СЕДМИ клас - 2

• 56 474
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Gerka, по мои наблюдения и реалните изпити по БЕЛ се доближават до тези на Веди, но не от червеното помагало, а до пробните им. В това помагало са безумно завъртяни и усложнени въпросите..

На 21.11 има пробни по БЕЛ и мат в Милениум. Peace

Благодаря ти!
Радвам се, че и друг го е забелязал.
Сами е решавал и от показаните от Светлето. 70 примерни + 6-7 клас БЕЛ. Там е ок. Обаче , червения по литература..мама мия. Не можах и аз да разбера някои отговори защо са така.
химията, дааа химията. Стигам до извода, че това което учат е много интересно. В нашия случай добавям и един изключителен педагог, който е успял да запали децата. А още по- добрата новина е, че е младо момче.  В смисъл, че все още се намират млади хора, намерили своето призвание в учителската професия.

# 241
    Ходихме в "Междучасие" само на БЕЛ, последната дата е на 12.11., а математиката е другата седмица  http://mejduchasie.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B8-7-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81-2/
     Ще се опитам да снимам пробния.
    "Регалия" допускат външни деца, но пробните им са само в неделя от 9ч. и в 119 СОУ стават опашки от десетки и стотици деца от цяла София.

# 242
  • Варна
Не е ли рано за пробни изпити? Та те едва почнаха училище.
Миналата година нашите ходиха март и април. Моята отначало искаше да се явява на всички дати, ходи по 2-3 пъти по предмет и се отказа. Колкото да види формата и горе-долу как се движи сред останалите явили се на изпита. Резултатите и бяха хубави но си имаше глупавите грешки от недоглеждане и бързане. На изпита го беше изчистила този момент за щастие.
Но наистина, първия срок поне да мине и тогава пробни.

# 243
  • София
Защо да е рано. Никак не е рано. На колкото повече ПИ се явят децата, толкова по-добре. Така си разчитат времето, изчистват грешки, преодоляват донякъде страха си от НВО. Освен това вече има научен материал за 7 клас.

# 244
  • най-шареното място
Зависи как се готви детето. И колко е заето.
Някои деца са на школа всяка събота и там правят тестове, а ПИ ще е още една задача съботата /подобна/.
Някои не ходят и са свободни от такива знаимания в събота - при тях е друго. Отделно психологическият момент.

# 245
Хм, моя син не е свободен през уикенда, но реално това се явява част от подготовката му за НВО.

Прави тестове в къщи веднъж седмично. Два преразказа е дал на класната да провери и сега- ПИ.

Разпределянето на времето също е важно. Сега например каза, че видял, че няма да му стигне времето да препише красиво на беловата преразказа и се разбързал накрая.

# 246
  • Пловдив
И според мен не е рано за ПИ.
 Flash*, твоята дъщеря наистина имаше нужда само от напасване на ритъма т.е. да тренира за време. Не всички деца са с такава подготовка.  Peace На първите пробни лъсват и първите пропуски.

gerka, нашите ги учиха да НЕ правят чернова, а да пишат направо на белова. Правят си план на текста и започват директно работа на листа, който ще предават. Текстовете за преразказ са около страница и половина - две, т.е. обемни поне за мен. И наистина може да не остане време за преписване. Реално от 90 мин. имат 15 минути четене на текст. Ако си отдели 10-15 мин. за проверка, реалното време за писане е точно 60 мин. Без преписване има повече време за проверка, за поправка на грешки и допълване на пропуснат момент. А, и не задължително да е красиво, нека просто е четливо.  Laughing

# 247
Във Веди първи пробен изпит по математика е на 5/12 или на 6/12, а по БЕЛ - на 16/1 или на 17/1. Като според мен е само за деца, посещаващи школата. Има два варианта за правене на тези тестове - дават ти ги за в къщи и след като ги върнеш, ги проверяват или си плащаш по 20 лв./всеки и в изпитна обстановка, с квестори се провеждат.

# 248
  • Варна
 Вектор са си обявили датите на пробните по математика и БЕЛ. Първите са на 05.12 и 06.12. Смятам да го запиша за математиката на 05.12., току виж се приземи моя хубостник, че нещо високо лети Simple Smile  Иначе в МГ започват от началото на март.

# 249
  • Бургас
моят младеж снощи ми каза, че много искал да отиде на ПИ, за да види какво е, ама май в Бургас няма голям избор за такива, ПМГ май прави чак април, за други не съм чувала

# 250
  • дядовата ръкавичка
Освен да помоля отново, ако имате възможност да качите в пощата ПИ на Междучасие  bouquet. Иска ми се да ги видя в новия формат, а и да пробвам девойката.  

Последна редакция: вт, 10 ное 2015, 14:48 от Айяла

# 251
  • Варна
Айяла, там е.

# 252
Момичета, два месеца след началото на учебната година по колко време седмично отделят децата ви за НВО общо и по предмети? Намирате ли , че са имали пропуски? Ако Да, запълнени ли са?

# 253
Освен да помоля отново, ако имате възможност да качите в пощата ПИ на Междучасие  bouquet. Иска ми се да ги видя в новия формат, а и да пробвам девойката.  
Някоя добра душа го е качила, а аз си поиграх и го почистих. Качила съм го в pdf файл. Моля да сигнализирате за открити грешки и неточности, за да мога да ги отстраня, ако има такива.

# 254
Дани, Благодаря за труда! Hug
Мога ли да те помоля да си кажеш мнението относно сложността?

Общи условия

Активация на акаунт