Професионални серии за коса - тема 86

• 64 392
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Магнолия, честита годишнина Hug newsm51 Бъдете много щастливи заедно Heart Eyes
Честито и за новите придобивки Grinning

Иначе имам и термозащитата на Алтерна като крем –спрей която е. Но нещо не ми предпазва. Мисля, че хубаво нанасям, даже усещам, че ми утежнява малко. Но като мина с пресата (гледам на 170гр да съм, не повече) и после на другия ден отявлено виждам повече нацъфтяли косъмчета или с бели точици. Обирам ги косъм по косъм с ножичката. Един не оставям. И пак на следващото миене, същото забелязвам. Нещо не правя както трябва явно, но и аз не знам какво друго да направя.

Все едно аз съм го писала Grinning С единствената разлика, че не съм усетила да ми е утежнила.
Относно цъфтежите, и аз след абсолютно всяка преса обирам цъфтежи с ножичката независимо че съм с преса Стиймпод и крема към пресата, които даже би трябвало да действат и заздравяващо като кератинова терапия (в някои салони така го рекламират Mr. Green). Аз затова много пъти съм изразявала съмнение относно защитния ефект на всички тези термозащити. Слагам задължително преди преса и маша, ама по-скоро заради самовнушението, че нещо там пазят Mr. Green

# 241
Магнолия Heart Eyes честит Ви празник, че и три годишнини празнувате Peace. Браво. Живи, здрави и все така празнуващи напред в годините Hug. Ние май ни една не празнуваме вече. Мъж ми ги помни, но като видя, че няма интерес от моя страна и той взе да ги забравя Laughing Embarassed.

Линда Heart Eyes, аз чета назад темите за „Грижа за косата“ и ми идва много и тази да преглеждам назад. Та верно не съм видяла, че е обсъждано за този спрей. Добре, че взех някаква малка разфaсофка от типа travel size, че мога и да го засиля в кофата.

В тъмно кафявото шише имам термозащитата на Алтерна. Тъкмо си я взех, та щя я изразходя хубава лоша. Сега освен и Нектара да купя Grinning ooooh!, понеже и мен манячка ме направихте  Grinning

Bellisssima   Simple Smile аз пък съм с кератиновата преса на Remington и не на чак толкова висока температура и 1-2 пъти седмично, но нищо не предпазва Алтерната. Може би зависи от състоянието на косата. Връхчетата ми са отврат изтънели от русо омбре и само с това си го обеснявам. Изрязвам малко по малко, че искам и дължината да запазя, но не става бързо. Хем пия и Maкси Хеър и Омега7, преди това биотин 2 месеца. Но бавно става всичко....

# 242
Днес ми дойде четката XL label m и естествено веднага се тествах след баня. Ами справям се доста добре, вярно че е сравнително къса косата (макар че доста е дръпнала само за месец), но докато порасне съвсем ще се усъвършенствам. Flutter А пък ако знаете пресичката Артеро мини каква е - от върха на средния пръст до края на дланта. hahaha Но ми е идеална, аз хич не обичам дърпането с преса, но около лицето дори и след "фризьорски" сешоар косата ми прави чупки след някакво време, както и връхчетата на гърба, та за тези чупки само пресичката е идеална. Crazy

Днес най-после направих измиване с целия комплект Алтерна бамбук за бласък. В банята косата я усетих добре пригладена, леко хлъзгава, обаче после крема, както и предните пъти ми придаде лека текстура на косъма, стана по-плътна косата, но и не така мека, както ми се иска. Явно е по-балансирам. Аз се чудя този бамбук дали не е ключовият, защото обикновено го има като съставка в продукти за изтощена коса, та явно оттук идва леко балансираното усещане. Като цяло косата ми е добре и блясък определено има много, но аз се пристрастих към гланцирането на Нектара и завиших критерия за хидратирана и витална коса. Grinning

А за термозащитите - аз пък помня tsveti4ka как беше във възторг, че точно с термото Алтерна е преборила експлозиите и преди не е могла да пусне дълга коса (знаете косата й сега) точно защото не е пазила дължините. Покрай нейните постове потърсих темата със запис за термозащити, за да избера какво да взема. Thinking

Скрит текст:
И сега малко да избълвам и аз по познатата ни до болка тема - Рибата vs. Арлен. В понеделник ми дойде пресата и тоника на ФК за скалп от ЗР, а ми звъннаха по телефона да ми кажат, че четката ще дойде днес, защото я нямали налична (което в сайта не е упоменато). Обещаха че няма да ми таксуват допълнително доставка, но днес си платих като поп и доставката. Арлен - звъни ми днес супер любезно момиче, че утре поръчката ми ще е при мен, като много иска да ми се извини, че пожеланата от мен мостра на хидратиращото мляко Алтерна я нямат, но понеже съм редовен клиент (наистина направих големи поръчки напоследък) ще ми пратят целия травъл сет Алтерна, в който има и млякото. Shocked Е спечелиха ме, даже е прекалено това според мен.

# 243
Ако някои поръчва от lovelula може ли да ми каже горе-долу за колко време идват поръчките  newsm78

# 244
Някой може ли да даде отзиви за ампулите с колаген и стволови клетки на Наши?

http://www.zlatnaribka.com/intenzivna-grizha/intenzivna-grizha-z … epair-express-8-m

Изникна ми и един въпрос към Белисимаl, който може да ви се стори доста тъпичък, но ще си го задам  Embarassed : Поликватите в шампоани същото негативно влияние ли могат да имат, както ако се използват стилизиращи и др. продукти без отмиване, съдържащи поликвати? Разгледах четири ДПШ, включително на Напура и Медикютикълс и всички имат поликвати. 

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 22:58 от Edora

# 245
Някой може ли да даде отзиви за ампулите с колаген и стволови клетки на Наши?

http://www.zlatnaribka.com/intenzivna-grizha/intenzivna-grizha-z … pair-express-8-ml
Аз, аз Mr. Green
Вече съм на втора, усещам ги много подхранващи и възстановяващи, приглаждащи, огъвкавяващи косата, хидратиращи. Ако си ползвала оранжевата фузио доза Керастаз, Наши ги усещам по-лекия вариант, но пък и с "по-лека" цена. Peace

# 246
Магнолийка,честита годишнина  bouquet
За телефоните твърдо съм за s6 edge.Мъжа ми беше с него допреди месец,сега е с s6 edge+ който е по-големия вариант на предния.Правят уникални снимки!Моя е s6 и съм супер хепи .Снимките са същите като на еджа  Peace

ЛИНДЕ,страхотни са от Арлен!Наистина ценят клиентите си!После да споелиш за продуктите от травл сета и по-точно млякото  Hug

Последна редакция: ср, 21 окт 2015, 23:07 от bubka:)

# 247
Линде,  bouquet Не съм пробвала оранжевата фузио доза Керастаз, но това, което написа за Наши ми звучи обещаващо. Ще взема утре една за проба. А истина ли е това, което пише в описането, че 1 доза стига за мин. 2 измивания?

# 248
Истина е да, аз сигурно и на 3 мога да разделя с моята коса до вратлето в момента, но слагам половин. Като я нанасяш започваш и леко да втриваш по дължините и ампулката малко се разпенва, което я прави по-лесна за разнасяне. Днес ми е първо измиване след като правих на предния път ампула и се усеща ефекта още. Много ми харесаха. Heart Eyes

# 249
Е,неееее...Сега и ампули ще вземам...Линде,голяма си изкусителка Mr. Green Wink Аз и без това отдавна ги мисля  Crazy

# 250
Аз изобщо не ги бях и поглеждала, докато с една размяна една мила съфорумка не ми беше сложила за проба. Веднага се заредих. Grinning

# 251
  • Пловдив
   Здравейте,
първо благодаря за темата!

Топ 5 любими продукти не знам дали имам освен
шампоанът Денсифик и олиото на Митик Ойл.
Виждам, че на много от вас им е любим реконструкторът със зелен чай,
а аз нещо не се погаждам с него - в смисъл, че все едно нищо не слагам на косата си.
Може би има значение след какви продукти се слага.

