БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 51 960
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 599
Видях някъде рецепта за тесто за мекици, което се замесва от вечерта, оставя се в хладилника за през нощта и на сутринта е втасало и направо се пържат мекици. Мислех си, че съм я записала ама не съм Embarassed. Та някой ако знае нещо подобно моля да сподели bouquet.

# 241
  • Мнения: X
Видях някъде рецепта за тесто за мекици, което се замесва от вечерта, оставя се в хладилника за през нощта и на сутринта е втасало и направо се пържат мекици. Мислех си, че съм я записала ама не съм Embarassed. Та някой ако знае нещо подобно моля да сподели bouquet.
Уличните мекици на Танита ли са http://www.tanitaang.com/2007/12/blog-post_10.html  ?

# 242
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Видях някъде рецепта за тесто за мекици, което се замесва от вечерта, оставя се в хладилника за през нощта и на сутринта е втасало и направо се пържат мекици. Мислех си, че съм я записала ама не съм Embarassed. Та някой ако знае нещо подобно моля да сподели bouquet.

Аз имам тази рецепта /взела съм я от интернет, само помня, че блогът беше на мъж  Embarassed/:

УЛИЧНИ МЕКИЦИ

Продукти: 4 ч. ч. брашно, 1 ч. л. сол, 2 с. л. захар, 1 с. л. суха мая, 2 и 1/2 ч. ч. топла вода

Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша – тесто. Купата се покрива с намаслено прозрачно фолио и се оставя в хладилника до сутринта.
На сутринта се изважда от хладилника, тестото  трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли.

Пръстите се топят обилно в олио, взима се от кашата-тесто и се пържи до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия, за да попие част от мазнината.

Правила съм тези мекици няколко пъти. Стават страхотни.




# 243
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 599
Точно тези са Hug!

Жармен,smileys -  bouquet!

# 244
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Ако трябва да варя руло от шкембе 5 часа в обикновена тенджера, колко време трябва да ври в тенджера под налягане?

# 245
  • Мнения: X
Пробваш първо 45 мин - отваряш и проверяваш. Защо пък чак 5 ч - и какво е това руло от шкембе - за пръв път чувам.

# 246
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Пробваш първо 45 мин - отваряш и проверяваш. Защо пък чак 5 ч - и какво е това руло от шкембе - за пръв път чувам.

Благодаря, Жарменbouquet За 45 минути може да стане?

Ето я рецептата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg28155055#msg28155055

# 247
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Видях някъде рецепта за тесто за мекици, което се замесва от вечерта, оставя се в хладилника за през нощта и на сутринта е втасало и направо се пържат мекици. Мислех си, че съм я записала ама не съм Embarassed. Та някой ако знае нещо подобно моля да сподели bouquet.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_22.html

# 248
  • Пловдив
  • Мнения: 1 025
Добро утро! Искам да нарежа една зелка(ок.1кг) и малко морковчета и карфиол за туршия за бърза консумация. Въпроса ми е колко сол и вода горе долу да сложа? Благодаря  bouquet

# 249
  • Русе
  • Мнения: 6 226
Добро утро! Искам да нарежа една зелка(ок.1кг) и малко морковчета и карфиол за туршия за бърза консумация. Въпроса ми е колко сол и вода горе долу да сложа? Благодаря  bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=350079.0

# 250
  • Мнения: 814
Дайте ми рецепта за  пълнени чушки с кайма и ориз,но с готови пекани червени чушки

# 251
  • Пловдив
  • Мнения: 1 025
i_peych,благодаря много  bouquet bouquet

# 252
  • Мнения: 1 213
В момента пека кестени, за първи път ми е, 25 мин. ги пекох, както е по рецепта, но станаха хрупкави. Такива ли трябва да са или още малко да ги пека?

# 253
  • Мнения: 3 464
Някой да има сполучлива рецепта за сладко от зелени домати.

# 254
  • Sofia
  • Мнения: 29 245
В момента пека кестени, за първи път ми е, 25 мин. ги пекох, както е по рецепта, но станаха хрупкави. Такива ли трябва да са или още малко да ги пека?
Как ги печеш,цепна ли ги малко?
Наскоро гледах едно клипче и там първо ги вариха за малко,после ги пекоха,като бяха предварително цепнати и печенето беше кратко,около 10мин.
Аз съм пекла на котлон и стават за около 10-15мин.После се завиват в някаква кърпа и така по-дълго са топли и не изсъхват.

Общи условия

Активация на акаунт