СЕДМИ клас - 2

• 56 468
  • 766
  •   1
Отговори
# 255
А, още не съм го чела.
Играх си да трия и да слагам нови А, Б, В, Г-та.  Joy
Но обещавам да му хвърля едно око.

# 256
  • най-шареното място
И аз благодаря за почистването!

# 257
  • София
Здравейте!
Досега се мъчех да чета в темата посветена само на школа Междучасие, а то тук имало всичко Simple Smile

# 258
  • В центъра на мръсотията
Включих се малко по-късно в темата и бих искала да помоля за достъп до пощата  Hug

# 259
Моят също е писал само на белова. Каза, че не е имал време да преписва от чернова. Но наистина е хубаво да види каква е обстановката, да се ориентира във времето. Защото вкъщи, колкото и да засичаме време, все ще се изкуши да блее, да пие вода, тоалетна и т.н.  Tired
Все си мисля да помоля учителката му по български в училище да му проверява преразказите, които ще пише допълнително вкъщи. Едва ли ще смогва да пише повече от два месечно, така че няма да е много натоварващо за нея. Тя е много приятна и сговорчива, отговорна жена. Имам късмет, че детето й е в класа на моята малката, та оттам се познаваме и мога да го държа из късо. Иначе почти след всеки урок в школата има за домашно преразказ.

# 260
Моят също е писал само на белова. Каза, че не е имал време да преписва от чернова. Но наистина е хубаво да види каква е обстановката, да се ориентира във времето. Защото вкъщи, колкото и да засичаме време, все ще се изкуши да блее, да пие вода, тоалетна и т.н.  Tired
Все си мисля да помоля учителката му по български в училище да му проверява преразказите, които ще пише допълнително вкъщи. Едва ли ще смогва да пише повече от два месечно, така че няма да е много натоварващо за нея. Тя е много приятна и сговорчива, отговорна жена. Имам късмет, че детето й е в класа на моята малката, та оттам се познаваме и мога да го държа из късо. Иначе почти след всеки урок в школата има за домашно преразказ.

Бети, домашните в школата не ги ли проверяват?
Защо искаш още?

# 261
Проверяват ги. Но все си мисля, че 1-2 допълнителни преразказа няма да са излишни. Той има склонност, като мен, да пише по-лаконично. Иначе от граматична гледна точка се справя доста добре. Пък и към тестовете, които имаме - на Педагог 6 примерно - си има и преразкази...

# 262
  • дядовата ръкавичка
Леле, един преразказ седмично ми се струва повече от достатъчно. Голяма мъка бяха преразказите за сина ми. Накрая се понаучи, де. От школата им даваха преразказ през седмица.
При вас оценяват ли преразказите според критериите на НВО? В школата на щерката пишат само "Работила си добре", напр.

# 263
Сами имаше късмета да е при прекрасна учителка до 4 клас.
Всеки петък правиха преразкази, които се проверяваха и преписваха. Та в общи линии знае как се пише.
В СМГ също попадна при добри учители. Казаха, че ги оценяват като на НВО.

# 264
Айяла, при нас досега са направили може би 4-5 преразказа. Върнати са два - на единия има оценка - 28 т. - това беше първият и ми се стори доста добре, като за първи опит. Имаше и рецензия. Вторият беше без оценка и с по-критични забележки. Но и той беше някак по-кратък, нещо не се беше постарал май.
По ЗИП Бел правиха пък съчинение-разсъждение на "На прощаване". Не знам как точно е била формулирана темата. Още не е върнат. Първо имаха един за домашно, а после и един в час.

# 265
Бети, в коя школа ходи Косьо?

# 266
  • София
Всяка седмица преразказ би било наказание при нас. Пък аз да дам допълнително извън у-ще - абсурд. Иначе при нас класната пише подробни рецензии след преразказите, но правят рядко. Довечера ни е родителската среща, това ми е една от основните питанки.  

# 267
Бети, в коя школа ходи Косьо?
Междучасие, но само на БЕЛ. Както съм споделяла вече, математиката нещо му се опря в школата и минахме на индивидуални уроци при учителка.
То сега да не си помислите, че го побърквам от писане. Аз си мечтая да пише повече преразкази, но досега не е писал. Направил е само един допълнителен тест по формата - онзи, дето Светлето го пусна във фейса. Но ме накарахте да се замисля и наистина изглежда по един на седмица е достатъчен, май. Пък и в училище правят от време на време. Peace

# 268
  • България, София
В школата на щерката пишат само "Работила си добре", напр.
В нашата школа оценяват точно по критериите за НВО. Виждам по всяка точка какво е направил, нали това е идеята. Ако се налага има и допълнителни коментари, обикновено като забележки  Simple Smile
Аз не давам преразкази, защото не мога да ги оценя.

# 269
  • София
А всъщност знаете ли как се превръщат точките от преразказа в оценки? Миналата година каква е била формулата?

Общи условия

Активация на акаунт