Боледуване на децата ни - тема 29

• 53 176
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Рали, за ечемик ли го ползва или за конюнктивит..?
След малко отивам да го купя...

# 121
Фуциталмик АБ маз съм ползвала за голямата ми дъщеря ми при ечемик. Бяхме на почивка и това ни дадоха в аптеката. Много бях доволна тогава, бързо ни се размина, че се бях видяла в чудо къде във Велинград да търся офталмолог.
Иначе аз пуснах дъщеря ми на градина днес - без кашлица и сополи, да видим колко ще издържим. След мартенското ни приключение, когато беше на кислородна терапия, заради спазъм, мога да кажа, че засега удържаме положението. Не писах цяло лято, защото броях - дни, седмици, месеци без АБ, без спазъм... След като миналата година за 6 месеца изпи 6 антибиотика (последния венозно), вече сме 7 месеца чисти (как звучи само  Rolling Eyes)  Направихме турове в Трявна, Сандански, Родопите и мнооого море. Цяло лято детето беше в превъзходна форма, когато не бяхме по планините, си беше на градина. След градината - на плаж. Засега се борим успешно с есенните вируси - един ларинго-трахеит (лекуван с инхалации пулмикорт) и един вирус със сополи и кашлица (споменах вече - капки грип стоп и чай от дюли). Не е малко за 1 месец, ама поне АБ да няма (колкото е възможно, разбира се.)

# 122
Имаше възпаление, не беше ечемик, по-скоро конюнктивит, преди ок. година и повече и не си спомням точно, но ечемик тя не е имала. Офталмолог й го изписа.

# 123
Фуциталмик и на моята са й изписвали при възпалени очи, които образува секрет и миглите слепваха.
Миналата година често правеше възпаления на очите от носа. При по-леките без секрет изчиствах очите с отделни тампони с преварена лайка. Също накапвах физ. р-р и пак изчиствах към вътрешния ъгъл с отделни тампони.

# 124
galinanik, Rallichka, Пролетен дъждец .. благодаря ви bouquet

# 125
здравейте, момичета.
при нас започна редуването - няколко дни добре, няколко дни с хрема. засега лекувам само с цинабсин и промивки с фр. чайове с мед, фрешове. мисля днес да включа и имуностимулатор - колебая се между имунотрофината (чудя се дали да не си я запазя за по-късно, когато опрем до проблеми с третата сливица, защото йодът в нея добре я повлиява) и имуномикса, но на този етап май ще е имуномикс. педи ми препоръча да взема едно от двете. унг каза биозин. но биозин съм давала две поредни години, най-тежките ни отити са по време на курсове с биозин. някак ми се е запечатило, че и с него и без него все сме в спешното...
видях дискусията около гнойната ангина. ние сме лекували само с аб, веднъж сме пробвали преди избиването на налепите да устискаме с нурофен и противовъзпалителни за гърло, но не постигнахме нищо и в крайна сметка включихме аб щом избиха налепите. М не каза нищо за висока температура, а тя е доста типична за гнойната ангина. може да са гъбички или онези странни неща (забравих как се наричат), които изправят косите на майките, но не са гнойни налепи.

# 126
Мамчета, помагайте:) Моят момък е с бистър сопол от вчера. През нощта спа зле - давеше се на моменти. Иначе си диша през носа, даже и не текат силно. Но като легне и след време почва да преглъща и да се даве. Засега само Куикс му пръсках. Капки Грип Стоп стават ли за дете на 1.5 год.? Купих и Цинабсин. Какво друго ще ме посъветвате? имам и еуфорбиум спрей.

# 127
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите.
Ходихме до ЛЛ и диагнозата е херп ангина. Продължаваме с тонзилотрен и инфлуцид. Температурата е 37.7 и то само вечер. Май ще купя Изопринозин, но ще изчакам и днес.
Иначе налепите ги видя лекар (друг, не педиатъра) и каза да изчакам още ден, два.
Аз имам доверие на ЛЛ и ще следвам негово лечение.

