ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 475
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Светли, а ако отбелязва с молив (че нали е в учебника) при текста, просто с тикче, няма ли това после да го подсети какво трябва да се прави там.   Друго не ми хрумва, моята ги помни.

# 151
svetli,
Точно както си го казала си записва - стр. ... "изреченията, в които главният герой извършва действие" - съкратено (няма време Simple Smile) , за да се сети какво се иска.

# 152
Госпожата не диктува ли какво трябва да е домашното?
Или да записва на дъската и всеки да го препише?

Препоръчайте добри ортодонти в София.

# 153
  • Варна
Госпожата не диктува явно, на дъската не пише от миналата година. Засега ще опитваме да пише домашното веднага щом се върне, докато още помни. Лошото за мен е, че госпожата не вниква явно, че той има проблем само с тези домашни, а вчера се е разбесняла и го заплашила, че ще ходи при директора, ако това пак се повтори. Вечерта като се прибрах детето умираше от страх колко ще му се карам. Изобщо не го разбирам тоя подход...
Като го попитах защо не обясни на госпожата, че не успява да си записва и да му помогне с идеи, той ми отговаря, че тя все няма време. Е, довечера ще го взема аз от училище и да видим как няма да има време за мен, да си поговорим малко.

# 154
st. Dobri, на нашата родителска среща ни казаха всички предвидени неучебни дни. Ще ги напиша, за да ги имате предвид:
26/10
31-02/11 есенна ваканция
24/12-03/01 коледна ваканция
30/01-07/02 зимна ваканция
03/03
02-10/04 пролетна ваканция
29/04-02/05 Велик ден
06/05
18-20/05
24-25/05
Дано само не съм сбъркала при писането, че използвах телефон.

svetli, Давид си отбелязва с молив в учебника. Може да драсва една, две думи, които според него биха го сетили за какво иде реч. Какво значи госпожата няма време!!! Да си върши работата, за която й плащат?! Един ред на дъската се пише за няма и минута. Нямам думи.

# 155
То пък колко време се изисква да напише на дъската съкратено едно изречение ooooh!
За заплахата с директора нямам думи.
Ако не измислите нищо, вариант е да се чуват с дете от класа след училище и да пита какво е домашното.
Ние така процедираме понякога, като има нещо забравено.

Писали сме заедно с Летсгоу.

# 156
  • Варна
Светли, и моят съвет е като този на Lorenca. Щерката си записва чинно всичко в тефтерчето. До сега уж все е с написано домашно. Но и тя пише едни дълги обяснения какво имат. Ето вчера беше: "Да се преразкаже Ние врабчетата от името на децата". Явно учителката ги изчаква и/или им диктува да си запишат. Малки са още и не може да се очаква да запишат такова изречение за времето, в което се записва "стр./зад.". Инструктирай го да помоли госпожата в междучасието да му повтори какво е било домашното, за да може да запише.
При нас точно с въпросния преразказ снощи си имахме проблем. Но като й обясних какво значи "от името на децата", уж схвана и го написа, криво-ляво. Но много ме дразни, че все чака някой да й помага. Я какичката от занималнята, я мама... Помързява си я, откровено Sad

П.П. Светли, направо ме втрещи! Как така ще го заплашва с директора, че не си е написал домашното?! Да не бягал от час или да е пушил в тоалетните?! Ама че подход! Какво й пречи да напише на дъската, а който не е успял в часа, ще си го преписва в междучасието. За нея са 10-15 секунди, това не е липса на време, друго се нарича...

# 157
Ако не измислите нищо, вариант е да се чуват с дете от класа след училище и да пита какво е домашното.
Това е добър и практикуван вариант при съмнения в домашните  Peace

# 158
  • Sofia
Госпожата ...вчера се е разбесняла и го заплашила, че ще ходи при директора, ако това пак се повтори.  
За едното домашно - директор...  ooooh!
И изобщо за заплахи...  Twisted Evil

# 159
  • Варна
Това е добър и практикуван вариант при съмнения в домашните  Peace
Да бе, знам за това. Ама от началото на годината му приказвам как вече е голям и трябва да се научи да си записва всичко и да не разчита, че мама ще звънне да пита вместо него. И ако сега почна да го правя, отиде ми авторитетът Simple Smile Това е много краен вариант - питам ако например госпожата е взела да му проверява тетрадката, а домашното е записано вътре.

За директора и аз бях така  Shocked По мое време за 3 пъти без домашно пишеха двойка и толкова. Сега не знам какви са тия моди. Според детето доста деца са ходили при директора с родителите си, ама не знаем повода за всяко от тях. Явно в това училище е практика, за която не знаех.

Довечера ще говоря с госпожата и ще споделя.

# 160
Ние си имаме ФБ група - там обсъждаме домашни и др.текущи задачи. Много е удобна, добре, че една майка пое инициативата и я направи.

# 161
LUСY, не одобрявам такава практика. Децата трябва да се научат да си записват и следят, и сега е моментът. Само по тел. сме проверявали, никога не сме питали учителка за домашно Wink Като има съмнения - да пише, което мисли, че е за домашно - преценява си само дали да попълни или не.
Както се въртеше една картинка тези дни в нета - Майките и бащите са завършили без google"".

# 162
  • София
И ние имаме ФБ група. От време на време се случва някой забравен учебник или помагало, от което имат домашно. Даже и моята щерка, която не е от забраваните си беше забравила веднъж един сборник, от който имаха домашно та добре, че беше групата да ми преснимат страницата. Иначе най-прилежно беше отбеляза в тефтера от коя страница е и кои са задачите - само дето сборника в училище. Като разбра що сълзи проля, че не може да отиде без домашно, та ФБ и нас ни спаси веднъж. Все пак децата са още втори клас и все още от време на време забравят по нещо. Иначе в училище ни казаха, че от тази година няма да ни казват какво имат за домашно, а децата сами ще си записват в тефтерите. За сега системата работи. Доколкото знам госпожите пишат кое е домашното на дъската, а те преписват в тефтерчетата или тетрадките си.

# 163
Майките и бащите са завършили без google"".
И без вайбър Joy
Моята забравя листите понякога по английски, а при нас домашните са и на такива. Тогава се пращат по вайбър снимки и ги разпечатвам вкъщи. В интерес на истината миналата и по-миналата година нямаше този проблем. Сега госпожата е нова и явно се напасват.
По БЕЛ и Мат също нищо не забравя, но там госпожата пише на дъската кое се взема за уикенда.

Светли, аз имах предвид детето да се обажда на друго дете, а не майките.

Вижте на какво попаднах за забавната математика: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=879206;topicrefid=5

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 10:47 от Пролетен дъждец

# 164
  • Sofia
За директора ...Според детето доста деца са ходили при директора с родителите си, ама не знаем повода за всяко от тях. Явно в това училище е практика, за която не знаех.

Довечера ще говоря с госпожата и ще споделя.
Ако за спучай като с домашното ме пратят при директора  smile3508 дюшич би ми дошло... хем за домашното ще насоля, хем за други работи, които съм си насъбрала.  Crossing Arms

Интересно ще ми е да споделиш.

Общи условия

Активация на акаунт