На море в Турция - тема 40

• 94 729
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Galaktik, моля Ви за съвет: Crystal Tat Beach или Papillon Zeugma през април-май? И знаете ли защо Papillon-а няма да работи през зимата? Благодаря !

# 436
  • София
Питайки и познати, които вече са били там (в различни курорти) - ми препоръчаха като за първи път да се ориентираме към Бодрум или Кушадасъ. И си мислех, че ще е лесно, ама...  #Crazy

Аз не бих избрала Кушадасъ за м. май-водата е все още доста студена /на мен тя в Кушадасъ ми е винаги студена, но това е мой проблем/, но ако това е вашия избор по-скоро бих се насочила към двете Паломи- Палома Клуб Султан и Палома Паша и по-скоро втория, щом няма деца и впредвид повода.
Иначе защо пропускате Мармарис не знам.
За Бодрум друг да се изкаже, на мен лично там не ми допадна, но ние сме били само веднъж и може би след години ще му дадем втори шанс.

Те са в Йоздере, на 30-тина км от Кушадасъ, още по-на север.

# 437
  • ВАРНА
Аз бих избрала Papillon Zeugma.

# 438
Аз доколкото бях чела концепцията на Zeugma е да работят от началото на Април до края на Октомври, след което затварят хотела до новия сезон. Само този хотел съм посещавала и не мога да дам оценка на база сравнение, но в албума със снимки съм качила малко материал, т.че ако ти е интересно да видиш нещо от първа ръка, може да ги разгледаш. Има и много подробен коментар на *sve* от почивката и тази година на първа страница  Peace

# 439
за месец май е по -добре на юг в Мармарис - CLUB TURBAN 5 * от 22.05.2016г. - 741лв/човек
а хотела GRAND YAZICI MARES HOTEL DOLFIN PARK SPA -5* от 22.05.2016 е 590лв/човек
при транспорт автобус - 7 Al olincluziv
Чети и отзиви от първа страница, но по това време на юг е хубаво морето ..

Тези дати не ме устройват - не мога да оставя родителите ми да се оправят и с дъщеря ми (в момента на 1 година и 5 месеца) и със сина ми (ученик втори клас) точно в края на учебната година.  Peace
А и тържеството по случай завършването на втори клас - няма как да го пропуснем.  Rolling Eyes
Ще поразгледам оферти и за Мармарис - благодаря!  bouquet
А отзивите от първа страница съм ги прочела.  Peace

# 440
Здравейте! Записвам се да следя темата и се надявам в най-скоро време да се похваля с резервация. От години Турция е предпочитана от нас дестинация за лятна почивка. Последно бяхме в Notion Kesre Beach в Йозедере, който работеше за първи сезон и беше добре, само зеленината ми беше малко, но е нормално за нов хотел. Последните 2г. пътувахме със собствен транспорт, с междинна нощувка в Чанаккале. Тази година сме се насочили към Анталия със самолет, видях в сайта на Емералд, че вече има оферти. На първо четене ни допадна Papillon Belvil(в стар коментар прочетох, че предлагат и кафе еспресо Blush), детето ще е на 3г и ми се видя подходящ. Общо взето търсим хотел с просторни стаи, много зеленина, приличен плаж и да има забавления за детето Simple Smile . Като дати вероятно ще е началото на Септември...

# 441
  • Beyond the Frontiers
Тез тур пуснаха самолетните програми http://www.teztour.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B8 … %D0%B8%D1%8F/1104

Тази година искат 40% аванс и доплащане 20 дена преди тръгване по ранните записвания, което мисля е  положителна промяна.

Galaktik, моля Ви за съвет: Crystal Tat Beach или Papillon Zeugma през април-май? И знаете ли защо Papillon-а няма да работи през зимата? Благодаря !

За мен Папилон е по-класна верига и като хотел повече ми харесва.

# 442
  • Варна
Мога само да гласувам с две ръце и два крака за Папилон Белвил,много добро отношение към всички,деца и възрастни,а гестрилейшъна е страхотен човек,не се колебайте,Аква  Peace

# 443
Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми!  А за друг хотел от Кристал - Нирвана в Кемер  - с по-високо одобрение е от Папилон-а. Била съм в АДВ в Кемер и плажа ми е ясен, но природа - планина и море надделява над Сиде (тази година бях в Роял Алхамбра с мн малко зеленина). Още са малко хотелите и се чудя дали до 30.11. ще пуснат други  и дали да не се изчака  до края на годината.  bouquet

# 444
  • Варна
Няма как някой хотел от Кристалите да е над веригата Папилон,не може да има сравнение,не случайно по-високата цена на даден хотел е такава,просто има защо,също съм на мнение,че плажовете в Кемер не може да превъзхождат тези в Сиде,много камък има в Кемер,от Варна съм и мога да коментирам плажовете,това е за тези,дето ще скочат след моето мнение Mr. Green

# 445
  • София по рождение
Препоръчайте моля, хотел в Мармарис с пързалки Rolling Eyes

# 446
Но и хората търсят различни неща. Аз не харесвам широки плажни ивици, дълги до безкрай, като магистрали. Харесвам заливчета, малко камъни, скали... Не съм била в Кемер, но ми изглежда уютно и живописно като природа. Също никак не харесвам оголени хотели без зеленина, да с 50 басейна, пързалки, барове и анимация, обаче метал и бетон все едно си в града. Също не харесвам огромни здания напомнящи на бизнес и административни центрове и молове, харесвам малки къщички сгушени в зеленина. Затова гледам и харесвам един и друг хотел, а тук се коментира, че еди кой си бил от много по- добра верига и качеството било много по- високо. В каквото и да се изразява това високо качество, аз гледам, гледам снимки в tripadvisor и не мога да го намеря този по- висок клас на някои грозни и кичозни хотели, които се хвалят тук. Явно аз си мисля за едно и си го представям, за съжаление сигурно си го доизмислям както ми се иска да бъде, а тук се коментира друго, хората търсят нещо различно от това, което търся аз. А и хотели от една и съща верига понякога имат такава гигантска разлика, несравними са. Като обслужване може да си приличат, но като база не.

# 447
  • Beyond the Frontiers
pina, именно за това винаги чета отзивите с една доза критичност. Един харесва огромни сгради, друг държи най-много на пясъчен плаж, трети иска спокойствие и зеленина - съответно оценката може да бъде супер неточна. Но класният хотел си е класен, без значение, кое от горните качества притежава. Пък и да преценяваме качество по снимки....

Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми!  А за друг хотел от Кристал - Нирвана в Кемер  - с по-високо одобрение е от Папилон-а. Била съм в АДВ в Кемер и плажа ми е ясен, но природа - планина и море надделява над Сиде (тази година бях в Роял Алхамбра с мн малко зеленина). Още са малко хотелите и се чудя дали до 30.11. ще пуснат други  и дали да не се изчака  до края на годината.  bouquet

Предполагам става въпрос за Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa, който от миналата година се числи към веригата Кристал. Противно на мнението на esstela, твърдя, че този по-добър от Папилоните.

Кристал не са никак лоша верига хотели и имат отлична ценова политика - пускат доста промоции, отстъпки за деца. Някак си обаче всеки от хотелите има нещо дребно като недостатък - отдалечен от плажа, плаж през пътя, малка територия ....Съотношението цена-качество си е много добро.

# 448
Галактик, ми няма по какво да го преценяваме, освен по снимки, ако не сме били там. Пък и снимките на туристите показват много неща. И коментарите. Ясно е, че всичко е силно субективно, но все пак един от силно възхвалените хотели тук (забравих кой точно, но отворих да гледам за него) и последните три коментара как са умрели от жега, понеже октомври климатичната система не работи, а е било ужасно горещо. И за онзи, чуден Амара, само дето цяло лято са се усмърдяли на канализация. И аз съм много резервирана, когато чета отзиви, но ако 10 човека пишат за смрадта, хора от различни държави, в различни месеци посетили хотела, е значи нещо има. И вие, на вашите инфотурове не виждате всичко, ясно е, че ви се показват по- хубавите стаи и изобщо се опитват да ви представят хотелите по- добре, и вие си го знаете. И винаги ходите в един сезон, примерно за октомври без климатика вероятно не сте информирани и не се досещате. И колкото и висок клас да е една верига хотели, ако ми предлага огромна териотрия без зеленина (много от хотелите са така) и плажа е като самолетна писта - еми по- добре по- нисък клас хотел, който предлага това, което харесвам. Също скъпи, луксозни хотели и от огромните здания гледката е панелни блокове............. чудесно! Това Роял уингс ли беше, дано не бъркам. Аз бих искала да виждам гора и планина, но по- добре съседни хотели, от колкото панелен квартал. Макар, че ако съм на първи или втори етаж на хотел във формата на вили, поне това ще ми е спестено със сигурност.

# 449
  • Beyond the Frontiers
Някои хотели може да имат такива специални стаи, но повечето не. Така че влизаме в нормални стаи.

То ние група като тръгнем 40 души всеки излиза с различно мнение за хотел, пък какво остава за хилядите туристи...

И в най-добрия, скъпия, класния и т.н. суперлативи хотел може да стане издънка. Това е.

Целият район Лара е такъв тип монолитни хотели, един до друг и т.н., ама е един от най-скъпите райони и с едни от най-качествените хотели.

Общи условия

Активация на акаунт