Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 399
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • shumen
Хоуп,последната е излекувахме само с Гранофурин,но на предните съм давала и АБ.Аз затова казвам,че не лекувам на своя глава,а след консултация с педи.

# 91
Само  Грануфорин? И нищо друго ли не пи детето?

# 92
  • shumen
Хоупче,пи Тонзилотрен за гърлото и мазах с Гранофурин на последната.Педи беше изписала и АБ,но не го купих и дадох,защото беше пил скоро преди това по друг повод.

# 93
E нали лекуваш след консултация с Педи. Пък тя изписала АБ, но ти не си го дала. А пък даваш съвет на М да се консултира с ЛЛ че детето й е малко. Почти колкото твоето.

Та пак да питам Дани... доктора установява гнойна ангина. Изписва АБ на детето. Ти обаче го мажеш с Гранофорин и даваш Тонзилотрен и детето бързо му минава. Така ли?

# 94
  • shumen
Хоуп,не е колкото моето,а тя казва,че е на почти 2.Не е казала точно на колко е.Моето е на 3,1 месец и до на нейното годините не беше се разболявало и не знаеше какво е АБ.А консултация с педи имах предвид да каже какво точно му е на детенце,а не да лекува на сляпо.Аз не мога да видя,а и да видя,не съм сигурна дали е гной или каквото е по гърлото на моето,защото не съм лекар,а и той не дава.
Аз пак казвам,че детето ми е правило няколко гнойни ангини,но на последната се справихме без АБ,с Гранофурин и Тонзилотрен като второто пак беше изписано от педи и мина бързо.Под бързо обаче някои разбират 3-4 дни,други ден-два.

# 95
Дани ...тоест твоето за 1 година е правило няколко гнойни ангини. И последната / трета поне/ мина без АБ.  А доктора ти е изписал Гранофорин, Тонзилотрен и АБ?

# 96
  • в огледалото на живота
Данаека,на всяко гърне си мерудия ама..... Laughing

С най-добри чувства,но не е нужно на всеки пост да вкарваш мисли с какво и как да лекуват майките.
Луташ се хаотично и става едно мазало.... Crazy

Уми,Мейбълин,надявам се сте успели да овладеете положението  Hug

Хоуп,нЕма смислъл мила.... Laughing

# 97
  • shumen
Хоупче,педи ни изписа АБ и Тонзилотрен,а аз го мазах с Гранофурин.Да,и третата мина без АБ.
Дев,майката попита и аз и казах как съм лекувала,а не съм си налагала мнението.Всеки да лекува както иска детето си за мен няма значение.

# 98
Първата ми реакция на питанката,беше АБ.После реших да не се обаждам и мен са ме лекували с нишадър,но бях на 7-8-9г
Нямам опит,да чукна на дърво,но първа помощ изварен комппес +Тонзилотрен.Утре на лекар.Гнойните ангини са бактериални и не търпят самолечение при толкова малко дете.
Хоуп Simple Smile Лека нощ Wink

# 99
Dev... Twisted Evil....тъкмо да схвана има ли дете или няма и тииииии Joy

Дани при 3 гнойни ангини за една година УНГ , препоръчват вадене на сливиците.
Моля те да консултираш детето със специалист дали това не е наложиелна процедура при вас.

Спирам bouquet

# 100
  • shumen
Хоуп,виж какво,водила съм си детето по друг повод на УНГ,и каза,че сме малки за вадене на сливици.Аз просто казах как съм лекувала дете,а ти не спря да се заяждаш.А М попита как лекуваме гнойни налепи и аз и казах,но ако съм сигурна.Също и зачервено гърло съм лекувала с Гранофурин и съм доволна пак казвам.

# 101
Момичета, как успявате да сложите изварения компрес?!  newsm78 Аз преди време пробвах, ама нещо не се справих и се разтече, тениските им се намокриха, децата се разреваха, и всичко отиде в кофата за боклук...

# 102
Отцеждаш добре преди това.
Дев  Hug,сега видях,че си писала.Май има подобрение,но да не ме чува дявола...Хайде отивам да лягам,че утре съм на работа.Габи ще е с баща си.Да си почина малко Joy

# 103
Дани не се заяждам. Просто се чудя дали така си ги съчиняваш по принцип. Или се чустваш длъжна да ръсиш по някоя глупост на всеки коментар.  Не си лекувала гнойна ангина с Тонзилотрен каквото щеш да говориш. Защото ако това е така или доктора ви е идиот или ти си безотговорна майка.
Та както каза Дев немсе чуствай длъжна да отговориш на всеки пост.

Извареният компрес : изцеждам и слагам изварата в тънък дамски чорап. Отгоре вестник и шал.
Първия път пльоснах изварата на тензух...детето го дръпна и стана такова мазало че не е истина.

# 104
M, лекар ли постави диагноза ангина? Ако ти си видяла нещо като налепчета - нека лекар да види детето и да назначи лечение. За толкова малко човече не е редно да се консултираш с интернет, колкото и опит да имат хората. Само лекар може да прецени доколко подходящо за детето е лечението с неща от сорта на Орофар, Тантум Верде, Тонзилотрен и други подобни.
ViliDim, ако изварата не е домашна - име една в кофички като мляко. Доста суха и ронлива е. 
danaeka преди ми беше влязла в полезрението, че искаш да бъдеш "като големите", но не ти следях историите. Спомням си, че на твоето скъпоценностите минават за ден, а на чуждите болестите все разболяват твоят мъник. Сега съвсем добронамерено ти пиша. При не-разбрах-точно-колко-ангини в рамките на кратък период и постоянно боледуване, добре е да се направи поне един гърлен секрет, за да се знае какво причинява поне ангините. Да се предпише правилния АБ, а това с гранофолина ... пак си го прави.

Общи условия

Активация на акаунт