БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 51 963
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Цепнах ги от двете страни - за по сигурно, като преди това ги киснах 1 час и ги изпекох,като покрих тавичката с фолио. Никога досега не съм яла кестени и си мислех, че след термична обработка трябва да са меки или нещо като каша, но и хрупкави се харесаха на домочадието, все едно ядеш някакви ядки. Само не знам, като изстинат как ще ги белим. Дали да ги накисна в топла вода?

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 19:02 от Фиданка Тръстикова

# 256
Миналата година и аз варих малко , цепнах и кво ли не и никой не ги яде - или аз не ги опекох хубаво или те не бяха добра партида или не са по вкуса ми . Стояха -стояха и ги изхвърлих .
    А такъв мерак имах да пробвам кестени Grinning

# 257
  • Русе
Цепнах ги от двете страни - за по сигурно, като преди това ги киснах 1 час и ги изпекох,като покрих тавичката с фолио. Никога досега не съм яла кестени и си мислех, че след термична обработка трябва да са меки или нещо като каша, но и хрупкави се харесаха на домочадието, все едно ядеш някакви ядки. Само не знам, като изстинат как ще ги белим. Дали да ги накисна в топла вода?

Здравей! Не ги чакай да изстинат много. Още топли, топли ги бели, че като изстинат нямат обелване.
Леко хрупкави са  лешниците. А и беленето си е играчка.

изпечени

обелени

# 258
  • Бургас
Ние  ги обичаме варени-цепнати откъм крайчето, варя и после не ги запичам. Остават меки. Но и печени обичам да си купувам- друга е тръпката-мирише на зима.

# 259
  • Sofia
защо си ги киснала преди печене?

# 260
Някой с изпитана рецепта за щолен?

# 261
По тази рецепта правих миналата година http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=176696.msg … 543775#msg3543775

# 262
Има една Коледна тема тук и там има всичко от - до . Обясненията са повече от прекрасни. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=873959.150
  Очарована съм от дамите списващи я и винаги може да ти отговорят и обяснят .

# 263
Имам въпрос към кулинарите,защото аз нямам почти никакъв опит в готвенето. Въпросът ми е какъв сос би вървял със салата от макарони и риба тон.Яла съм такава уникално вкусна салата,наречена Грация 2, в едно заведение в Стара Загора,а името на соса носеше името на ресторанта. Нямам представа какъв е бил този сос. Вероятно от мляко,сметана .. Нямам представа. Ще ви бъда благодарна,ако ми дадете съвет.

# 264
  • Испания
Виж тази рецепта: ...

Форумът не ми позволява да публикувам линка.

Виж в готвач.бг рецептата Салата макарони с риба /рибата е риба тон/.

Още една рецепта: http://nagostinaani.blogspot.com.es/2014/08/blog-post_73.html

Последна редакция: пн, 02 ное 2015, 22:53 от smileys

# 265
  • Русе
Имам въпрос към кулинарите,защото аз нямам почти никакъв опит в готвенето. Въпросът ми е какъв сос би вървял със салата от макарони и риба тон.Яла съм такава уникално вкусна салата,наречена Грация 2, в едно заведение в Стара Загора,а името на соса носеше името на ресторанта. Нямам представа какъв е бил този сос. Вероятно от мляко,сметана .. Нямам представа. Ще ви бъда благодарна,ако ми дадете съвет.

Опитайте с този сос.

# 266
Настъргах тиквата и се готвя да я правя на фурна със смес за крем карамел.
Всичко заедно ли да слагам или първо малко да запека тиквата и после да заливам с яйца мляко и захар?
А канела да слагам ли или ще разваля вкуса?

# 267
Някой месил ли е болярската питка в хлебопекарна?  Чудя се дали да пусна продуктите вътре и само за замесването да я използвам...

# 268
Настъргах тиквата и се готвя да я правя на фурна със смес за крем карамел.
Всичко заедно ли да слагам или първо малко да запека тиквата и после да заливам с яйца мляко и захар?
А канела да слагам ли или ще разваля вкуса?

канелата няма да развали вкуса, а ще го подобри. А тиквата малко я пазапечи - аз така правя и сетне излизам сместа

# 269
Така я направих.После като я опитаме ще докладвам.
Много лесна и бърза рецепта. Обичам такива рецепти. Начинаеща съм.

Общи условия

Активация на акаунт