Професионални серии за коса - тема 86

• 64 398
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
  • Чукарландия
Аз също мия косата по описаният от Фрея начин   Peace. Шампоан нанасям само по скалпа и никога по дължините. При изплакване пяната която се стича е достатъчна за измиването на дължините.

Въпрос на усещане. Аз докато не сапунисам и дължините, не усещам достатъчно добре измита косата. Peace

# 211
Аз също мия косата по описаният от Фрея начин   Peace. Шампоан нанасям само по скалпа и никога по дължините. При изплакване пяната която се стича е достатъчна за измиването на дължините.

Въпрос на усещане. Аз докато не сапунисам и дължините, не усещам достатъчно добре измита косата. Peace
И в крайна сметка я премиваш.
Сухотата от това може да идва, не от протеините  Peace

# 212
  • Чукарландия

Сигурно си права, но сухота се получава и от изрусяването ми.  Peace

# 213
Фрейче, съгласна съм напълно, това е най-щадящият вариант, но има и нещо друго. Ако по косата си имаш яко масла (силиконови или минерални), други стилизанти, лак и т.н. (много от къдрокоските примерно здраво се клепат), тази стичаща се пяна почти нищо няма да отмие. Представи си една загоряла тенджера - слагаш й от препарата и след това само я изплакваш, дали ще падне загорялото Laughing А има коси, които изобщо не носят на остатъци от стилизанти и при такова миене резултатът при тях ще е просто неизмита и спластена коса.
Още нещо - ти си с огромна и дълга коса, ама я си представи една къса или средно дълга коса. Нанасяш шампоана, той се разпенва яко, понеже повечето се пенят до безобразие, и щеш - не щеш цялата коса се оказва в пяна, нищо че уж си нанасяла само в корените Mr. Green

Затова ако някой прецени, че не може да си позволи това щадящо миене само в корените, а пък шампоанът му е по-премиващ за дължините, предлагам нещо като среден вариант - в отделен съд се слага вода ( 250 мл) и 1-2 чаени лъжички шампоан, разбъркват докато се смесят и със тази смес се полива косата, като леко се масажира, за да се разнесе навсякъде. Така пенителят се разтваря във водата и не е толкова агресивен към косъма Peace

Сис, предполагам, че ножичката, която си харесала е добра Peace Моята даже е по-евтина и пак съм много доволна от нея. Ето тази е моята - http://2styrkela.com/nojica-jaguar-pre-style-relax-82350.html

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 16:23 от bellisssima

# 214
  • София
Момичета, а тази пяна, която се стича по дължините дали успява да отмие натрупаните силикони?
О извинявам се ... Белисима е писала същото.

# 215
  • Чукарландия
Момичета, а тази пяна, която се стича по дължините дали успява да отмие натрупаните силикони?

Само стичайки се? Не мисля. Peace
Е, не е и нужно да си изкъртиш косата от търкане, но леко масажиране и след това плакнене според мен е приемлив вариант. Hug

# 216
3"' More Inches Pre-wash Treatment
А това какво е, има го по назад в темата?

# 217
Аз пък,срам не срам,днес пак не се измих с Алтерна  WhistlingПредпочетох Кюн за суха коса Витал нутришън.Исках да пробвам спрей балсама без отмиване.Влюбих се в него  Heart Eyes Много икономичен се оказа.Освен това след разресване на влажна коса го добавих и пак разресах с гребен.И о чудо!Имах чудни къдрички  Flutter Това много,много ме зарадва защото мислех че косата ми ще стане бухнала и безформена.

# 218

Да естествено, че е въпрос на усещане . 
И аз преди миех косата по твоя начин и всички шампиоани ми заплитаха косата и все суха я усещах  ooooh!

# 219
 Аз с Кюн не се харесвам нещо. А имах желание. Няма нещо, което да ме е впечатлило  Thinking
Боята за ксоа ми харесваше, но има и по-хубави.
Косата я мия с втриване само в корена, но аз не ползвам пяна, нито лак или гелове. Ако съм слагала по някаква случайност мия и по дължините.

