ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 480
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Направо се втрещих като прочетох, че учителката няма време, а това за директора... нямам думи да го коментирам.  Thinking
Ние имаме ФБ група, но домашните, както и какво са взели в час, класната пише само ако има болни деца.  Peace
Само до края на Октомври миналата година ги пишеше всеки ден, докато децата свикнат да ги помнят или записват - оставила им е избор.  Peace
Моя син лично си отбелязва с голямо Д навсякъде, където има домашно - пред него, а по четене - пише си в тефтерчето.  Peace

# 166
  • В светлината на слънцето
И мен ме учудва този вид заплаха. Thinking В училището на каката предупредиха още в началото, че при три забележки в бележника се пише двойка - такива са по принцип правилата. А и нали домашните - задаване, проверка..., са част от работата на учителя.  Thinking
Класът на Сашо се пробва с ФБ група. Все още я има, но е с нулева активност. А и едва половината родители се включиха - другите или не я бяха открили, или нямат време. Та така си и стои. Thinking

# 167
  • Sofia
... А и нали домашните - задаване, проверка..., са част от работата на учителя.  Thinking
То и аз така смятам, но Гушкан казва, че тази година не им проверява домашните класната.  ooooh!  Изобщо май вече ги имат за много големи, пуснаха ги в матрицата... Twisted Evil
Моята вече има омразни часове (английски и компютри) заради учителите и казва, че ѝ е скучно в у-ще.   ooooh!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ...
Тази по английски им правила диктовка, в която имало думи, които не знаят децата и едно момиченце се разплакало от притеснение...  Twisted Evil
И тест имаха (яд ме е, че не го снимах) - едната задача да свържат  1 с "one", 2 с "two",... ама и това не са учили.
Та имахме разговор (нееднократно) за успокоение вкъщи.  Twisted Evil

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 11:29 от Morena

# 168
Морена, редно е до 4 клас да се проверяват от класните. То даже и в 5 клас събират тетрадки или тестове по повечето предмети и ги връщат с поправки.  Thinking

# 169
  • Варна
Какви тестове, какъв рев! ooooh! Ужас! Мойто дете ли е перде, или ми се струва рано да преживяват такива драми с тестовете?
Пресен разговор от снощи по повод оценяването:
М: Мамо, имам "Много добре!" на домашното по български.
Аз: Браво, маме! А грешки имаш ли?
М: Не.
Аз: Хм, а "Много добре" като "Отлично" ли е?
М: Нееее, по-малко е. Като оценките. Все едно имам 5, разбираш ли? Ама понеже е на домашно, а не на контролно, не се пише и цифрата в бележника.
Аз: Аха... А като нямаш грешки, тогава защо не е "Отлично"?
М: (абсолютно невъзмотимо) Еми щот' пиша грозничко, бе мамеее! Не съм му се старала много, затова е "Много добре".
Ама пък хич не се е притеснила девойката... Виж, ако госпожата й се скара, тогава ще е голямата драма и срамуването!

# 170
При нас се проверяват всички тетрадки-учебни,за работа в клас, за домашна. И до подписа на госпожата трябва да е подписа на родителя (гаранция ,че родителя е видял). Предната седмица как съм изтървала два подписа и госпожата сложила едни червени "родител ?", чак ме хвана яд.

Втори клас ми се струва рано за "омразни" часове, но е жалко ,че се случва....

# 171
  • Sofia
Втори клас ми се струва рано за "омразни" часове, но е жалко ,че се случва....
То и на мен, но...
Поне добре, че не е предметът, а часът - заради учителя. Не че е облекчение...

# 172
На нашите тестове има места за подпис на родителя и на детето  Laughing

# 173
И в 5 клас се изисква подпис на родител на проверените тестове и тетрадки. Какво остава за по-малките. Така че обяснението на учителката е несериозно.
Наистина е рано да има омразни часове във втори клас. Това е стресиращо за децата. Confused

Да ви разсея малко - знаете ли как се пишат думите идиот и крадци? Надали ще нацелите. Mr. Green Пишат се идьот и крътци. Това - на хвърчащи бележки у дома. В тетрадките все повече се старае. Но като кара без да мисли, положението е трагично. Crazy

# 174
  • София
Моля ако някой може да ми  каже какво се случва в Писмо девето :Баба не ме обича     по Станка  Пенчева

Ако някой я знае приказката нека ми пише ,че трябва да  я преразказваме .

# 175
  • София
Госпожата не диктува явно, на дъската не пише от миналата година. Засега ще опитваме да пише домашното веднага щом се върне, докато още помни. Лошото за мен е, че госпожата не вниква явно, че той има проблем само с тези домашни, а вчера се е разбесняла и го заплашила, че ще ходи при директора, ако това пак се повтори. Вечерта като се прибрах детето умираше от страх колко ще му се карам. Изобщо не го разбирам тоя подход...
Като го попитах защо не обясни на госпожата, че не успява да си записва и да му помогне с идеи, той ми отговаря, че тя все няма време. Е, довечера ще го взема аз от училище и да видим как няма да има време за мен, да си поговорим малко.

Ега ти отношението... (в действителност по-цветущи изрази ми идваха).

Кажи му другия път да й каже - много мило и хрисимо - ами, щом така трябва, добре, заведете ме при Директора, щом съм сгрешил, трябва а отидем, да тръгваме"... пък а видим там как ще обясни на Директора си защо ученикът й не е в състояние да запише със скоростта, с която тя говори.  Mr. Green

# 176
  • Варна
Кажи му другия път да й каже - много мило и хрисимо - ами, щом така трябва, добре, заведете ме при Директора, щом съм сгрешил, трябва а отидем, да тръгваме"... пък а видим там как ще обясни на Директора си защо ученикът й не е в състояние да запише със скоростта, с която тя говори.  Mr. Green
Моето реагира като хапано пате - глътва си граматиката и млъква. Но от това не се притеснявам - при директора се ходило с родител...  Mr. Green
Искрено се надявам да не се стига дотам. Все пак досега съм доста доволна от нея. Всъщност според мен прекаленото реагиране в случая идва оттам, че той е сред най-добрите в класа и тя го развява като пример, а ето че примерът даде дефект. Надявам се със спокоен разговор да изясним нещата.
А, възможно е и детето да филтрира нещата от страх, т.е. да ми казва само някои факти...

# 177
нашата госпожа изпраща домашното по вайбъра. Много съм улеснена.

# 178
Моля ако някой може да ми  каже какво се случва в Писмо девето :Баба не ме обича     по Станка  Пенчева

Ако някой я знае приказката нека ми пише ,че трябва да  я преразказваме .

Това ли е?
Скрит текст:
Писмо девето:
Баба не ме обича
4 юни

Като се върна от двора, баба носеше в ръце нещо живо. Подуших го - много подозрително! А когато нещото измяука със слабо гласче, не остана никакво съмнение: ТЯ БЕ ДОМЪКНАЛА ВКЪЩИ КОТКА!
И се започна, бате, истински кошмар. Баба се въртя половин час около грозното, кльощаво коте. Бинтова му едното краче, че било счупено. После му наля мляко в чисто нова паничка. После измъкна моя панер-спалня и настани там натрапника! Намерила го била на двора, мяукало отчаяно от страх и глад. И тя, разбира се, се зае да го спасява.
Довтаса и моят приятел, конският доктор. Прегледа котето и каза, че счупеното ще му мине... като на коте. После седнаха с баба да пият кафе, а аз обидено излязох от стаята.
На третия ден, бате, ми стана ясно: БАБА НЕ МЕ ОБИЧА! Сутрин прави най-напред попара на гадното коте, а чак след това - на мен. Вечер, като седне да чете, взема в полата си пак него, а то мърка ли, мърка. Затова го и кръсти Мърчо. Ще му видя аз сметката на този Мърчо! И от къде се взе, да ми трови живота?! Не че ми е жал за моя панер или за млякото, дето го лочи - мъчно ми е, че баба явно предпочита него пред мен! Случи се нещо още по-лошо. Един ден котето взе да си точи ноктите по възглавницата на баба. Аз скочих отгоре му. То изсъска и ме одра по муцуната. Изквичах и се хвърлих повторно. Но тук баба ме сграбчи и - можеш ли да си представиш! - удари ме два пъти по задничето. Причерня ми. Не от болка, а от обида. Да ме пердашат заради някакво краставо коте!
Вечерта баба взе мен в полата си, макар че и бях сърдит и се държах студено. Почеса ме зад ушите, по гушата и ми заговори тихо:
-Глупаво куче... Ами че аз си те обичам както преди! Ревнивецът на баба... Мърчо ще го поохраня, ще почакам да му зарасте крачето и ще го подаря на леля ти Янка. Тя отдавна се оплаква, че на тавана и в килера им шетат мишки. И как можеш да ревнуваш от нещастно, болно котенце? Виж какъв си голям, силен, здрав - не те ли беше срам да се нахвърлиш на животинче, по слабо от теб? И какво толкова ти е сторило? Място има за двама ви, млякото също стига за двама ви. Хайде сега да се сдобрите с Мърчо! И не бъди вече такъв егоист!
Не знам какво значи егоист, но сигурно е нещо много лошо и обидно за едно куче. Пък сигурно и за човек. Още не ми беше преминал ядът към Мърчо, но заради баба направих усилие. Докато махах дружелюбно с опашка, успях да му изръмжа:
-И да не си посмял да си точиш ноктите на бабината възглавница, че само на котки ще ми станеш!
Заживяхме си тримата уж в мир и любов. Ала вчера...
Мърчо си лежеше мирно в панера, аз рекох да му покажа на какво съм способен. Стоях на задни крака, гоних си вихрено опашката, после хукнах подир една нахална муха. Тъкмо скочих да я клоцна със зъби - и се блъснах в крака на масата. Чу се трясък: на пода падна и се счупи бабината любима чаша, дето ти си и я подарил. Замрях от ужас. И точно в този момент влезе баба. Видя парчетата от чашата и ахна.
Бате, много ми е трудно да ти пиша какво стана по- нататък. Аз... аз се уплаших. И като се уплаших, взех, че изтичах до панера и залаях яростно срещу Мърчо.
-Той ли бутна чашата? - попита строго баба.
-Баф, баф! Той! Той! - потвърдих аз.
-Ами тогава ще го набия с пръчка! - каза тя и ме погледна особено.
Донесе отвън пръчка, обели и бавно кората. После измъкна Мърчо от панера. Той гледаше невинно със зелените си очица и дори почна да мърка. Баба вдигна пръчката и пак ме погледна...
Тук, бате, дакелското ми честно сърце не изтрая. Дотам ли бях изпаднал, заради моя беля да бият едно жалко коте! Хвърлих се, дръпнах пръчката от ръката на баба и се строполих в краката и. Лежа и целият, от носа до опашката, изразявам едно: аз съм виновен, аз! Пръчката лежи до мен, ей сега баба ще я грабне... Но вместо това чух:
-Стани! Макар и със закъснение, ти прояви доблест, достойна за един дакел. Прощавам ти. А ти поискай прошка от Мърчо.
Близнах котето по ухото, то се притисна доверчиво до мен. А баба ни гледаше замислено...
Разказах ти, бате, за най-позорната постъпка в моя живот. И ми поолекна. А и баба никога не ми припомни това. Мърчо вече живее при леля Янка, крачето му зарасна. Лъснал е косъма - нали там се храни с мишки! Ще речеш, няма вече пречка да съм напълно щастлив и спокоен. Да, ама...
Бате, у дома никой не е болен, а брадатия конски доктор се мъкне през ден, през два! Сядат с баба, пият кафето и си приказват за какво ли не. Днес той дори се опита да я хване за ръката, но тя я издърпа... Що не си гледа конете и кравите! Ще го причакам някой ден на двора и ще му кажа две-три мъжки приказки. Но този път май ще е по-трудно, отколкото с Мърчо...
Ох, бате, бате, сложно нещо е животът!

Твой ревнив Джери

# 179
Морена, благодаря много за линка, ще го предложа за гледане.
Светли, и аз се чудя за вашата госпожа. Макар че и при нас кой разбрал, кой неразбрал, въведе госпожата едни листа като таблица за седмицата и се записва всеки ден по кой предмет какво е домашното, друг е въпроса, че понякога се губи самия лист с написаното домашно.

Общи условия

Активация на акаунт