Професионални серии за коса - тема 86

• 64 416
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Е аз като една видна брюнетка на възраст (която също си забравя гинкото  Mr. Green ) да попитам за мнение за концентратите (праймъри) преди маска на Липидиум? Ето тези:

Скрит текст:

Ползвали ли сте ги? Мнение?

# 166
Lollaa, setony, същото щях да кажа за тониращите Лакме-та, момичета. Шампоаните са им супер пигментирани, за разлика от маските  Rolling Eyes Маската има бляскави частички, но откъм наситеност на пигмент е много слаба. Интересното е, че преди да ги закупя, бях писала на Лакме България относно тониращите им продукти и ме бяха посъветвали да разнасям много добре кичур по кичур маската, защото била много силно пигментирана и да не си личало разликата с останалата коса....Естествено изобщо не е така  Laughing Освен хубавия блясък, маската е много слабичка, с две думи, по мое мнение- нито цвят дава, нито-хидратация. Шампоана препоръчвам с две ръце, въпреки, че съдържа СЛС, което ми е малко странно за шампоан с насоченост към цвета, измива много добре, на второто нанасяне преседявам 4-5 мин с него и определено насища разкошно цвета. Закупих си литрова разфасовка от него  Mr. Green

# 167
  • София
Има много натурални професионални серии за коса. Има и много некомпетентни "професионалисти", които смятат, че като ти набутат най-новата серия от някоя марка, тя така ще ти реконструира косата, че направо няма да е твоята. За справка последния ми опит с учебния център на Лореал.
За да бъде здрава една коса най-хубавото и лесното би било да е такава генетично. Но освен ген, има налице и други фактори - възраст, третиране, географско местоположение и т.н.
За да е правилна грижата за косата /според мен/ е много важно да се знаят основните правила и да си познава човек косата. Едно от основните правила е: шампоан с мек пенител НЕ премахва силикони. Те се натрупват и косата става вяла, матирана и провиснала. Затова Белисама всеки път обяснява, че преди Детанглъра трябва да се почисти скалпа и косъма от натрупвания на минерали, силикони и вещества, които пречат на проникването на продукта. Не защото не може да се плесне продукта на косата, а защото ефекта е равен на нула. Много от жените напоследък развиват разни алергии или са чувствителни към един куп съставки в продуктите за коса. АниК например.  Hug
Наистина, темата е за професионалните продукти за коса и аз имам само такива и ползвам само такива, с 3-4 изключения и съм съгласна, че темата не бива да се разводнява, но понякога върви дискусия в посока, която позволява това, без да вреди на темата като цяло. Няма критика към теб Бубка  Hug bouquet
Аз като цяло предпочитам химията /общо казано/ в продуктите за коса. Био-мио и еко-меко, както обичаме да им казваме на натуралните серии, обаче имат място в общата грижа за косата и съответно в темата. Мое мнение. Hug

----------------------------------------------------------
Сега малко по темата  Mr. Green
Косата ми мирише божествено. Без парфюм съм, умишлено, та аромата на Дисциплин се усеща силно.  Simple Smile Косата продължава да е прибрана - няма изпръхване на краищата. На пипане се усеща плътна,  жилава, но не суха и твърда. Сега се изкушавам да взема двете стъпки на Протокола на Дисциплин, за терапии с горещата преса, но са голямо количество и ми се иска с някой да мога да ги разделя, че верно ще трябва да отворя салон за красота   Joy
За този, който пита за терапии с пресата за изправяне на коса
Ако го прави на маската Протокол на Дисциплин може и до 160 градуса да нагрее. Ако прави с маската Нутритермик не съветвам повече от 100 градуса, а за всяка друга маска - не повече от 60 градуса. Това е така, защото Протокол на Дисциплин е създадена да се активира при висока температура и тя може да предпази косата от негативния ефект на пресата и да го превърне в положителен ефект. Подобно е и с Нутритермик, защото тя също се активира от топлината, но все пак не е създадена да се ползва по начина, по който се ползва Протокол на Дисциплин и затова смятам, че не бива да се увеличават градусите повече от 100. Аз лично правя такива терапии - с горещата преса на 60-80 градуса и усещам наистина разлика след това. Не съветвам да правите терапия, ако не сте напълно изсушили косата със сешоар, защото изпарявате ненужно влагата на косъма и се уврежда.

------------------------------------------------------------------

Иначе съм заредила червения Парлукс в енцо и съм мушнала едно кодче за -5%. Още не съм поръчала, щото и зеления сешоар ме изкушава  Mr. Green и чакам да си конкретизирам цвета  Joy Освен това се надявам да изскочи някой код за -10% от енцо, че напоследък толкова се престарах с покупките, че просто нямам думи. Освен това направо ме е срам да ви призная и за още една моя покупка  Blush Blush Blush Този път е на маши за коса.   Joy

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 23:23 от Мagnollia

# 168
Lollaa, setony, същото щях да кажа за тониращите Лакме-та, момичета. Шампоаните са им супер пигментирани, за разлика от маските  Rolling Eyes Маската има бляскави частички, но откъм наситеност на пигмент е много слаба. Интересното е, че преди да ги закупя, бях писала на Лакме България относно тониращите им продукти и ме бяха посъветвали да разнасям много добре кичур по кичур маската, защото била много силно пигментирана и да не си личало разликата с останалата коса....Естествено изобщо не е така  Laughing Освен хубавия блясък, маската е много слабичка, с две думи, по мое мнение- нито цвят дава, нито-хидратация. Шампоана препоръчвам с две ръце, въпреки, че съдържа СЛС, което ми е малко странно за шампоан с насоченост към цвета, измива много добре, на второто нанасяне преседявам 4-5 мин с него и определено насища разкошно цвета. Закупих си литрова разфасовка от него  Mr. Green
Inked Mom, заставам зад всяка твоя дума от този пост, съвсем същият опит имам...включително и еднолитрова разфасовка  Joy .
Ползвала съм ш-н и маска за брюнетки, ш-н и маска тониращи и златист ш-н, маските бяха зле пигментирани и не направиха нищо, шампоаните обаче -страхотни!И аз стоя няколко минутки.

# 169
Момичета относно ботокса на лореал като запечатване коя маска или балсам е подходяща ? И тази маска подходяща ли е http://www.zlatnaribka.com/balsami-i-maski/balsami-i-maski-lorea … -color-aox-200-ml

Последна редакция: вт, 20 окт 2015, 19:10 от veli977

# 170
  • Велико Търново
Много увлекателно пишете Simple Smile чета, чета, отговарям и задавам въпроси наум, но хайде, най-после, да си надвия мързела и да се  разпиша Wink
Нямам много за споделяне от към нови серии, косата ми е отвратителна напоследък, освен че капе на поразия, и не се спира ни от ш-на на Напура, нито от ампулите, стои вяла и безжизнена.
Но...вчера и днес, благодарение на bubka Simple Smile Hug ,пробвах най-после продукти на JMO - това бяха ш-на с мед и хибискус и детанглъра с цитрус и нероли. След две използвания, мога да споделя, че косата ми е мека, подредена, същевременно не е сплескана, изглежда мнооого по-добре в сравнение с последните месец-два; по-гръмки думи не бих могла да използвам, тъй като за по-пълни впечатления трябва да използвам продължително време продуктите, което ме навежда на мисълта, че трябва да си ги купя Mr. Green/а пък уж се бях спряла... ooooh!
Та, да не стрелям напосоки, припомням, че косата ми е боядисана, права, с тънък косъм, нормална гъстота, не цъфти и не се къса, но държа да има приличен обем Wink. Питанката ми е към ползвалите повече продукти на JMO - какъв шампоан да си взема? Дали с мед и хибискус, или с цинк и градински чай, или....За детанглъра е ясно....Иска ми се известно време да ползвам само по-пречистени продукти, за да преценя как ще се отразят във времето на състоянието на косата ми, дали ще  действат по-добре от придобитите ми до момента, или ще е необходимо да ги редувам, ей такива неща си мисля.... Wink

На дядо Коледа обаче ще си поръчам терапевтична преса Wink голям мерак ми е .....

# 171
Магнолия, признавай си без бой!  Mr. Green Аз премислям от известно време дали да не пиша на дядо Коледа или за нова преса или за маша  Thinking и ще ми е интересно да чуя ревю за някоя марка. Peace

# 172
Магнолия коя маша за коса поръча?

# 173
шампоан с мек пенител НЕ премахва силикони. Те се натрупват и косата става вяла, матирана и провиснала.
А ето този пенител - cocamidopropyl betaine - мек ли се води, понеже съм забелязала, че го има в повечето натурални шампоани, защото по таблицата от първа страница на темата за водо и неводоразтворимите силикони го дават като такъв, който ги отмива?  Thinking

# 174
bubka:), аз също се извинявам ако съм прозвучала назидателно или критикуващо, не ми е било това целта.  Peace

Мишел, всичко може да се ползва продължително, стига да се отразява добре на косата Grinning
Принципно маслата могат да се отмиват с безсулфатни шампоани, зависи от самия косъм и най-вече как поема и отдава маслото. Както има коси, които се измиват трудно от мазнините и такива, на които отмиването не им е проблем. Има шампоани обаче, които въпреки липсата си на СЛС са доста агресивни и силноизмивни. Там вече не съм проучвала съставки точно, но такива шампоани могат добре да отмият маслата. Мек безсулфатен шампоан обаче може да се използва продължително време, когато останалата грижа е съобразена с това. Едно от най-важните и чести примери са силиконите.  Минимално или никакво използване на продукти със силикони. В противен случай те имат свойството да се натрупат по косъма, обвивайки го и по този начин да възпрепятстват навлизането на други полезни вещества. В последствие косъма губи "живеца" си. За маслата е малко по-различна ситуацията. Те не се натрупват както силиконите, но когато не са отмити добре няколко поредни пъти, косъмът се утежнява, защото пак се получава един вид натрупване върху него. Маслата привличат и задържат частици от околната среда, които полепват и общо взето става едно мазало... Премиването на косата е лошо нещо, всички сме наясно с това, но неотмиването на маслата е също толкова лошо за вида и. Веднъж да не се отмият не е болка за умиране и дори е полезно, но след това ако системно косъмът не е почистен добре, гледката и усещането стават доста неприятни. Косата става тежка, матова, леко мазнееща, сивееща, корените се омазняват по-бързо, краищата най-често са сухи и изпръхнали. Най-добре е по мое мнение, ако искаш да използваш безсулфатни шампоани и все пак искаш да правиш и маслени маски, да имаш поне един сулфатен шампоан, с който да редуваш другите. Той ще играе ролята на дълбокопочистващ шампоан, който ще refresh-ва косъма, почиствайки го добре, не позволявайки маслата да проявят негативния си ефект. Можеш да използваш сулфатен шампоан в дните, когато правиш маслени маски или просто да разредиш изполването на масла на две три седмици, зависи колко често си миеш косата. Цялата тази гимнастика обаче може да се спести ако вместо меки безсулфатни шампоани се използват силни такива, които успяват да отмият всичко без да остъргват косъма.
Косата веднъж може да остане леко мазна, но на следващото миене задължително този тъничък мазен филм трябва да бъде премахнат. И както винаги всичко опира до експериментирането и опитването.

Линде, мек пенител е, прави се от кокосово масло.  Peace

# 175
Магнолийке,аз въпреки всичко с голямо удоволствие чета всичките разяснения за натуралната козметика  Grinning

Фрей,няма проблем.Аз си ви обичам момичета!Как да ви се сърдя.Чувствам ви много близки  Hug

Вивче,дано има ползвали въпросния продукт  Peace

Бисквитке,правиш ме много щастлива!Дано бъдеш доволна и в дългосрочен план  Hug

# 176
От Арлен
"Революцията в грижата за косата от L'Oreal Professionnel - PRO | FIBER! Истинското възстановяване е това, което виждаш!
Представена от Ева Грийн за L'Oreal Professionnel
Съвсем скоро при нас..."  Laughing Mr. Green Joy

# 177
Фрея  Hug изключително много ти благодаря за изчерпателния отговор  Hug от известно време имах такива подозрения за безсулфатните ш. и вида на косата ми-сега ми се изясни картинката.

JLo -страхотна новина,браво на Арлен  Peace

# 178
  • Стара Загора
Да споделя и аз . Чета , ли чета от две години и изобщо не мога да си разбера косата . Даже мога да кажа, че изобщо не я познавам  Embarassed . В началото когато започнах с проф. продукти наблегнах на протеините , и ми харесваха и от време на време хидратация  .  Косата ми започна да се накъдря и да образува спирали . След това започна да се чупи - падаха частици по 2-3 см. в мивката . Вероятно прекалих с протеина . До момента в който косата ми стана адски суха и скалпа започна да ме сърби от сухота . Това се получи май от почти две употребени шишета шампоан Напура /за растеж и за фоликули/  и няколко маски с масла и амла на прах . Минах основно на хидратация-  Макадамия Ш+Б и бейн сатин 2 и Редкен екстрийм - маска и анти снап / избягвам ги , че ми изправят къдриците/ . Тъкмо постабилизирах нещата с хидратацията и бум - безамонячна на Ревлон . В резултат -обемна , суха коса , дебел косъм и разпилени краища - чупки без оформени спирали .  Вече незнам какво иска тази моя коса . БЕЛИСИМА/ винаги я чета с интерес/  спомена, че косата ми е порьозна и поема всичко , ама какво да я правя . Магнолия , прочетох , че пресата може да се ползва и за маски , но на суха коса , това означава ли, че трябва да я измия , да сложа маска и изсуша със сешоар и тогава да мина със слаба преса  и тогава да измия маската ? А  знаете ли защо  кичурите се обличат в метално фолио и тогава се минава с преса ? Така не се ли повишава температурата ? Много дълъг пост стана . Но вече съм в голяма чуденка. Косата ми е тънка и рядка , боядисвам се с безамонячна и суша всеки ден с дифузер .  И малко по темата топ 5. Не оставам без
1. Арганова спрей маска на Наши , чудесно ми предпазва от заплитане дължините отзад на тила. Опитах да заменя с Млякото на Милкшейк с 12 ефекта  и коприната на Чи , но не става .
2. Бамбуковия шампоан на Алфапарф - винаги ми разплита косата още в банята , икономичен е .
3.  двуминутния на Афоджи - протеин от който не си чувствам никога косата суха .
4. Може би Бейн сатин 2 , но за сега съм на първа опаковка / Благодарение  на Деляна/

# 179
Линде, както и Фрея ти е казала, Cocomidopropyl betaine е пенител, който се извлича от кокосово масло, често използван както в професионалните, така и в био шампоаните. По принцип се води мек, но това е условно, тъй като много зависи от концентрацията в съответния шампоан. Има шампоани с този пенител, които се усещат доста остъргващо, вероятно заради недобра балансираност на състава откъм пенител, кондициониращи съставки и евентуално масла. А може тази агресивност да е търсен ефект с цел по-добро изчистване, в случай че шампоанът се ползва в комбинация с продукти, които оставят трудно отстраним слой върху косъма. Така че си зависи от самата формула Peace
Тъй като въпросът е свързан и с този, който Мишел е задала - от голямо значение е най-вече как се усеща един шампоан, не само какъв е пенителят. Така един безсулфатен шампоан може да е както мек, така и по-силно измивен.
Ако използваме продукти, които оставят по косъма филм, който се закрепва трайно върху него и не пада лесно, трябва да се използва по-силноизмивен шампоан - първо, този филм така или иначе трябва да падне поне в по-голямата си част иначе ще стане това, което Фрея е описала, второ, този филм поема агресивния удар и косъмът не се уврежда така както, ако този филм липсваше.
Ако използваме продукти, които оставят водоразтворим или лесно отстраним филм (за справка - мен Mr. Green) трябва да си се придържаме към много меко измиващи шампоани, тъй като няма да има никаква "бариера" между пенителя и косъма, следователно той е много по-уязвим и лесно нараним.

Сега по отношение на сулфатите и сулфатните шампоани - пенителите в тях по принцип са агресивни и имат пресушаващо действие, освен това при много хора предизвикват кожни раздразнения, но не при всички. Аз лично ги избягвам на всяка цена - личен избор. Скалпът ми реагира със зачервяване и лющене на фини прашинки като пърхут. Освен това дължините ми се пресушават, което е особено видно в дългосрочен план. Не при всички хора предизвикват негативни реакции на скалпа, но това не значи, че не са агресивни към косъма. Агресивни са си, но тук пак има разлика в това за кой колко е агресивен - ако косъмът е плътен, той по принцип е по-здрав и устойчив и е възможно изобщо да не усети пресушаване дори при дългосрочна употреба. Ако е тънък или много третиран и сенсибилизиран (ех че хубава българска дума ми дойде Mr. Green) вероятността сулфатите да го изсушат е много по-голяма. И тук както при безсулфатните шампоани пак много зависи от това какво точно отмиваме от косъма.
Още нещо важно се сещам, което май не сме го споменавали - има реална възможност един шампоан да бъде доста агресивен към косъма и да уврежда кутикулата, но поради съдържащите се в него силикони и поликвати, които се прикрепват към косъма при изплакване и създават това хлъзгаво и разплитащо усещане, изобщо да не го усетим като агресивен или премиващ. Той не че пак не е агресивен, просто усещането ни за премиване в случая може да е залъгано. Това се разбира, ако при продължителната употреба на един и същи шампоан косата стане видимо суха като цяло, въпреки че веднага след измиване е хлъзгава, блестяща и изглежда добре. Сетете се примерно за някой Глис Кюр (или К*р, не знам newsm78 Mr. Green) и ще разберете най-лесно какво имам предвид Grinning  Лошото е, че това го има и при нашите професионални шампоани и е трудно човек да се ориентира кой какъв е и дали няма да му скрои този мръсен номер при продължителна употреба.

Олях се, знам  Joy Ще прощавате  Mr. Green Hug

Бисквитка, и двата шампоана са страхотни Peace  Този с мед е по-кондициониращ, защото е за по-изтощени коси и се усеща като по-мек. По-малко количество е, но е икономичен. Шампоанът с цинк е по-подходящ за нормален, може би до леко сух косъм. За тънък като моя е идеален. Той уплътнява косъма и повдига корените. Съдържа протеинов балсам и вероятно оттам идва уплътняването. На мен в момента цинковият ми прави косата по-хубава, с повече обем и по-лесна за оформяне, но преди време като я усещах по-суха и изтормозена, любим ми беше медения.

Общи условия

Активация на акаунт