ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 461
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз съм против обиците по две основни причини - една обективна и една субективна. Обективната: не е въпросът в това дали и колко ще боли и как ще се възстанови, а в това, че след време тя може да не желае да има дупки на ушите и с право би ме обвинила, че съм взела решение без да има правото на лично мнение. Всички знаем, че модата се мени и върти. Не се знае дали след време ще бъде модерно. А дупките ще стоят. А може изобщо да не иска да носи такова нещо. Затова - когато сама може да прецени естетическата стойност и действително ги иска. Аз в късни години си пробих ушите - сама отидох. Никакви проблеми нямах. Субективната причина - с предварително извинение към всички, но така на мен ми изглежда... ами много ми е селско, това е точната дума, като видя малко дете, още бебе, с обици на ушите. Ами... не! Sick Пак се извинявам - лично мнение. Peace

Напълно съм съгласна. И с двете. Само дето не ми изглежда селско, а просто отблъскващо (както са отблъскващи особено гнусните неща... де да знам. Бебе с грим, примерно, или 3 годишно с боядисана коса.)

Сега, по отношение на желанието за носене на обеци у вече не чак толкова малките: има прекрасно обеци за уши, които не са били подлагани на пиърсинг. Разгледай ги снимки и кажи, че не са хубави...

По отношение на украшенията на малки деца... Ами, зависи. Би ме стресирало "истинско" украшение - подчертано женствено, скъпо, от благороден метал или със скъпоценни / полускъпоценни камъни. Не ме притесняват пръстенчета с калинки, диадеми с цветчета, тиари със стъкълца и всевъзможни други кичови детски бижута. Не ми пречат и рокерските украшения, впрочем.

PS
Кате, пиърсинг на пъпа е тотално незабележим. Когато няма обеца вътре изобщо не се забелязва дупката. Имам приятелка с такъв - гарантирам ти, че е вярно. А под дрехите пък - съвсем.

PPS
Пролетен дъждец, много правилно си спомняш иглата  - точно с такива се прави, огромни - иначе може да се счупи при манипулацията.

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 10:19 от katiABV

# 211
Здравейте, можете ли да ми помогнете с малко информация? Имало състезание по рисуване, на което искаме да се запишем - знаете ли кога е и къде се провежда?
Благодаря предварително!

# 212
  • Sofia
Дупчене на уши не е на дневен ред у нас. Става ясно и за мнението ми след като не съм ѝ ги продупчила.
Иначе и аз, и голямата дъщеря (и тя беше около 10годишна когато продупчихме ушите) сме с продупчени уши. Но пък носим рядко, че не търпим металите. Дупките не ме притесняват, не че ги харесвам, но и да ги мисля няма да изчезнат, та така.  Wink

Украшения, разкрасяване и изкуствен аромат при малки деца не харесавам. Това е за големи момичета и жени. Малките (и не толкова малки) деца са свежи, красиви и прекрасни без тях - за мен. Simple Smile   Гривничка и/или герданче (детски) - по повод приемам. Не харесвам лакирани дечица.

# 213
Ушички не сме пробивали нито като бебе, нито засега. И аз като Лулу мисля, че тя ще си прецени иска ли какво и кога да носи.
Бегби, сигурно става въпрос за тези на СНБУ, но трябва да видиш дали се провеждат във вашето училище - http://www.sbnu.org/index.php/kalendar
Пък моята нещо не е във форма, гърло я заболя, ще си постои два дни поне вкъщи. Според мен вирусче е лепнала, ама онзи ден съседчето по чин го нямаше, майка му писа във ФБ, че е болно с 39 градуса температура, но отсъства само един ден и на следващия - вече било добре и на училище. Според мен хич не е оздравяло и е разнесло бацилите, дъщерята каза, че кихало и кашляло през цялото време. Не мога да ги разбера тези хора дето си пускат децата така, сякаш пък ще изпуснат толкова много за седмица.

# 214
Състезанията на СБНУ ги изключиха от календара на МОН: http://teacher.bg/Article/Details/43598
Тази година синът ми няма да се явява на тях.

# 215
Letsgo , защо им е да научават реда на азбуката ? Ако детето разпознава фонемите и самите букви от азбуката това ,че не знае точния словоред не е толкова важно според мен .  Peace

Пробвай с най-елементарната песничка за буквите "A.B.C.D. ..."

И аз съм на твоето мнение, но госпожата не е. Правили са контролно за азбуката, на което явно повечето са се провалили, защото предстои поправка.

begbie, в училище се провежда състезанието и госпожата ги записва. 6лв е таксата за участие.

# 216
  • София
Пролетен дъждец, много правилно си спомняш иглата  - точно с такива се прави, огромни - иначе може да се счупи при манипулацията.
Ууу, ужас! Аз пък си спомням жълтите конци, които висяха от ушите на съученичките ми - сугурно с реванол са били напоени. На някои им забираха, гноясваха, гадост.  Sick  И после едни треперушки носеха всички - бяха връх в модата. Това ме отказа от обеци в детските ми години. Баба ми много напираше да ми продупчат ушите, но (сугурно) майка ми е дала отпор. Така и си останах с непродупчени уши.
Като майка на момчета компетентно да се изкажа, че сега не бих драматизирала - технологията е напреднала, изборът от обеци е огромен, има за малки, за големи, всякакви видове. Пък и при сегашните моди и изгъзици, малка дупка от обица на ухото си е направо бял кахър.

