Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 403
  • 741
  •   2
Отговори
# 105
Дани не се заяждам. Просто се чудя дали така си ги съчиняваш по принцип. Или се чустваш длъжна да ръсиш по някоя глупост на всеки коментар.  Не си лекувала гнойна ангина с Тонзилотрен каквото щеш да говориш. Защото ако това е така или доктора ви е идиот или ти си безотговорна майка.
Та както каза Дев немсе чуствай длъжна да отговориш на всеки пост.

Извареният компрес : изцеждам и слагам изварата в тънък дамски чорап. Отгоре вестник и шал.
Първия път пльоснах изварата на тензух...детето го дръпна и стана такова мазало че не е истина.

Хоупче, защо слагаш  и вестник?

На моя син яко му се запуши нослето. От вчера пръскам Мукоплант с ехинацея, давам Коризалия и Биозин. Издухвам нослето, но нищо не излиза, секрета се стича назад. С какво да му отпуша нослето?

# 106
Ирина...никаква идея нямам защо. Баба така ми го правеше. Най-вероятно вестника поема течноста.

# 107
Момичета, влизам за въпрос..
Снощи детето ми каза, че го боли оченцето. погледнах и видях, че на долния клепач, до мигличките, има червено.. Сутринта е леко подуто, като че ли червенината се е разнесла..

Мисля си за ечемик, но не съм сигурна това ли е, тъй като ни е за първи път.
Сетих се, че някой, май мейбълин, имаше зачервяване и подуване около очето, нещо, свързано с гноен синузит мисля че беше, та се притеснявам да не е това Confused

Ще се чуя и с педи, разбира се...но да питам и тук.

# 108
Мерси Хоуп, bouquet А нещо за бързо отпушване на нослета ?

# 109
При моя за отпушване действа комбинацията Назик кидс и 10 минути по-късно Виброцил.
Били единствените капки с 8 часово  действие. Дали е така незнам но при нас действа.

# 110
Здравейте,
За отпушване на носа използвам виброцил.
Аз да се оплача, с температура сме от вчера. Ходихме и до спешното,понеже не можеше да я свали и казваше че очите го парят,а  и ни е страх да не повтори ФГ. Казаха че сега имало такъв вирус с висока т.

# 111
  • Варна
Тете, до мигличките, но отдолу като торбичка или отгоре на линийката (където някои жени през 80-те си слагаха молив за очи)? Сори за описателното, но само за да добия представа Laughing
Моето хлапе през нощта става сто пъти да пие вода и да пишка, пяхме песни и нам-си-кво Simple Smile, та към 3:00ч беше с 38.3, а сега в 8:30 е с 36.6. Ако днес цял ден не вдигне, направо ще го призная за най-бързо изпържване на вирус в историята на семейството ни.  Laughing
Дев, Дани, благодаря!

Стискам палци за всички малки и големи в темата!

Скрит текст:
Уми, вчера по някаква телевизия засякох за първи път това филмче от аватара ти. Голям фън е  Grinning

# 112
Привет, момичета  Hug
Нямам нищо съществено за казване, освен едно тихичко "похвал" за едно бързо разкарало се разболяване на детето. В четвъртък беше с адски червено гърло, след което я оставихме вкъщи и забърках една адска смес от манов мед, настърган джинджифили клеева тинктура (домашна). + това започнахме Хербитусин 1-ва помощ (за което благодаря на Дев  Hug) и след 4 дни общо на това (+вит. Ц ириб. масло, ама те май нямат принос толкова) гърлото се оправи и сополите са почти аут (за тях имаше ФР и Отривин). Съжалявам за предисловието, всъщност искам само да похваля действието на адската смес и хербитусина  Laughing И да споделя колко съм щастлива, че този път сополите бяха само сополи и спазъм нямаше  Sunglasses
Бъдете здравички  bouquet

# 113
Teta, при последното разболяване на дъщеря ми също и се зачерви оченцето отдолу (както казва Мейбълин - на линийката), болеше я. Понеже беше неделя се консултирах с ЛЛ по телефона и тя ми препоръча Тобрекс маз, тъй като предположи, че бактерия от носа е засегнала и окото. Оказа се права и още след 2-то мазане окото се успокои, изкарахме си обаче 7-дневен курс на мазане. Възможно е секрет от нослето да е попаднал в окото, децата са малки и е трудно да ги следим непрекъснато къде бъркат и пипат. Дано бързо се оправи мъничето.
Maybelline, дано сте уморили вируса.
Капките Назик кидс са добри, но при моето дете после остава неприятна сухота на лигавицата и създава дискомфорт. Не съм пробвала след това да слагам Виброцил, всъщност нямам никакъв опит с Виброцил - той с каква функция е - отпушва, подсушава, антибактериална?

# 114
  • Варна
Отпушва, има и антиалергична съставка. Не е АБ.

# 115
При нас Виброцил никаква работа не върши, явно действа индивидуално  Rolling Eyes

# 116
Благодаря Ви! bouquet

# 117
Принципно Назик кидс има допълнителна съставка подпомагаща оздравяването на възпалената лигавица на носа - декспантенол. Аз лично ползвам само назик и не съм наблюдавала сухота. В някои случай след спрея съм слагала от гелчето Тантум верде протект, но тогава самия вирус беше такъв - изсушаващ лигавиците.

# 118
Момичета, благодаряза включването за ечемика, ако е това де..
Мейбълин, ами снощи червеното беше точно на границата..в основата на миглите на долния клепач. Сега се е поразнесло, леко подуто стои.. Confused

За пренасяне по съседство от нослето - веднъж имахме, но направо гурели се образуваха. А това сега не е в основата на очето, а по средата на долния клепач.

Ще ми се педи да го види, че в нашия град нямаме детски офталмолог.

ПС Сега се чух с педи, препоръча Фуциталмик АБ маз за мазане или Гентаницим унгвент..два пъти дневно, 7 дена. Някой да ги е чувал/ползвал?

# 119
Да, Фуситалмик-а сме ползвали и съм доволна, бързо помогна.

Общи условия

Активация на акаунт