СЕДМИ клас - 2

• 56 263
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Ели, идвате в СМГ с английски Simple Smile.
Между другото, връзката логика - езици най-често е обратна, така че при вас е разбираемо.
Но защо ли ми се струва, че подценяваш детенце  Wink  Леки затруднения не е липса на талант все пак.

# 586
  • София
Като стана дума за "избор на език" в СМГ. /ако ние го избираме, а не той нас и ако СМГ ни преизбере де.  Wink/, та как се формират паралелките? Класните до 7-ми клас продължават ли нататък и какви паралелки поемат или е различно? Защото си мисля, че за децата, които са там от пети клас, това ще е определящо - където е класната и класа, там ще искат...
Уж ни е рано още, ама ми е интересно.

# 587
По-скоро учителят по математика, който продължава да им преподава до 12 клас, е от значение, а не класната.
Обикновено до последно не се знае кой учител коя паралелка ще вземе.

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 00:38 от unna

# 588
  • София
По-скоро учителят по математика, който продължава да им преподава до 12 клас, е от значение, а не класната.
Обикновено до последно не се знае кой учител коя паралелка ще вземе.
Да, лошо се изразих, понеже при сина ми съвпада. Учителя по математика имах предвид и аз.
Искаш да кажеш, че не се знае кой учител паралелка с какъв език ще поеме ли?

# 589
Да, това имах предвид.

# 590
    Момичета, хайде да се разберем по един въпрос, че темата е често обсъждана. С най-добро чувство го казвам. Ученето на езици се Удава на някого, а котлонът например ОТдава топлина, или някой ОТдава нещо под наем. Поне в тази тема да запомним това, че на всеки втори пост някой ОТдава нещо, което не му се Удава. Простете за забележката, ама ще объркате децата си за изпита, остави другото... Hug

# 591
Моята дъщеря иска да заминава за Германия, но все още не е решила къде ще кара висшето си образование дали там или в България. Там е въпросът, че при нас образованието е на ниво, но отива по дяволите, след като после не можеш да си намериш работа. В Германия и на мен много ми харесва, хората са учтиви, гостоприемни и усмихнати. Докато в Англия са студени и отблъскват чужденците, особено нас-тези на балканите. За съжаление много хора са разказвали от престоя си в Англия, никой не ги зачита за нищо и ходят да мият тоалетните. В САЩ-същата работа.
 Та заради всичките тези факти, и двете с дъщеря ми единодушно избрахме немската. Не съм влияла на меннието й,тя каза желанието си и аз се съгласих, защото мислех по същия начин. Другия въпрос-мразела английски. Казва, че вече
го знае, поне ако отиде някъде да може да се оправя и нямала намерение да ходи точно в Англия или САЩ. Мрази ги.
 Пък и в Немската гимназия едно, че научаваш немския перфектно-разбира се с положени труд и усилие, и друго че втория език е английски, изучават също толкова добре. Проблемът от тук нататък е бала на децата.

# 592
   Момичета, хайде да се разберем по един въпрос, че темата е често обсъждана. С най-добро чувство го казвам. Ученето на езици се Удава на някого, а котлонът например ОТдава топлина, или някой ОТдава нещо под наем. Поне в тази тема да запомним това, че на всеки втори пост някой ОТдава нещо, което не му се Удава. Простете за забележката, ама ще объркате децата си за изпита, остави другото... Hug

http://kaksepishe.com/otdava-udava/

# 593
  • София
Ели, идвате в СМГ с английски Simple Smile.
Между другото, връзката логика - езици най-често е обратна, така че при вас е разбираемо.
Но защо ли ми се струва, че подценяваш детенце  Wink  Леки затруднения не е липса на талант все пак.

Ами когато полагаш два или три пъти повече усилия, и съответно време, за същите или по-слаби резултати, според мен си е липса на всякакви наклонности по съответното нещо. Simple Smile Освен това тя направи вече основата, и съвсем реално ще може само с училищна подготовка да стигне до финала, разбира се ако продължи да учи сериозно по предмета.
Моята девойка въобще не е ориентирана какво ще учи нататък, камо ли в коя държава да е това  Grinning
ElinaKalina, твърде черно-бяла представа за Англия и Германия.

# 594
  • София

ElinaKalina, твърде черно-бяла представа за Англия и Германия.

+1 Peace

# 595
  • София
ElinaKalina, странна представа имаш (меко казано) и за Германия, и за Англия... Няма да те разубеждавам, тъй като според мен всеки си има право да си живее със своите разбирания за света, дори и да не отговарят на истината (обективната истина)...  Peace

rally, аз просто споделих каква би могла да бъде мотивацията за учене на НЕ евентуално.  Wink Образованието е чуждите университети е по-добро и поради тази причина си мислех, че деца, които са талантливи и се справят чудесно, заслужават шанса да учат в чужбина (ако родителите намерят начин да финансират това, разбира се  Peace). А къде ще работят след това не се знае въобще! Винаги вариантът да се върнат в България стои като опция. За мен също емигрирането не е някаква самоцел и не е на всяка цена (ето, самата аз живея в Бг по свой личен избор).

EliG, дано се събере хубава паралелка във вашето училище.  Peace Конкретно в нашия случай с Деян - също бихме искали да учи АЕ след 7-ми клас, за да научи поне един език добре. Дали ще има сили за втори - времето ще покаже.  Wink Само да са живи и здрави!

# 596
  • Пловдив
Била съм в Англия ,била съм и в Германия. Няма такова нещо като англичаните са студени , немците са дружелюбни. Има и студени немци и дружелюбни англичани. Това не е причина да учиш в една или друга страна , един или друг език.
Ако езика ти е интересен това е достатъчна причина да бъде изучаван. А за ученето в една или друга страна на първо място има значение финансовата част , после качеството на образованието в съответната област  и т.н..

# 597
Така е всъщност. Но просто мисля, че в Германия ще си намери по-хубава работа с по-високо заплащане. Така е според мен, но може да се окаже, че и в Англия има такава възможност. Просто аз съм се наслушала на различни мнения и преобладават негативните към Англия, а добрите отзиви към Германия. Пък и като съм ходила в командировка и в двете страни, са ми оставили подобно впечатление.  Simple Smile Но да, всеки има право на мнение.

# 598
Дъщерята сега е направо скапана. В училище всички крещели, пеели и в часовете. Въобще никаква дисциплина. Преподавателите се опитват да ги укротят, почти всеки час имало речи за пътя който сам си избираме и как техния е грешен. Какво ги карало да вървят по този път. Въобще, учебните часове се превърнали в психологически консултации. Пък, мойта се дразни,понеже иска да разбере какво говори госпожата, но от съучениците си не може. Останалите не ги интересувало дали ще вземат изпитите, някои дори нямат намерение да се явяват, понеже знаят предварително резултата. Не мога да разбера и родителите как си изпущат така децата. Учителите ги заплашват с общообразователни паралелки, защото там отиваш ако на изпита имаш двойка.  Sad после се чудим как миналата година имало такова количество слаби оценки. Ами само в нашия клас
имаме 10тима пълни двойкаджии. Останалите тройки, четворки понякога...

# 599
От клас с 10-тина пълни двойкаджии да целите немска гимназия... Стискам палци на Вас и дъщеря ви, особено на нея, чака я дълъг път и голям зор. Дано има силата да не се поддаде на изкушенията...Толкова е просто да не учиш, а да се носиш в купона, особено като той е на половин чин разстояние.

Общи условия

Активация на акаунт