# 217
Здравейте!
Макар, че всички се изказахте негативно и "меко казано" "оплюхте" решението ми да сложа обички на дъщеря си, ще ви споделя, че така наистина прилича на момиченце и всички, които я познават го казват.  Peace Освен това с днешната технология от козметичния салон ме увериха, че ако след време не иска да има обеци и не слага такива една година, дупките, които са миниатюрни и незабележими, ще се затворят. А обеците са съвсем малки и непретенциозни и много сладко стоят на ушичките й. И накрая - не се оправдавам и не се чувствам виновна за решението си - така съм решила, така съм направила - просто обяснявам.  Peace

# 218
  • В светлината на слънцето
Малките (и не толкова малки) деца са свежи, красиви и прекрасни без тях - за мен. Simple Smile

Именно. Peace Между другото аз от години не нося обици. Имаше период, когато носех, дори огромни. Но ми мина. Сега вече има толкова ефектни модели, които не налагат дупчене. Peace В сегашния клас на дъщеря ми повечето деца не са с пробити уши. Тя все още се колебае - когато и ако реши, тогава ще да е. Peace Бижута не носи, дори детски. Не харесваше като малка, не харесва и сега. Само понякога слага диадема, за да си прибира косата. И понякога едно кожено арт медальонче с коте, че й било късметлийското. Но под дрехите, нали е късметлийско, да не бяга късмета. Wink Грим - само за Хелоуин. Mr. Green

# 219
Като казахте конците от едно време се сетих, че моите са пробити на един лагер с игла и конец, от съученичка.  Embarassed Естествено, че забраха. Но се оправиха. И аз носих треперушки. Не заради мода, не е било мода, ами само такива имаше + едни топченца- медицински обеци.

desi_yakova , аз не виждам проблем. Peace При това разнообразие на пазара съм сигурна, че има детски сладки моделчета. Междувпрочем съм виждала много сладки брошчици с черешки или калинки за момиченца.

# 220
  • В светлината на слънцето
деси, няма за какво да се чувстваш виновна. Peace Това си е твое решение, така ти харесва. Не е задължително да мислим еднакво, хората сме различни. Hug

# 221
  • Варна
Деси, не мисля, че някой злонамерено се е опитал да оплюе избора ви. Ако си приела лично моите думи като нападка, се извинявам най-искрено! bouquet Не съм имала такива намерения... Казвам само мнението си, че такива избори (както и този с религията) оставях до сега на дъщеря ми, в подходяща възраст разбира се.  Все ми се струва, че е малка още да решава да си пробие ушите, но се примирявам вече. Аз самата не нося никакви бижута и украшения, включително и брачната си халка не нося. Само по специален повод слагам колиета. Затова лично моята си дъщеря някак не очаквах, че така силно ще се увлече по тези неща - страх ме хваща какво ще е занапред... И пак казвам, това си е лично моето виждане - ако беше оставено на моето решение, бижутерията като промишленост нямаше да съществува  Joy

# 222
  • Перник
Моите уши са пробити някъде към 6-ти клас. Сестра ми, която е 4 години по-малка от мен много настояваше да има обици, аз не държах чак толкова, но като отидохме да пробиват нейните уши, дадох и моите  Mr. Green Впоследствие тя имаше проблеми - подуваше се, гной, болки, независимо от медицинските обици и ежедневната дезинфекция. Накрая се примири и остави дупките да зарастнат. Аз си нося обици до ден днешен, като тинейджърка съм носила и безопасни игли, и бръснарско ножче, закачено на кламер  Crazy Исках и още дупки, но баща ми не разреши и си останах само с по една на ухо.
Харесвам пиърсинг и татуировки, така че не бих имала нищо против Калоян да си направи. В съзнателна възраст обаче и обмислено, даже консултирано с мен  Twisted Evil

# 223
SvetlaK, сети ме Давид как искаше да се лакира и носи гривни преди години  Laughing Имах един лак в цвят светло син Москвич от 70-те. Детето се беше влюбило в него и се лакирахме дружно за ужас на баща му  Mr. Green Е, навън не се е появявал с лак, за да не смущаваме родата. А гривни искаше да носи допреди година някъде. Има едни момичета в квартала, които ги правят и продават. Харесваха му на детето и съм му вземала. За щастие бързо ги губеше, че все едни баш момичешки ги избираше. Сега се изживява като мъжкар и си брои плочките. Само четири били и иска да правим коремни преси, че да станели шест  Crazy Татуировките го влекат от малък и си е слагал от временните. За пиърсинг още не сме се сещали. Дано и никога не се сеща, че все са ми пред очите онези зловещи обеци - флеш или нещо такова. Много са ми гадни  Sick Не бих разрешила такова нещо и на 40г. като стане.

# 224
Лично аз също съм против дупченето на ушите на малки деца. Основно по хигиенни причини - струва ми се по-трудно да се поддържат и да се пазят, ако детето не разбира. Но това си е личен избор. Оставих дъщеря ми сама да реши дали и кога иска да има обеци и когато преди месец изяви силно желание, се съгласих. И преди е споменавала де, ама аз бях много склонна тогава.

Обичам красиви бижута и нося, обеци особено. Но не възприемам деца, окичени със злато, пък и моята не е голям фен. Преди време много й хареса едно колие с ръкописно изписано име. Поръчах й сребърно такова и много се зарадва, но го носи месец-два и сега се търкаля в шкафа.

Общи условия

Активация на акаунт