# 128
Здравейте
Днес бяхме на контролен преглед-всичко е наред!Отървахме АБ-то,с което педи искаше да ни черпи...Имам бележка и за градината.Иска ми се обаче да го задържа вкъщи тази седмица...имам възможност.Вие какво бихте ме посъветвали?
Носът му е добре-не слагам Назик от два дни(иначе много съм доволна от него-отпушва,а и щом лекува е добре),само Макситрола още ден-два,Флудитека го спрях,че не кашля къртещо,а сухо и то само сутрин единични случаи,гърлото е то добре уж.

# 129
  • Варна
М, то при херп-ангината съм чувала, че нямало бели налепи, а червени петна. И при нея се вдигало много висока Т, защото е гаден вирус, а не такава субфебрилна. Изопринозина действа ако е даден възможно най-бързо след първите симптоми, защо ще чакаш? По-добре не си давай парите, ако смяташ да чакаш, според мен...Аз бих пуснала една ПКК и ЦРП, защото нещо ми се разминават диагнозите с анамнезата.

Тете, ако имаш съмнения, че може да е нещо като нашето, то тогава не ти трябва офталмолог, а УНГ. Дано се разминете!

# 130
Яни, задръж го да поукрепне..Поне имаш възможност Peace Иначе веднага ще го атакуват градинските бацили.

М, значи е вирусно..херп ангината имам предвид. Аз Изопринозин давах последния път, когато имахме вирус с Т един ден..

Мейбълин, дано не е такова. Аз просто веднага се сетих за вашия случай, затова така предположих. Иначе купих фуситалмика и довечера ще пробвам да намажа очото. Дано се повлияе бързо...тръпна довечера , като го вземам, какво ще заваря като гледка...Благодаря за напомнянето за УНГ-то..

# 131
Яни, задръж го да поукрепне..Поне имаш възможност Peace Иначе веднага ще го атакуват градинските бацили.

И аз от тази гледна точка искам да поукрепне,въпреки,че не е пил АБ,защото пак си е слаб организма след боледуване...само бележката ми ще е невалидна и трябва да ходя за нова при педи(сегашната ми я даде другата педиатърка),а тя все мърмори за тия бележки.А и имало някаква наредба в нашата градина,че бележката трябва да е от личната,независимо дали го е лекувала тя или друг специалист.

# 132
Пиша по повод гнойните ангини и спора назад. Както съм писала тук и друг път сина ми е шампион  по тях, за тази година има 7-8, вече им губя бройката.
От моят опит ще ви споделя, първо никой не ми е препоръчал вадене на сливици, второ всички ангини са били вирусни, но всички са били с гной! Бели петна по сливиците, зачервено, подути лимфи, лош дъх, афти. АБ не е пил тази година, оправя се само с Тонзилотрен.
 Нападнахте я Данаека, но аз съм съгласна с нея, че може така да се оправи детето. Не всички ангини искат АБ, важно е да се пускат изследвания, аз лично чакам винаги  3 пълни дни на температура преди да помисля изобщо за АБ, досега винаги пада.
 М, при една от ангините лекарката ми смени Изопринозина с Умкалор и подейства. Според мен изчакай. Последно синът ми вдигна 40,5, но никой лекар не ми е казал, че това е предпоставка за АБ. Иначе в гърлото не бъркам и не мажа с нищо!

# 133
Зои, извини ме, но си написала пълна глупост - "второ всички ангини са били вирусни, но всички са били с гной" - това визирам.
Гнойта означава, че има бактериална инфекция. Има ли гной, ангината е гнойна. Разбира се, има и вирусни ангини, но при тях няма гной. Пускат се кръвни изследвания за доказване на бактериална или вирусна инфекция, както и при оглед добър педиагър би ги разграничил... Peace

# 134
teta 75, 2 пъти съм лекувала тежък конюктивит на детенцето ми, само с промивки с тампони със сребърна вода и отвара от лайка Peace Опитай Hug

Общи условия

Активация на акаунт