ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 330
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
sise_to, честит рожден ден на патерици! Да си жива и здрава!

LUСY, браво на младежа! Давид така и не го заведох на състезанието въпреки, че го бях записала. Напоследък е невероятна шматка. Имам чувството, че нещо буквално му е изпило мозъка. А доскоро не беше така. Ще трябва да взема мерки. Възможно ли е откакто тръгна на училище да е затъпял  Mr. Green

Онлайн покупките много ми се отдават. Обикновено върлувам в иБей и Амазон, а отскоро открих Алиекспрес. Всичко започна с това пусто Лего. Цените в БГ са  #Crazy А всяка следваща година се искат все по-сложни конструктори, съответно по-скъпи. Част от подаръците за Коледа ще бъдат качествени китайски ментета на Лего Майнкрафт За оригинал не бих платила цената предвид свръх елементарната конструкция.
Другият подарък се очертава да е Лего Текник Доста е сложно за сглобяване, гледах видео в ютюб. Ама пак ми свидят парите за тая пластмаса  Rolling Eyes ММ чел, че цената на Лего на година се качвала повече от тази на златото. Предвид залежите вкъщи скоро се очаква да сме милионери  Laughing

От китайските конструктори съм заплюла още един и се чудя дали да не взема него вместо самолета  Thinking
Шунковарът ме преби  Joy Какво ли няма на тоя свят!

# 571
Морена, мерси много за предложението! Не ми се купува от частни лица, по-скоро нещо като черен петък в амазоните.

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 14:26 от Анонимен

# 572
  • София
LUСY, преди няколко дни си купих кафе-машина на 50 % - Айко от 160 на 80 лв. от Кауфланд. Не знам обаче дали са още в промоция.
Иначе прави много хубаво кафе.

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Да знаете, че много, ама много съм ви сърдита. Crossing Arms Досега рових и четох за шунковара и... се зарибих. У дома също сме фенове некупешките "колбаси", а Сашо е фен на всичко що е мръвка. Та поради тези две причини започнахме сами да си правим подобие на шунка. Става дума за мноооого бавно печене на голямо парче месо във фурната (даже 2 печем едновременно) - получава се като филетата, но няма разните там гадни добавки. И въпреки, че няма грам консерванти, в хладилник издържа неприлично дълго време. Стига да бъде оставено да издържи.  Mr. Green Но шунковарът гледам, че дава повече възможности за експерименти. Thinking
Иначе аз лего купувам основно от немския сайт, че цената наистина е далеч по-добра от родната.  Peace

гъбките имат адрес и в Германия, даже се говореше и за Франция, но не знам до къде стигнаха там  Peace

няма пък да гледам в темата за шунковарите  Crossing Arms

# 574
  • В светлината на слънцето
И у нас легото е в обилие. ooooh! За по-сложните модели помага таткото. Едната част е купувана от немския сайт, другата - от бг (сърцето ме заболя лятото, но нямаше време да чакаме доставката от Германия). Тайно стискам палци да не поиска Star Wars, че там цените какви са... А на моя очите му все в големите комплекти. ooooh!
Китайският сайт го видях наскоро, но не ме грабна.
У нас основно се играе с лего, технически джаджи, роботи и коли. Като колите почти изпадат от класацията. И ужасно обича да изработва нещо сам от измислени неща - от каквото му падне. Лятото на селската къща се видяхме в чудо като изпоканова всички налични гвоздеи. Ето едно от творенията му - това ще рече мотор, "воланът" се върти наистина. И всичко сам е отрязъл и наковал. Няма грам чужда помощ.
Скрит текст:
Скрит текст:

Луси, Mr. Green
Скрит текст:
От абонатите на "Пирогов". Mr. Green

# 575
Хаха, абонатите на Пирогов!  Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 14:20 от Анонимен

# 576
Тя не е близнаци, риба е. Уж, кротка зодия, ама... Абе по-скоро си е рогато овне - нали се роди месец и малко по-рано, трябваше да е овен. Та май носи нещо рогато в характера. Crazy Иначе тук е наистина грижовна - имаше такъв период. Имаше и период, в който се биеха зловещо. Сега са комбина двамата, обаче тя го командва и върти както си иска. Mr. Green А той, добричък, изпълнява. Понякога фучи и се сърди, после тича да й се извинява, макар тя да трябва да се извини, а не той. Но нали е дипломат, все гледа мир да има. Mr. Green Това й е втория гипс, все на тая ръка. После и още имаше, а преди това шихме брадата при неврохирурзите, пак в "Пирогов", понеже реши да слезе с колелото по стълбите. Беше я разкъсала до кост. Луда глава. Crazy

# 577
Хайде аз да се "похваля" с миналогодишния и тазгодишния гипс.
Скрит текст:
Зодия Лъв с характерен лъвски скок. И двата гипса са след неуспешно приземяване  ooooh!

lulumba, много е як моторът! Браво на детето! Довечера ще го покажа на Давид. Той също обича да кове  Laughing Мечта му е да си направи къща на дърво. Скоро гледахме филми за дървени къщи и много се впечатли. Решил е да става архитект. Ей го с истинска строителна каска  Laughing
Скрит текст:

Ходихме на преглед при ортодонт. Засега няма нужда от шина, но след няколко месеца ще трябва да отидем пак, защото има вероятност все пак да се наложи да ползваме.

