Боледуване на децата ни - тема 29

• 52 389
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Ох, този им любим суметролим...
Капах Коларгол 3 дни и реших да мина през унг, понеже, че притесних, че се влошава. Тя му ги замени с Тобрекс, като обясни, че коларгола са добри, но не лекуват, а само подсушават. Сметна, че е за аб капки. След ден,обаче, почна да вдига температура - УНГ установи, че е почнало възспаление на ухото и предлози АБ Цефзил. Съгласих се, че вече точно 2 седмици се влачи и гърлото и то не е минало напълно. Не ми се рискуваше повече, че е само на 1.5 г. Днес вече е добре. Надявам се, че взех правилно решение, колкото и да ми е тъпо да му давам АБ.

# 541
  • На брега на реката
Понякога е неизбежно. Мен повече би ме притеснило, ако вместо да се подобрява, след дни вдигне Т. Това си е знак за мен, че личението не е ок или не се повлиява болестта. Т.е. трябва нещо да се смени или наистина е наложителен АБ.
И аз не съм фен на суметролима и имам кофти опит с него. Обърква им коремите и доста скоро след боледуване са отново болни.

# 542
Взех Маример + цинабсин.

# 543
При обилна хрема пръскам често в носа и давам задължително противоалергично, дори и глюконат да е. Еуфорбиум и виброцил добре действат на хремите.
С каква цел се дава противоалергично при хрема?

# 544
  • Варна
Олечка, според мен абсолютно нищо не можеш да направиш, за да предотвратиш задната хрема. Аз съм успявала да пресека някакво потенциално болестно състояние, като след втората кихавица за деня съм почвала цинабсин през час и процесът е приключвал. Тук някой беше обяснявал, че е въпрос на анатомия на носоглътката и на физиология при малките деца, че секретите тръгват назад. След еди-коя-си-година, нещо се променяло там вътре и нещата си ставали нормални. Мисля, че имаше някаква връзка с факта, че всички деца до 4г имат трета сливица, просто при някои е активна и прави чести проблеми, а при други, не чак толкова. При наличие на вирус, тя се подува, проходът на носа се затваря и всичко се излива назад. След 4-5г възраст се резорбирала сливицата и вече хремите ставали нормални и напред. Ако някои иска да ме поправи, защото не знам дали обясних 100% коректно.

Противоалергичното при хрема, се дава, за да отбъбне лигавицата на носа, да може детето да диша и хремата евентуално да стане по-предна.

# 545
Мерси! Разбирам какво говориш, четох го това за строенето на носоглътката. Ще се запасим с търпение Simple Smile
Това за противоалергичното не го знаех, ще ми е от полза.

# 546
  • Варна
Мерси! Разбирам какво говориш, четох го това за строенето на носоглътката. Ще се запасим с търпение Simple Smile
Това за противоалергичното не го знаех, ще ми е от полза.

Имай предвид, че набъбването на лигавицата е вид защитна реакция на организма, с която изгражда бариера, за да пречи на по-лоши неща да влязат е периода на паднала имунна система. Ако я отбъбнеш изкуствено, създаваш портал за всякакви други бацили. Аз лично не давам антихистамини (не знам калциевия глюконат дали се брои към тях). Веднъж само съм давала Ериус, но ефект не видях, защото може би трябва да се дава много дълго. Когато синът ми беше на възрастта на твоето дете, беше по-неприятно, защото не умееше да диша през устата. С времето се научи и сега не е такава драма набъбналия нос.

# 547
  • Варна
Аз не мисля, че е възможно антихистамините да отбъбнат чак толкова лигавицата, че да е фатално... По-скоро правят носа една идея по-проходим. Давам винаги, по-скоро за да предотвратя гадната суха кашлица, иначе носът си остава запушен. Толкова за отбъбването...

# 548
  • Варна
Преди година си бях взела това книжле: http://www.book.store.bg/p44610/kak-da-otgledame-zdravo-dete-vyp … rt-mendelson.html
Много е готино. Simple Smile
Поне едно запомних наизуст - ако детето не изглежда болно, значи лечението може да се сведе до най-необходимия минимум. Оттам и моето схващане над колко градуса да давам антипиретик или да ползвам антихистамин и тн... За това се кефя на тази тема, защото всички са супер в час и всеки си знае детето до корените на косата му и си действа както си е подходящо за неговото дете. То накрая ще се окаже, че и алопатията все пак е доста персонализирана, както твърдят и за хомеопатията  Grinning
Стискам палци всички да се възстановяват бързо и безаварийно! Честит празник!

П.П. Уми, къде си?

# 549
  • shumen
Аз също не харесавам Суметролина като АБ.
Да се оправят всички болни.

# 550
  • София
Аз не мисля, че е възможно антихистамините да отбъбнат чак толкова лигавицата, че да е фатално... По-скоро правят носа една идея по-проходим. Давам винаги, по-скоро за да предотвратя гадната суха кашлица, иначе носът си остава запушен. Толкова за отбъбването...

Има ли ефект - антихистаминът предотвратява ли при твоето дете кашлицата, причинена от хрема и стичащ се секрет? Чудя се да продължа ли да давам.  Кашлица при нас има, уви ... , търся спиращ ефект. Вече кашлят месец. Нищо им няма ни на бронхи, ни на дробове, нито имат Т. Според мен вече да се маха тази кашлица.

# 551
Олечка, правилно решение си взела според мен. Аз нали така патих от едно червено гърло. Уж само червено, без гной, ама според педи си беше за АБ. И детето се влачи като твоето седмици неизлекувано. Ама аз упорита, не дадох АБ...и сбърках. Та оттогава ми е като обица /обеца?/ на ухото..
Още повече ако прави усложнение в ухото. При инфекция там аз не бих се чудила въобще за АБ. Да се оправяте бързо. И не забравяй пробиотика Peace

Лисе, тонимер ампулки аз съм ползвала за прочистване на нослето. Малкия сам си ги изсипва и после духаме ноздра по ноздра.

При децата са много тесни каналите в нослето и затова бързо и яка се запушват. Нещо такова пък помня аз от един детски УНГ.

Ashia, аз от 10.10. още кашлям Tired От оня вирус с кашлицата. Почти изчезна вече де, ама много упорита беше тази пуста кашлица...

# 552
Ей ме на,чета ви.Вкъщи сме още,уж да се закрепи....Казвам уж,щото изпихме АБ-то в понед.ама нещо не ми се нрави..Бе,носа тече отзад,от време навреме се запушва,прокашля сутрин и вечер като легне...да не говорим за болнавият вид след АБ-то Sad Тъпча я тука с бетаглюкани,витамини,плодове,пробиотици,излизаме навън...и се моля да се стабилизира.

# 553
Не знам дали ще го обясня правилно, но според нашия педиатър се дават и за да се предодврти образуването на трета сливица, един вид да не се хронифицира проблема. Което може би пак е свързано с отбъбването  newsm78 .

# 554
Тете ,благодаря  Peace
Ние в петък май ще ходим до Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт