ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 390
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Помислих си да му кажа като намери пари, да ги дава на госпожата или на хората в стола. Но пък каква е гаранцията, че те няма да си ги приберат в джоба?  newsm78 В крайна сметка нищо не му казах.  Embarassed
Точно така бих мислила и постъпила и аз. Сложничък е въпроса, ако се намери по-голяма сума или документи бих говорила.  Thinking

Аз много се занимавам у дома по английски. Поне 3 дни седмично Crazy ... Според госпожата в училище, моето дете е сред най-можещите по езика и безпроблемно се справя с всички задачи (Питам се - чия излиза е заслугата Wink ) . Според мен английският никак не му се отдава, всичко става с безброй повторения и мъки и за мен не е нормално при толкова много упражнения, да напредва така бавно.
По мое разбиране, във вашия случай с езика, ползата от у-щето/госпожата е много малка явно. 
Друг е въпросът колко е нужно да се учи езикът още от сега, след като не се удава лесно и има време, когато е по-голямо детето и може да осмисли нуждата/ползата от чужд език.   Thinking

Днес бях оставила Гушкан до 14ч. да обядва и да поиграе с децата преди заниманията в занималнята, когато я взимам.  Обаче ме привика да я взема по-рано - коремът я болял - това е ефектът от гопожата по английски.  Twisted Evil 

# 376
Според мен ползата от ранното изучаване на чужд език е голяма. Друг е въпросът, че подходът на госпожата е грешен, а и доколкото разбирам няма време да се надгради постепенно материалът и децата да се чувстват уверени и доволни от това,  че разбират наученото.

# 377
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това с липсата на време за затвърждаване и надграждане не е само по английски език  Tired

днес ще наваксват с българския, заради изпуснатите часове в понеделник.  Tired не знам кое ще пропуснат, може би околен свят.

при нас май ще има балотаж, чудя се дали ще има още принудителни почивки  Tired и бягане през материала след това.  Tired

# 378
  • Варна
Аз много се занимавам у дома по английски. Поне 3 дни седмично Crazy И това от миналата година. Според госпожата в училище, моето дете е сред най-можещите по езика и безпроблемно се справя с всички задачи. Според мен английският никак не му се отдава, всичко става с безброй повторения и мъки и за мен не е нормално при толкова много упражнения, да напредва така бавно. Освен допълнителни книжки, ползвам и този сайт - http://www.dreamenglish.com/.
Да, при нас е същото положение. Да питам от този сайт какво ползваш? Клипчета за слушане?

# 379
  • София

В понеделник са във ваканция, така или иначе.
Нашите изпуснаха много часове по околен свят по този повод.

# 380
И да има, и да няма балотаж, 2.11 е неучебен ден във всички училища заради 1-ви ноември.

Друг е въпросът колко е нужно да се учи езикът още от сега, след като не се удава лесно и има време, когато е по-голямо детето и може да осмисли нуждата/ползата от чужд език.   Thinking

Нямам категоричен отговор по въпроса, но си мисля, че езиковата компетентност трябва са развива.  А ползата я осмисля - кандидат-леля му (разбирайте приятелката на чичо му), е чужденка и с нея си говорим на английски. Той схваща смисъла общо взето като говори с нея, но до там. Лятото ще й ходим на гости и ентусиазиран, че за пръв път ще се вози на самолет и ще се запознае с кандидат-братовчедите, с които ще трябва да си комуникира не само с жестове  Wink

Да, при нас е същото положение. Да питам от този сайт какво ползваш? Клипчета за слушане?

Клипчета, има и някои упражнения, общо взето на говорно ниво, че така лесно се запомнят думички.

# 381
  • Перник
Помислих си да му кажа като намери пари, да ги дава на госпожата или на хората в стола. Но пък каква е гаранцията, че те няма да си ги приберат в джоба?  newsm78 В крайна сметка нищо не му казах.  Embarassed
Точно така бих мислила и постъпила и аз. Сложничък е въпроса, ако се намери по-голяма сума или документи бих говорила.  Thinking
...

Ооо, за по-големи суми и документи е ясно. Аз се терзаех за стотинките. Калоян си е късметлия - постоянно намира дребни стотинки, даже миналата седмица в зоологическата градина си намери едно стики. Разбрахме се, ако срещнем някой, който го търси да го дадем, но не срещнахме разтревожени дечица и си го прибрахме вкъщи  Simple Smile
Калоян снощи ми разказва, че госпожата им казала, че Хелоуин е английски празник и който учи английски и извън училище, да си го празнува. Не разбрах много логиката, но моят твърди, че учи английски  Rolling Eyes НЕ ходи на нищо извън училище  и като го попитах къде учи, освен там, заяви "ами нали ти ме учиш". Само до преди 3 дни отказваше да обели и дума английски, ама заради пустите маски и бонбони се напъна  Laughing Мъжът ми е категорично против отбелязването на въпросния празник, но склони да правят фенер от тиква. Да видим докъде ще стигнат нещата до събота  Crazy 

# 382
  • Sofia
Я по-вещите с Хелоуина ме светнете, моля... Коя нощ се ходи за сладкиши, срещу или на 31.10.?

# 383
Я по-вещите ме светнете, моля... Коя нощ се ходи за сладкиши, срещу или на 31.10.?
На.

# 384
  • Sofia
Мерси, ДенсиHug

# 385
Я по-вещите с Хелоуина ме светнете, моля... Коя нощ се ходи за сладкиши, срещу или на 31.10.?
На самият ден , т.е. вечерта на 31 Октомври до полунощ .

Ние се прибираме след 30 минути ,че е студ вечерите .Обикаляме нашият отрязък на улицата къщи ,в у-ще си разменят бонбони и картички , имат маскараден парад с костюмите в петък и в събота ще украсим дома ни и ще обиколим квартала Simple Smile

# 386
Ние пак сме по занимания, сега чакам малкия от плуване. Днес е бил вратар, играли са срещу друго училище и са били. Да казвам ли колко е доволен. Simple Smile
Фенери правя, режат се лесно, с макетен нож. Аз им слагам лампички (чаени свещи) и цял ден си светят на батерии.
На Хелоуин съм им забранила на моите да ходят по къщите на непознати - ходят само при съученици и приятели. Костюми само за училище ще обличат, в петък.

Последна редакция: чт, 29 окт 2015, 08:47 от Анонимен

# 387
  • Sofia
Има вероятност Гушкан да е поканена (от съученичка) за хелоуина, затова питам. Мерси и на теб, Контес!  Hug
Ние не го отбелязваме, но понеже се настроило детето, ако не се състои поканата, вкъщи ще си облече костюма и ще си пуснем филм като за случая и толкоз.

# 388
Моренка ,моля ,пак заповядайте  Hug
Нека си направят гостуването децата , ще им е забавно  bouquet

И ние кой знае колко не се превъзнасяме с този празник на демони, духове и отвъдното не ми е бил никога любим ,но децата го харесват с бонбони, украса и празник да има . Просто няма да се облечем в черепи, да украся къщата с гробове, кръстове, зомбита и т.н. както съседите ни масово.  Peace

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 19:16 от Анонимен

# 389
  • Sofia
Контес, при вас е друго, след като се празнува там където сте...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт