ВТОРИ клас - 2 тема

• 42 314
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Пък аз не харесвам хлебопекарната да ми пече хляба,
Скрит текст:
та стои за красота сега.  Wink 
По Великден я пускам да меси вместо мен тесто за козунаци, че са по-големи количества тогава. И сега съвсем ще я разкарам, щото друг месач си взех, утре го чакам, нямам търпение вече.  Ето го... Grinning

Аааахххх...
Отдавна си мечтая за такова нещо - но ми идват твърде скъпи...

Иначе аз не мога да меся - срам, като се има предвид баба какъв майстор беше... ама не мога да меся изобщо.

# 616
Аз имам тенджера за зеленчуци на пара и пасатор. С това се изчерпват кухненските ми съоръжения  Laughing

Малко рано, но не мога да се въздържа да не споделя един любовен модел на снежинка  Crazy Нямаме търпение да започнем да творим украси и трупам идеи. Тази не е най-момчешката, ама е толкова мила Heart Eyes Ще я направим http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=364872.0

# 617
  • В светлината на слънцето
И аз не харесвам хляба от хлебопекарна - такъв един прекалено въздушен ми идва. Не ми е това представата за вкусен хляб. Предпочитам този, който се меси на ръка. Съвършено различен е като вкус, аромат, абе истински хляб. Peace
Морена, супер е комбайна.  Peace От много време се каня на такъв и не мога да се реша, защото просто не знам къде точно ще го сложа в кухнята. А нашата кухня изобщо не е малка. Но толкова излишни неща има, че... Crazy Като решим да й сменяме мебелите и шкафовете (само масата не си давам, че е прекрасна), ще изхвърля сигурно половината съдържание и тогава може и да помисля за комбайн. Thinking

# 618
  • София
Винаги има място за нещо ново за кухнята.

Преди време писахте за ръкавичките. Преди две зими купих от тези http://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0279373001.html комплекти.
Но и трите чифта в един цвят. Още имам три ръкавички и мисля да изкарат и тази зима. Laughing

# 619
  • Sofia
Аааахххх...
Отдавна си мечтая за такова нещо - но ми идват твърде скъпи......

Аз ще си
Скрит текст:
доомесвам след миксера, щото обичам. Пък, който не може - миксера ще върши работата. Simple Smile Изобщо не е скъп този според мен, виж за всеки случай, може пък и теб да те устрои цената... 

Последна редакция: пт, 06 ное 2015, 18:13 от Morena

# 620
  • Перник
Морена, страхотен е комбайна. В сегашната кухня нямам място, но за бъдещата съм планирала такъв...кога ли ще стигна до него обаче  Rolling Eyes
Хлябът в хлебопекарната може да бъде такъв, какъвто го искате - въздушен, сбит, черен, бял...Понякога я ползвам само да омеси тестото, а пека хляба на сач - става страхотен. Меси и козунаците за Великден, но си ги пека във фурната. Тази вечер ще меси питката за задушница. Абе, много си уважавам машинката (тази ми е втора, първата уморих за 4,5 години). Мога да меся, но с нея спестявам време.

Letsgo, симпатична снежинка. Ние миналата година импулсивно си направихме украса за елхата от изгорели крушки, изрисувани с лак за нокти. Станаха много готини и после цяла година събирах изгорели крушки, май е време да ги почваме  newsm78

# 621
Мен също ми харесва повече ръчно месеният. Онзи ден обаче купих готова смес от Лидл. Ами стана супер хлябът. Точно какъвто го харесвам-тежък, плътен, мек и не се рони. Аз какви ли брашна не смесвам, купих и ксантан гума и пак моите смески не го докарват и се рони. Само вит. Ц не съм пробвала да слагам.
Зарибих се с тази домашна шунка, ама как нямаме някоя баба, която да иска да поеме щафетата с приготвянето. Ще взема да подаря един шунковар на свекъра за Коледа  Joy

# 622
  • София
Скрит текст:
Аааахххх...
Отдавна си мечтая за такова нещо - но ми идват твърде скъпи......

Аз ще си доомесвам след миксера, щото обичам. Пък, който не може - миксера ще върши работата. Simple Smile Изобщо не е скъп този според мен, виж за всеки случай, може пък и теб да те устрои цената - http://stop2shop.eu/index.php/cPath/70_81

[Абе той не е скъп за това, което е - и определено е по-добре от другите в същия клас / т.е. които правят същото - обаче на мен в момента почти всичко ми идва множко... Sad

Дъждец, дядо ми правеше суджуци и бахур - що пък свекър ти да не се зариби на правене на шунка?.. Wink
/spoiler]

# 623
Не мога да ви изчета .

Честити обувки ,Моренка ! bouquet

За Мартина .
Бих проверила хормонални нива за пред пубертет, бих опитала разговори с нея за причините за гризането на нокти и бих говорила с класната  за блуждаенето и. Била съм същото дете , много чувствително и преживяващо всичко ,но вътрешно. И до днес съм си асоциална и благодарение на грозния навик с ноктите няма хубав маникюр ,но от 12 години ноктопластиката ме спасява от това.

Шунковарът ме разби.  Party
Е такова нямаме ,но знам че ще се оцени .  bouquet
На мен страниците ,които ми излизат на друг език различен от англ. автоматично ме пита дали искам да сменя езика и ако натисна ,че искам ,то се сменя с превод на всичко. Мисля ,че е закодирано по някакъв начин ,не знам как бих могла да го ползвам иначе самата аз. 

И при нас правят по 1 диктовка на 5-6 думи и едно изречение всяка седмица.

Това е от вчера :

# 624
Barefoot Kontesa , учите френски  Heart Eyes

Вчера са имали тест по БЕЛ. Трябвало да пишат синоними на думи. Едната от тях била байрак, а той не знаел какво значи, не я били учили  ooooh! Другата, която го затруднила е комичен  Rolling Eyes

# 625
Нашите имаха за домашно да пишат синоними на думи от помагалото. Тези, които я затрудниха, бяха байрак, секира, лукав.
Шунковари, хлебопечки, комбайни и кухненска посуда никак не ме влекат и впечатляват.  Blush

# 626
Шунковари, хлебопечки, комбайни и кухненска посуда никак не ме влекат и впечатляват.  Blush
И мен въобще. Peace

# 627
  • София
Ех, какво да кажа - ние сме си чревоугодници...  Embarassed

# 628
Мен ме влече заради по-здравословната алтернатива. Хляб също правя не толкова от мерак. Даже мразя да готвя, ако трябва да съм честна.
Ходихте ли на СМТ? Аз бях решила да пътуваме сутринта, но моето се сети вечерта и като ревна, че не иска да го изпуска. Казах й да не попълва ако е не е сигурна, те пък взели, че сменили регламента. Все пак е било добра тренировка.
Последната задача не е решила. Точно с магически отсечки е.

Луси, днес тотално се бях отнесла нанякъде, извинявай.

# 629
  • София
Ох, след безкрайни повтаряния, че от изпит / тест / състезание не се излиза, преди да си сигурен, че си направил всичко вярно и си проверил - внимателно! - всичко... не, изобщо не се е и опитал да я направи. А толкова пъти я дъвкахме и бабата с нейните внучки, и всевъзможни начини на проектиране в/у числова ос, и представяне на величини с отсечки... само дето той е спал и е мислил за раблеееет през това време.  Mr. Green А за частта с проверката - няма и да споменавам... пък и какво значение има дали едно животно е лисица или сърна, те все са четирикраки...  Rolling Eyes

ПП
Аз не готвя - просто никой не иска да ми яде творенията. Но пък съкровището се справя ного добре (е, без да споменаваме какъв погром оставя след себе си в кухнята...  Rolling Eyes).

Общи условия

Активация на акаунт