# 220
И аз мия косата само в корена.

# 221
Едно време просто си добавяхме аз и приятелките ми по малко вода в самия шампоан.  Peace
Иначе аз също слагам шампоан само в корените, стилизанти, термозащити, финиши не ползвам.
Косата ми става ужасна с шампоан по целите дължини   Peace
Слагам шампоана само веднъж, по два пъти не слагам и само в корените.
Индивидуално е както с ефекта от различните продукти върху различните коси.
Последно в салон ми направиха ужасна сапунка два пъти на цялата коса и по дължините. Сърбя ме скалпа, леко започна да се лющи, косата ми стана матова и умряла.

Днес си купих шампоан и балсам Matrix Total Results, утре ще ги пробвам и ще пиша. Назад в темите тук-там са питали момичета за тязи серия.

# 222
Бел, аз споделям от собствен опит. Както знаеш моята коса обожава силикончета и мацам яко олио понякога и всеки ден, когато е ветровито и краищата ми изпръхват. Досега никога не съм имала проблем с отмиването им. Имах проблем, когато започнах да слагам повече шампоан точно водена от мисълта, че трябва да отмия разни неща. Резултатът беше също както при alex.vici, ка5о освен това и цъфна бързо бързо. Моята коса е ужасно чувствителна що се отнася до цъфтеж. Затова си мисля, че въпросът е не толкова до усещане колкото до самовнушение  Grinning Но и ти си права за късата коса. Вариантът с водата е най-добър по принцип, но като погледем реално, по този начин шапоанът се разрежда по доста подобен начин, заприличвайки на стичащата се пяна  Grinning

# 223
Едно време просто си добавяхме аз и приятелките ми по малко вода в самия шампоан.  Peace

Твърдо против Naughty Производителят е изчислил в каква концентрация да са консервантите, взимайки предвид всички съставки и тяхното съотношение, като количеството вода е от особено значение при пропорциите. Добавиш ли повече вода, объркваш цялата формула и все едно "разваляш" шампоана.
Една забавна случка по този повод. Преди години любим шампоан ми беше един на Фито с ром и яйце. Уникално ухаеше на сладкиш с ром Heart Eyes Тръгна да свършва и понеже беше в алуминиева опаковка и трудно щях да се добера до последните капчици Laughing, му сложих водичка. Тъкмо щях да имам за още две измивания. Измих се аз, нямаше проблем. След една седмица се сещам, че ми е останало още мъничко за едно измиване и отварям шампоана. Мале каква смрад ме удари... ooooh! Развалени яйца Laughing Laughing Laughing hahaha Та затова не си правете подобни експерименти. Разреждането на шампоана само в отделен съд Peace

Фрейче, напълно съм убедена, че това измиване е най-добрият вариант в твоя случай Peace А и даже и нещо да не се отмие добре при теб, това не създава проблеми. Само вметнах, че не при всички е приложимо и трябва да се търси друг компромисен вариант. Всеки сам трябва да пробва и да си прецени.
Относно това дали е едно и също стичането на пяната и разреждането на шампоана, мисля, че по-добре ще се измият стилизантите при разреждането Thinking  Все пак тази смес от вода и шампоан се разнася по цялата коса и внимателно се масажира. Не е като просто да я погали пяната и да си отиде в канала Laughing
Моята любима блогърка за всичко свързано с косата Heart Eyes е показала нагледно под микроскоп каква е разликата между измит косъм с агресивен шампоан и със същия шампоан, но разреден във вода, както и разликата между измиване с мек, но концентриран пенител и пак същия шампоан с мек пенител, но разреден. Видима разлика има в повърхността на косъма - http://science-yhairblog.blogspot.bg/2011/10/how-to-tame-strong-shampoo.html

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 17:42 от bellisssima

# 224
bellisssima,  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт