милениум? Ще бъда благодарна, ако ги качите в пощата или ФБ  Hug. Видях, че този по БЕЛ е качен, но ми липсват верните отговори Sunglasses.

И на мен ми  липсват  Embarassed
Иначе на математика явно никой не е ходил,иначе до сега щеше да е качен,ама знам ли...

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 12:13 от svetlaem

# 385
  • София
Вижте във фейсбук групата ни.Там под пробния изпит на Милениум по БЕ има сканиран лист с отговори на дете с поправени грешки. Ако нещо не е ясно ще сканирам и листа на дъщерята, но довечера.

# 386
Имам изпита по математика и корекциите му, но не и специален "лист с верни отговори" (снимах с телефон). Мога да го пусна, само кажете как е удобно.

# 387
Здравейте!
Запознат ли е някой- има ли изискване в часовете по информационни технологии да се използва задължително BDS клавиатурната подредба?

# 388
  • София
И при нас контролните не ги носят у дома по повечето предмети. За щастие по математика не е такъв случаят. Но по БЕЛ госпожата им ги дава да ги погледнат за малко, не може да ги снимат и евентуално можем да ги разгледаме на родителските срещи.

rozali, не знамз за такова изискване. Деян ползва фонетика.

# 389
  • Бургас
аз тестове виждам супер рядко, често ми се казва, че госпожата казала оценки, но или върнала теста или им го дала да си го видят и пак го прибрала, подозирам, че тестове с ниски оценки просто се крият от моя хубостник, някой път, като чистя, намирам скрити стари тестове с ниски оценки под дивана или на друго скришно място...

Общи условия

Активация на акаунт