СЕДМИ клас - 2

• 56 260
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
ElinaKalina, трябвало е да преместиш детето още миналата година, като виждаш в каква среда учи. Обаче каквото, такова. Шестиците в едно училище може и да нямат нищо общо с шестиците в друго. Оценките никога не са ми били критерий. Защото "кучето скача според тоягата".

Моята дъщеря пък беше в другата позиция - в училище с високи изисквания, малко отличници в класа, но и без двойкаджии. Никога не е била отличничка в смисъл, че ако не бяха оценките по рисуване, музика и физическо, нямаше да има и 5,50. Обаче с минимум извънкласна подготовка, основно по МАТ при нея, тя и почти всички деца от класа й влязоха по първо желание. Много е важна средата. В класа й всички се готвеха за изпитите, учителите ги нахъсваха допълнително. И целият випуск в училището постигна много високи резултати.

Само след месец-два в темата ще започне да се коментира и в кое училище е по-добре да продължи да учи детето. Защото средата пак има значение. Не само дали ще учи немски, английски, френски или испански. Много важно е да попадне в конкурентна среда с мотивирани деца.  Peace

# 631
  • България

Защото средата пак има значение. Не само дали ще учи немски, английски, френски или испански. Много важно е да попадне в конкурентна среда с мотивирани деца.  Peace

Абсолютно вярно!  Peace

# 632
  • Градът на света Богородица
ElinaKalina, трябвало е да преместиш детето още миналата година, като виждаш в каква среда учи. Обаче каквото, такова. Шестиците в едно училище може и да нямат нищо общо с шестиците в друго. Оценките никога не са ми били критерий. Защото "кучето скача според тоягата".

Моята дъщеря пък беше в другата позиция - в училище с високи изисквания, малко отличници в класа, но и без двойкаджии. Никога не е била отличничка в смисъл, че ако не бяха оценките по рисуване, музика и физическо, нямаше да има и 5,50. Обаче с минимум извънкласна подготовка, основно по МАТ при нея, тя и почти всички деца от класа й влязоха по първо желание. Много е важна средата. В класа й всички се готвеха за изпитите, учителите ги нахъсваха допълнително. И целият випуск в училището постигна много високи резултати.

Само след месец-два в темата ще започне да се коментира и в кое училище е по-добре да продължи да учи детето. Защото средата пак има значение. Не само дали ще учи немски, английски, френски или испански. Много важно е да попадне в конкурентна среда с мотивирани деца.  Peace

Подкрепям това мнение... Peace

# 633
Днес мина и нашата класна по математика  Cry
Според детето-била ужасна. Както и за останалите деца. Всички били удивени как за толкова малко време могат да се решат толкова големи задачи.  #Crazy ами ще чакаме резултата. Моята щерка всичко е решила, но е сигурна че не всичко й е вярно. Децата са си помогнали едно на друго, Simple Smile. Но нито едно от децата не е било доволно от това как се е справило.

# 634
  • София
Нашето класно по математика е днес. И аз се вълнувам. Дано се справи детето. Praynig

# 635
  • дядовата ръкавичка
Може ли да помоля някой да покаже класно по математика. Имам усещането, че в нашето у-ще дават твърде лесни задачи.

# 636
  • София
Нашето ще е след Нова година. Само да не забравя ще го снимам. При нас и двете класни са януари, което е хубави, че сега децата са вече много изморени. Е, не че не правя контролни през ден Simple Smile
Петя, успех на детенце!
Айяла, предполагам класното е за средното ниво в класа, за едни ще е лесно, за други-трудно. За някой , който ходи на състезания по математика и се справя добре, класното би било могло да бъде дори елементарно.

Последна редакция: пт, 18 дек 2015, 09:31 от EliG

# 637
  • дядовата ръкавичка
Ели, благодаря много  Hug.  Е, съпоставка с вас май няма да е показателна, ако не се лъжа сте в МГ?, но какво пък, ще дам на девойката да се пробва.

# 638
  • у дома
Може ли да помоля някой да покаже класно по математика. Имам усещането, че в нашето у-ще дават твърде лесни задачи.

Нашето го върнах и не мога да го снимам-моето има шестица,но казва,че в класа има и доста ниски оценки...
Ако сте по учебника на Архимед,тук http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/09/ARHIMED-Kniga_Uchitel_7_klas.pdf на стр 43   има примерно класно,но като гледам задачите със сигурност е предвидено за януари  Peace

# 639
  • дядовата ръкавичка
Мерси, Светле! Ще ми се да имам някаква обективна оценка за знанията на щерката. В у-ще е с 6-ци по математика, но не знам дали изискванията не са занижени.

# 640
Тестовете и пробните изпити от минали години не са ли по-добър критерий?

# 641
За нашите класни работи вече знам дати. БЕЛ - 12.01., математика - 18.01.

Напълно съм съгласна с мнението на dundi73. Учебните програми са еднакви за всички училища и съответните профили. Средата определя нивото - както за децата, така и за учителите.

# 642
  • най-шареното място
И аз не бих се вълнувала за нивото на класното Айля, по-скоро /съвсем практично наистина/ ти е важно да се усвоява, да се преподава адекватно и да се трупат знанията. Има вариант да са леки класната съвсем нарочно. Особено ако са били декември. Не мога да коментирам дали би ми харесало това, но е възможно. Аз огледнах това на Архимед от горния линк. При детето са били два пъти повече задачи за повече време, та пак нещо такова поне като брой.

# 643
  • Бургас
нашите класни минаха тази седмица, а днес младежът бе на някакъв пробен изпит по БЕЛ, та чакаме  резултати да видим как върви подготовката, засега никак не е притеснен още

# 644
    Вече са обявени пробните изпити в "Междучасие". http://mejduchasie.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8-%D0% … BB%D0%B0%D1%81-2/
    Записахме се за съботите.

Общи условия

Активация на акаунт