Въпрос относно майчинството

• 755
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,може въпросът ми да ви се стори глупав,но бих искала да ви попитам ще имам ли право на 2годишно майчинство.3 год имам непрекъснат стаж в две различни фирми от 3мес не се водя на работа,но от следващия ще бъда пусната на договор.В момента съм бременна в 7г.с и живот и здраве ако всичко е нормално ,края на март месец трябва да изляза в майчинство.Ще мога ли и ще получавам ли майчинство от 80% от осигурителния доход в последните две години.Благодаря Ви предварително.

# 1
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=805337.new;;topicrefid=11#new

тук има много информация

успех  Hug

# 2
Благодаря,изчетох голяма част от отговорите и на другитв съфорумци,но наистина ми е много объркано.Ще помоля някой да ми обясни за моя случай последната 1 и пол. са ме осигурявали на близо 550лв,сега 3 мес без осигуровки и после 5мес-6мес преди да изляза в майчинство ще ме осигуряват също на 550лв.Върху сумата от 550лв ли ще ми се изчисли майчинството?

# 3
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ще получаваш майчинство, ако през цялото време се водиш на трудов договор.
Сумата ще се изчислява върху предходните 24 месеца спрямо 45-дневния болничен за бременност и раждане.Месеците като безработна също влизат в изчислението на база МРЗ за тогава.
Пробвай да сметнеш каква сума ще получаваш с калкулаторът на Кик-инфо или си вземи ПИК от НОИ.Така или иначе пик-а ще ти е полезен.

# 4
Много благодаря за отговора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт