ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 328
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Оо, да се провери, разбира се не пречи. Даже, както си казала, ще е забавно.

И наистина има хора, които не се радват на определени победи, без това да е апатия.
Примерно, не се интересува от тази област. Или детето е по- умно от заобикалящите го и винаги е с най- добрия резултат и за това го неглижира. Или точно обратното, доста дечица от обкръжението са насъщото ниво и то не го чувства, като нещо изключително.

Сега видях за тетрадките. И при нас има тетрадка за всяко нещо - за преразказ, за диктовка, за български и за четене. Wink Много са, лично мнение. И помагалата са много, но там поне е ясно, че е за пари.

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 11:34 от mmm_

# 601
  • В светлината на слънцето
Dive, това с апатията е един типично пуберски маниер на реакция към света. Нашата кака в момента е точно в такъв период, ужасТ. На вас обаче ви е рано. Виж, гризането на ноктите е друго. Може би наистина заради него е добре да поговориш и със специалист. Thinking

# 602
  • София-Младост
За да не се карат, че не съм по темата...
Скрит текст:
http://www.amazon.co.uk/Tescoma-Presto-420866-Kochschinkenform-T … eywords=ham+maker
Ето го в англ. амазон, но май наистина е скъп. Правеха се по едно време едни общи поръчки, но не знам колко излизаше покупка от сайта на Тескома.

Ето го и в немския амазон с около 17 лв. по-евтин.

http://www.amazon.de/Tescoma-420866-Kochschinkenform-Presto-Ther … ;keywords=tescoma

Аз съм със забрана за нови уреди, след кухненският робот  Crazy Обаче това е малко и няма и да се разбере, че съм го купила, така че ако има по-евтини варианти споделяйте.

Тетрадки по БЕЛ имаме най-много, 4 малък формат! Отделно учебните, които са още 4...без да броя читанка и учебник. Добре че имат шкафче, иначе при 4 дни с този предмет си е живо изкривяване.

Dive дъщеря ми започна да си гризе ноктите, когато се разведох. Така и не стигнах до консултация с психолог, обичайните горчиви лакове не дадоха почти никакъв ефект. Спря когато сложи брекети...сега вече на 17 все още има този нервен навик, вече само кожички гризе, когато е под напрежение. А когато я видех на волейболен мач да го прави, с мръсните ръце, ми идеше да скоча от публиката и да прекося терена да и направя забележка.
Та...действай навреме, един разговор никому не би навредил.

# 603
Кати, аз причината я знам. Напрежение и обърканост. При нея се случва на периоди, когато е имало някакво предизвикателство. Не ги гризе постоянно, нокти режа. Може би ще говоря с някой. Нашият хомеопат е психолог, но скоро не сме го посещавали.

Ммм, съгласна съм с теб. Понеже детето ми е чувствително, предните години беше важно да се отпусне и да не се притеснява от всичко. Не е фатално разбира се нито двойката, нито ходенето без домашно, но след това да се вземе поука или да се положат усилия. Някак старанието липсва за момента.

За реакцията към състезания каква трябва да бъде?  Дайв беше писала, че детето не искало да ходи на състезания, но учителката от курса препоръчала. А и другите причини, изброени от Ммм също са вероятни, както и това несъзнателно да провокира родителите си по този начин.

# 604
  • Варна

Допълнителни въпроси:
- имате ли в семейството (т.е. в който и да е клон) анамнеза за щитовидни проблеми или автоимунни заболявания?
- забелязваш ли други промени в интересите? Променливи настроения, промяна в книгите / историите / филмите, които я вълнуват? Или, потенциално, във физиката? 8 е доста ранна, но не и немислима за момиче възраст за начало на въздействие на полови хормони.

Ами, Кате, не сякаш... Нямаме някой с проблеми в щитовидната жлеза. За половите хормони не съм наясно дали им е време вече (тя няма и 8 навършени), но определено интересите са й същите - "Кости", балет, животни. Математиката не й е сила, но знае, че е важно и поне досега не е показала, че не я харесва. Общо взето ако трябва да избира между БЕ, математика и АЕ, ще избере математиката като най-малкото зло...  Rolling Eyes Не си пада пчеличка, търтейче си е, не решава задачи допълнително, но явно все пак има някакво логическо мислене. Но и аз не я натискам - само държа да си ходи на школата (1,5ч седмично), за да види, че математиката не е само автоматичното смятане, за което има време в училище. Иначе за съревнованията, и аз не харесвам твърде нахъсаните хора, не съм кариерист, не държа да съм по-по-най (респективно детето ми), но пък чак такова безразличие! И не е само по отношение на математиката - от балета ще имат конкурс след седмица. Те са група от 9 момичета, в общия танц ще участват 8. На 3 е даден и индивидуален танц. Мартина е в общата група, няма соло. Приятелката й ще е солистка. Подканвам нашата да се старае повече и скоро ще получи и тя свой танц, като приятелката й. Отговорът й беше: "Еми когато госпожата реши, ще ми направи и на мен танц. Сега другите са по-добри - на мен само падийома ми е хубав, иначе нито па де бурето ми, нито жотето ми са като на солистките." Но пък тайно мечтае и тя за собствен танц, усещам я. Tired Това противоречие явно е много трудно за преживяване...

# 605
  • София
Кати, аз причината я знам. Напрежение и обърканост. При нея се случва на периоди, когато е имало някакво предизвикателство. Не ги гризе постоянно, нокти режа. Може би ще говоря с някой. Нашият хомеопат е психолог, но скоро не сме го посещавали.

Проблемът е, че става навик - и вече причината (тази, която изначално го е предизвикала) може да я няма, но навикът си остава - а това просто е крайно неестетично и в последствие може да създаде съвсем друг тип проблеми... свързани именно с естетиката.

# 606
  • София

Допълнителни въпроси:
- имате ли в семейството (т.е. в който и да е клон) анамнеза за щитовидни проблеми или автоимунни заболявания?
- забелязваш ли други промени в интересите? Променливи настроения, промяна в книгите / историите / филмите, които я вълнуват? Или, потенциално, във физиката? 8 е доста ранна, но не и немислима за момиче възраст за начало на въздействие на полови хормони.

Ами, Кате, не сякаш... Нямаме някой с проблеми в щитовидната жлеза. За половите хормони не съм наясно дали им е време вече (тя няма и 8 навършени), но определено интересите са й същите - "Кости", балет, животни. Математиката не й е сила, но знае, че е важно и поне досега не е показала, че не я харесва. Общо взето ако трябва да избира между БЕ, математика и АЕ, ще избере математиката като най-малкото зло...  Rolling Eyes Не си пада пчеличка, търтейче си е, не решава задачи допълнително, но явно все пак има някакво логическо мислене. Но и аз не я натискам - само държа да си ходи на школата (1,5ч седмично), за да види, че математиката не е само автоматичното смятане, за което има време в училище. Иначе за съревнованията, и аз не харесвам твърде нахъсаните хора, не съм кариерист, не държа да съм по-по-най (респективно детето ми), но пък чак такова безразличие! И не е само по отношение на математиката - от балета ще имат конкурс след седмица. Те са група от 9 момичета, в общия танц ще участват 8. На 3 е даден и индивидуален танц. Мартина е в общата група, няма соло. Приятелката й ще е солистка. Подканвам нашата да се старае повече и скоро ще получи и тя свой танц, като приятелката й. Отговорът й беше: "Еми когато госпожата реши, ще ми направи и на мен танц. Сега другите са по-добри - на мен само падийома ми е хубав, иначе нито па де бурето ми, нито жотето ми са като на солистките." Но пък тайно мечтае и тя за собствен танц, усещам я. Tired Това противоречие явно е много трудно за преживяване...

Е, щом няма 8 като цяло е малка още за хормонални проблеми (било то щитовидни или пуберски) - нека поговори с психолог, наистина, няма да й навреди. Може поради някаква причина да се страхува да се зарадва... на успеха... или да се страхува да пожелае силно нещо... страх да не се разочарова... като цяло е малка и за такива усещания, ама както го описваш... абе, какво си говорим - аз не съм психолог, на компютрите не им пука дали се отнасяш внимателно или грубо с тях, стига да не ги счупиш, правят каквото и кажеш (понякога дори в по-висока от желаната степен).

Ала-бала, няма как да се прикрие шунковара - ще изскочи тайната като почнат да се появяват шунките...  Joy и ще те пратят за още...  chef

# 607
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
спааааам

Скрит текст:
ей тука виждам шунковара за смешни пари  Tired но ...

# 608
Здравейте!
По въпроса за апатията - при Матей се беше появила в един момент, когато за около месец остана без никакви извънкласни занимания и времето беше лошо за игри навън. Постепенно отшумя, когато се завърна натовареността след и преди училище.  Peace
Малко не по темата, но една инициатива, която си струва да погледнете:
https://www.facebook.com/events/1512640709060948/

# 609
  • Перник
Калоян също няма желание да се съревновава, да взема участие. Госпожата го потвърждава - онзи ден казала на мъжа ми, че такова дете не е имала в класа - кротко, добро, изпълнително, знае всичко, но трябва изрично да го питаш - сам не проявява желание да отговори. В събота правихме фенери  от тиква. Сложихме вътре чаени свещи и мъжът ми го накара да ги запали с кибрит. Той пробва няколко пъти и след като не успя да запали клечката заяви "това е опасно за деца, защо ме карате да го правя"  Shocked

НЕ желая да разглеждам шунковари, само това ми липсва, не стига, че от 5 години почти не купуваме хляб  Mr. Green

# 610
  • София
hahaha

Първата пекарна взех когато Врячо беше на 6 или 8 месеца... от тогава се е случвало да вземам хляб понякога, ама ряядко, само като по някаква причина трябва по-твърд за нещо - кюфтета или нещо от сорта...

# 611
  • Sofia
Пък аз не харесвам хлебопекарната да ми пече хляба,
Скрит текст:
та стои за красота сега.  Wink 
По Великден я пускам да меси вместо мен тесто за козунаци, че са по-големи количества тогава. И сега съвсем ще я разкарам, щото друг месач си взех, утре го чакам, нямам търпение вече.  Ето го... Grinning

# 612
Уха, това прилича на извънземно Simple Smile Толкова много части няма да ги запомня за какво са.
Аз започнах да се замислям за шунковар  Joy
Светла, все едно моето дете си описала.

# 613
Калоян също няма желание да се съревновава, да взема участие. Госпожата го потвърждава - онзи ден казала на мъжа ми, че такова дете не е имала в класа - кротко, добро, изпълнително, знае всичко, но трябва изрично да го питаш - сам не проявява желание да отговори.
Мда, и моята така - ако не я вдигне да я пита, тя не участва, не вдига ръка, иначе обикновено си знае. Малко пасивно го кара в училище. Хъс никакъв, и не се трогва от оценките, сега на последното петминутно контролно по математика буквално е проспала едната подточка на задачата и има 5 на листчето, ама тя счита, че е добре, защото само две деца имали 6. Та се е научила да се сравнява.
Дайв, според мен е била уморена и това не е притеснително. Виж за ноктите може би са прави момичетата.

# 614
  • Sofia
Толкова много части няма да ги запомня за какво са.
О, изобщо не са толкова много.  Grinning
Скрит текст:
Три бъкалки за мискера - за тесто, за крем, за яйца. Три ножа за блендера и бутало за него... и шейкър.  Стойка за аксесоарите.  Това е. Simple Smile

https://www.youtube.com/watch?v=WtU-zpJWiws

Общи условия

Активация на акаунт