ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 343
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • София
katiABV, задачата е давана на 30 май, когато второкласниците вече са минали таблицата за умножение 

Явно е от предна година - просто не знаех...

# 526
Здравейте!
sise_to, честит рожден ден!  bouquet
*Ирина*, поздравления на малкия математик за страхотните задачи.  Peace

# 527
LUСY, синът ти определено има математическо мислене, браво! Моят абсурд да се справи с тези задачи, ама те и на мене са ми трудни.

Това мислене се развива. Той на 5-6 години тръгна на забавна математика в Центъра по забавна математика, миналата година ходеше на мат.школа в Детска академия, тази година е в модулите на СМГ. Това са почти 3 години занимания, нормално е да се справя с по-сложни задачи.

# 528
Благодаря ви за пожеланията!  bouquet

LUСY, синът ти определено има математическо мислене, браво! Моят абсурд да се справи с тези задачи, ама те и на мене са ми трудни.  ooooh!
И аз съм впечатлена . Браво !  bouquet

sise_to жива , здрава и поумняла Simple Smile ЧРД и наздраве !

# 529
  • София
sise_to, честит рожден ден!

Едно математическо сте го направили в темата. И милинкия ще ходи на софийското, ама е по- скоро за забава.

# 530
Контеса, днес си направо телеграфно, тъкмо си мислех, че ще чета интересни неща за вашия край.
Моето хич не го влече математиката и не иска на състезания, няма и да я карам.
МММ, как прие новината за баба си твоето момче?

# 531
  • София
Мира, нормално за сега.
Поплакахме си. Периодично се присеща и разпитва.
Но той тепърва ще усеща липсата. Нали беше на бабина занималня.
От следващата седмица мислим да мине на дядова занималня. (Че и дядо не можем да го оставим без задачи.) И тогава ще видим, как ще бъде, когато всичко наоколо ще напомня баба.

Почнахме големия дракон. Семейно забавление, че се оказа доста труден. Така да сме в настроение всички.

# 532
  • София
LUСY, синът ти определено има математическо мислене, браво! Моят абсурд да се справи с тези задачи, ама те и на мене са ми трудни.  ooooh!
И аз съм впечатлена . Браво !  bouquet
Браво на детето и от нас!

# 533
  • Sofia
Ние сме си вкъщи, Гушкан се оправя, но безапетитието ѝ продължава и ме тормози... много необичайна ситуация...  Wink
Сутрин се занимаваме по домашните помагала, в късния следобед пише домашните.
Аз съм щастлива за новите си обуща, получих ги днес, много съм доволна.  Heart Eyes

Скрит текст:

# 534
Morena, бързо оздравяване на детенце!
Моят син също си е още вкъщи, може би утре ще го пусна на училище. Но пък вчера и днес си направихме страхотни дълги разходки в парка и събрахме слънце, листа, кестени и жълъди. Много добре му се отрази почивката.
Сега майстори някакъв проект по английски, My dream house, вътре някакви кино-салони, водни пързалки, не къща, а цял лунапарк!

# 535
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
добре, че казахте "проект"  Crazy
имали задача да направят проект до петък. темата - Будителите. да намерят материал за някой будител, да го разпечатат и занесат в училище.

видя ми се странно - не да препишат, а да разпечатат на принтер  ooooh!

# 536
  • Перник
Morena, честити обуща! Със здраве да ги носиш!  Simple Smile Изглеждат удобни. Прекалено удобни за моя стил даже - все към високи обувки ме тегли  Embarassed

...видя ми се странно - не да препишат, а да разпечатат на принтер  ooooh!

Очаква се всички семейства да имат компютър и принтер у дома ли? Ние си имаме цял домашен офис, но това е защото мъжът ми работи от вкъщи. Вярно, че в днешно време поне компютър имат почти всички, но предвид възрастта на децата, според мен по-полезно би било да ги накарат да четат, пишат, преразказват. А не мама и тати да намерят нещо в гугъл, да го принтират и детенце да го занесе в училище  Peace

# 537
Хаха, Нашият дриймхаус е на осем етажа Joy
Морена, честити обувки!
И ние сме вкъщи. Вчера щях да й давам задачите на баткото на Ирина, но и котката ни е болна, та тичах и нея да водя и изобщо е весело.

Да ви питам квадратът беше ли правоъгълник във втори клас?

# 538
  • София-Младост
Още в предучилищната учиха, че квадрат е правоъгълник с равни страни...ако съм разбрала въпроса.

# 539
  • София

А сега де.
Би трябвало да е правоъгълник без значение за кой клас говорим.
Но ако питаш за някоя задача, в която се броят фигури, то там има произволна интерпретация.

Общи условия

Активация на акаунт