# 578
Ох, големи са ви сладури! Моето засега нищо не е чупило, пу-пу, дано и не се стига до там.
Ама вчера разказва картинно как един нейн съученик, което се пише "сученик", ако не знаете, повърнал на чина, оказало се, че го били ударили яко с топка по главата преди това и детето е с мозъчно сътресение - това при игра на двора.  Shocked Дано се оправи бързо!
Люси, възхищавам се на теб и Оги, как му остава време за толкова неща. Немския къде го учите?
Летсго,
Скрит текст:
твоя сладур да не е в 32-ро, като гледам жълтата му блузка.

# 579
как му остава време за толкова неща. Немския къде го учите?

Не питай...  Crazy

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 14:20 от Анонимен

# 580
  • Перник
И Калоян не се е чупил засега, надявам се и за в бъдеще  Praynig
Имаме един огромен кашон и едно по-малко кашонче с Лего. Докато играеше активно с тях, си прибираше всеки конструктор в кутийката/пликчето, но на края ги нахвърля в кашона и ги прибрахме така.

MianaNia, и в нашето училище имало инцидент вчера - някакъв първокласник си счупил главата - имало кръв, сложили му лепенка накрая... А за правописа - пише се "оморен", "жирав" и другите не ги запомних, но има 5 1/2 на съчинението  newsm78

# 581
Ох, направо настръхнах с тези инциденти! При нас тази и миналата година по едно дете все си чупи ръка на футбол.

Относно грешките по Бел са взели правилото за изпадане на "ъ"-то. Вчера писа нещо от помагалото и като погледнах трясАк, пламАк, вятАр. Хванах се за главата.
Госпожата по английски пък продължава да диктува правила за инфинитиви и т.н. Чудя се дали е преподавала на малки деца преди това. Добре че не ги кара да ги учат.

# 582
  • Варна
Охо, гледам шунковарите и дотук са стигнали  Mr. Green Говори ви собственик на това чудо от близо година, няма такава зарибявка... Само лятото беше почивка, че в горещините нямаше доброволци да висят на печката по 3 часа.

За Лего - моят син тази година ходи на курсове по Роботика, които са с Лего роботи. Е няма такива цени!
В тази връзка, на него не му харесват конструктори, които се правят по схема. Той си е събрал частите от всички МПС-та и си измисля свои модели. Та искам да му взема нещо такова, ако сте срещали, дайте идеи. Повечето са за малки деца - основните кутии с всякакви части. А той обича фини дребни моделчета, трябва да ви снимам някой път как прави количка с вдигащ се капак на багажника  Flutter

# 583
  • Варна
При нас също има много правописни грешки напоследък: ядЪт, гледЪт, могЪт и т.н...
Луси, много е натоварено детето, но си личи че има потенциал - на ваше място бих постъпила по същия начин - не бих го оставила да пилее време в глупости.  Peace
За счупванията - за сега няма, да чукна на дърво. Но пък брадата си разби много сериозно преди 2 години - от пирует върху скиорско яке, метнато на дивана.
Снощи като я прибирах от английския, учителката помоли да поговорим. Изтръпнах. Оказа се, че Мартина е била "помолена да излезе за малко от стаята". Не е пречела на никого, но е блуждаела някъде и изобщо не е регистрирала, когато са я викали по име - пълно изключване от околния свят. То бива да е перде, бива, ама чак толкова ooooh! Казала на учителката, че има много домашни и е много уморена вече... А после търча като отвързана докато пазарувахме, не спря да ми говори разни нейни си неща, имаше енергия да ми помага с готвенето и изобщо нямаше вид на уморено дете... Не знам какво да мисля вече. Все повече ме притеснява поведението и реакциите й. При първа възможност ще помоля за среща и с класната, да науча как се държи в клас. Следващата стъпка, колкото и да не ми се иска е разговор със специалист Sad Ако някой има опит с подобен - моля да сподели, може и на ЛС.

# 584
svetli, и моят е така - не обича да работи по схема, а сам измисля модели. По тази причина всичкото лего у дома е събрано в един кашон. Засега сърце не му дава да си развали единствено няколко неща: един голям трансформърс, един кемпер и частите от полярното лего сити (а те са много: сгради, разни мпс-та и един наистина гигантски хеликоптер с механизъм за вдигане на товари). Но рано или късно и те ще се озоват на части в кашона.  Crazy
Letsgo, сладур. Heart Eyes Много хубава професия си е избрал. Peace
И моят имаше мерак да строи къща на дърво. През лятото направи лифт за куклите на кака си на едно от дърветата, използвайки каросерията от стар влак за вагон. Лифтът естествено е с механизъм, не е прост. Mr. Green
С коването и рязането обаче да си кажа, че трябва да се внимава. Май съм ви показвала моя как си заби брадва в крака (но предна година де). За щастие нямаше нищо фатално, само има белег на крака. И специално го снимах, докато висяхме пред спешното отделение на най-близкия град, за да му показвам напомнящо снимката всеки път, щом понечи да хване опасен предмет. Уви, ефектът трая само едно лято. Но сега пипа по-внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт