Къпане на новородено

• 2 749
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте!
Обръщам се към вас настоящи мами с въпрос относно къпането на новороденото.
След 5 дни ми е термина, а всички около мен ме плашат, че няма да се справя с тази задача, било страшно трудно за първескиня ,аз пък съм се навила че с таткото ще направим всичко възможно да се научим без да се налага чужда помощ, а и не искам да изземва някой друг моите  функции например свекито😃
Може ли малко повече информация по този въпрос, както и за какво най-вече да внимавам при къпане , колко често го правите вие, използвате ли козметика в началото и т.н. Като цяло всичко което  знаете по този въпрос
Благодаря ви предварително 🌸

# 1
Вие на училище за бременни не сте ли ходили?

Свеки може явно да ви покаже жената ако нямате идея.

# 2
И в youtube има клипове с демонстрации.

# 3
  • SF
 Първескиня?? Така ли се наричате?

# 4
Първескиня?? Така ли се наричате?
Мен така ме наричат

Знам че има клипове с демонстрации гледала съм много
Но просто исках още мнения тъй като нямам приятелки с деца и винаги е хубаво да черпиш още информация отнякъде за да си подготвен  още по добре тъй като не съм ходила на училище за бременни

# 5
Що пък свекърва ти, която е гледала бебе преди (грубо) 30-на години, би се справила по-добре от теб?

# 6
Честно казано  не разбирам цялото суетене около къпането на бебето. Такъв стрес вкарват околните на майките, че няма на къде. Имам 2 деца, като се сетя колко съм се притеснявала и за какво? Защото някой казал, че е трудно?!
Ами ме е трудно.

# 7
Нищо трудно няма в къпането на бебе.

# 8
Много постове и нищо по темата.

Пускаш водата на мивката.
Проверяваш температурата.
Пак проверяваш температурата с гола ръка.
Взимаш бебето с две ръце.
Обръщаш го по корем на едната си длан.
Гледаш пъпчето да мине межди 2 от пръстите ти.
Тоест да не го натискаш. И не го мокриш.

Така като детето лежи на ръката ти го слахаш под водата и се почва къпането Simple Smile

Да ти кажа бебето няма от къде да се изцапа Simple Smile
Няма нужда да го къпеш дълго време.
Дупето, отпред където евентуално се е задържала урина.
Леко гръбчето.
Само с ръка и без препарат.
ИИИиии после го бухаш на една кърпа Simple Smile

Голям кевф ...... след първия път.

Ако мъжът ти има по-голяма длан може и той.
Ще му е по-удобно на бебока.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 21:56 от RoninBG

# 9
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
То на едно новородено сякаш има и кой знае какво да му къпеш, да не е орало Wink

Важните моменти:
- водата да е с подходяща температура - има термотри за вода, може и с лакът да се пробва;
- като потапяте бебето във ваната главата да е над водата;
- в първите дни не мокрите и пъпа;
- подходящ козметичен продукт за измиване - то вече има ужасно много различни, но да е бебешко;
- хавлията да е наблизо и приготвена;
- за нищо на света не оставяте бебето само във ваната, дори и да имате поставка, която го държи над водата!

Горе долу е това.
Драмата идва от фактът, че бебоците са реално доста мънички и човек, който не се е сблъсквал никога с новородено може да е супер сащисан.
Аз имам 13г по-малък брат и съм го гледала много в съзнателна възраст, та нямах никакви притеснения... Но момиче, което не е ни видяло ни пипало новородено бебе, може много да се гипсира.

В родилното също можеш да помолиш да ти покажат. Аз родих в Майчин дом София и бях супер изненадана с каква лекота и ловкост акушерките ги събличат, обличат и манипулират тия дребосъци Yum
Та те са супер полезни и ще ти помогнат.
И няма да се даваш, не е страшно. Учи се както всяко друго нещо в живота.

Успех!

# 10
То на едно новородено сякаш има и кой знае какво да му къпеш, да не е орало Wink

Важните моменти:
- водата да е с подходяща температура - има термотри за вода, може и с лакът да се пробва;
- като потапяте бебето във ваната главата да е над водата;
- в първите дни не мокрите и пъпа;
- подходящ козметичен продукт за измиване - то вече има ужасно много различни, но да е бебешко;
- хавлията да е наблизо и приготвена;
- за нищо на света не оставяте бебето само във ваната, дори и да имате поставка, която го държи над водата!

Горе долу е това.
Драмата идва от фактът, че бебоците са реално доста мънички и човек, който не се е сблъсквал никога с новородено може да е супер сащисан.
Аз имам 13г по-малък брат и съм го гледала много в съзнателна възраст, та нямах никакви притеснения... Но момиче, което не е ни видяло ни пипало новородено бебе, може много да се гипсира.

В родилното също можеш да помолиш да ти покажат. Аз родих в Майчин дом София и бях супер изненадана с каква лекота и ловкост акушерките ги събличат, обличат и манипулират тия дребосъци Yum
Та те са супер полезни и ще ти помогнат.
И няма да се даваш, не е страшно. Учи се както всяко друго нещо в живота.

Успех!
Не мисля, че е добра идея да се къпе новородено във ваната или коритце.
Докато може на мивката, там.
Бързо, Лесно, Вкусно Simple Smile

Аз не съм ползвал препарати. Особено на такъв мъник.

# 11
Нищо страшно няма. Има клипчета на Шейново по темата, а и не само. Ако имаш приятелка с бебе, помоли я да ти покаже. Мъжа ми дето новородено не беше виждал, го изкъпа сам първата вечер.

Последна редакция: сб, 26 окт 2024, 00:26 от Karina-88

# 12
  • Германия
Излишна паника. Новороденото е чисто, по цял ден лежи, няма от какво да се изцапа. Спокойно можеш да го къпеш 1-2 пъти в седмицата, такива са и препоръките. Не в България, разбира се. Там децата сигурно са по-мръсни от другаде че имат нужда от всекидневно къпане във вана. Или пък хората в другите страни са по-големи мърлячи, кой знае…

Та къпеш го бебето веднъж в седмицата и след четири къпания то е вече на месец. Две деца имам, даже и ванички не съм купувала за тях, къпала съм ги в коша за пране няколко пъти, после с някой от нас във ваната. Изобщо не съм се втелясвала около къпането или каквито и да било други грижи около бебето.

Моята майка искаше и тя да дойде да ни помага първите седмици, щото видиш ли так се правело 🙄 Абсурд някой да ми се мотае и да ми се пречка докато се опозная е с новия член на семейството.

# 13
Всичко, което знам по този въпрос е, че бебето не обича вани, подложки за къпане, олио след къпане. Обича на чешмата в кухнята, под течаща вода - сапунисваш и изплакваш. Няма абсолютна никаква необходимост да се къпе новородено всеки ден е другото, което знам. И трето - дори и момчетата имат нужда от гребен! На едно новородено най-много пари за поддръжка на скалпа можеш да дадеш, ако не го сресваш. Ако тръгнеш с ваните и кофите, се приготви че ще писка. Друг лесен вариант е да се къпеш заедно с бебето. След къпане трябва да внимаваш за претопляне.

# 14
Това изобщо не се отнася до всички бебета. Пари за поддръжка на скалпа?!

Общи условия

Активация на акаунт