Имате ли впечатления от този балсам и шампоана от същата серия?
http://www.enzo.bg/labelm/condition-balsam-za-obnovjavane-na-gstotata-na-kosata/

Искам да си поръчам някои неща и още се лутам.
За протеинови продукти съм се спряла на Редкен Екстрийм, но още се чудя
каква хидратираща серия да си избера.До сега винаги взимах Митик Ойл
и искам да разнообразя.
А тези на Лейбъл М се чудя дали придават наистина плътност на косата.

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 00:13 от dudhen

# 252

Изникна ми и един въпрос към Белисимаl, който може да ви се стори доста тъпичък, но ще си го задам  Embarassed : Поликватите в шампоани същото негативно влияние ли могат да имат, както ако се използват стилизиращи и др. продукти без отмиване, съдържащи поликвати? Разгледах четири ДПШ, включително на Напура и Медикютикълс и всички имат поликвати. 
Аз явно съм прозвучала малко крайно по темата с поликватите Peace
Поликватите по принцип не са вредни и в никакъв случай не са увреждащи. Това са съставки, които се изполват с цел или кондициониране, или лесно разресване, или обгръщат косъма във филм с цел фиксация, УВ-защита, влагоустойчивост и т.н. Някои от тях са трудно отстраними дори с шампоан, тъй като не просто формират филм върху косъма, а чрез положително заредените си частици направо се прикрепват към него. Това не е непременно лошо Peace Напротив, добре е за коси, които изискват стилизиращият продукт, в който се съдържат тези поликвати, да осигурява по-продължителна фиксация или да образува хлъзгав слой, който да прави безпроблемно разресването. При някои хора ефектът от тези поликвати е изцяло положителен, само че има и такива като мен, при които се получава натрупване и оттам ефект: необичайно разхвърчаване, сухота, грубост и неравност на косъма, клепване, прекалена мекота, пухкавост и т.н. За ориентиране, негативните ефекти от натрупването на филмообразуващите поликвати са обичайно неравен косъм, безжизнена, остра или груба на допир коса, а от кондициониращите поликвати са прекалено клепнала или прекалено мека коса.

Всички поликвати имат способността да се натрупват, просто не при всички хора се проявява. Ако някой засече подобен кофти ефект при употребата на поликвантни продукти, трябва просто да ги избягва. Разбира се, преди това трябва да е сигурен, че точно от това идва натрупването, а не от някоя друга съставка, която също може да води до същия ефект. За съжаление, трудно се хваща тази причинна връзка. Освен това може с един вид поликват да нямаш проблем, а с друг да имаш.
Ако пък установите, че от подобни продукти имате само положителни ползи, изобщо не обръщайте внимание какво ви говоря Grinning

Та след това дълго обяснение, няма принципно проблем в наличието на някой поликват в шампоана, още повече че някои са дори изцяло водоразтворими, а други се отмиват лесно с мек шампоан. Трети обаче не се измиват дори с някои ДПШ, съдържащи СЛС. Ако съответния шампоан ти харесва, ползвай си го с кеф и не му мисли толкова Peace
Кои са тези поликвати при ДПШ на Напура и на Медисютикълс, които те притесняват? Евентуално да проверим дали се измиват лесно и каква е вероятността да предизвикат натрупване, а оттам и нежелани ефекти Peace

Поликватите в шампоани същото негативно влияние ли могат да имат, както ако се използват стилизиращи и др. продукти без отмиване, съдържащи поликвати?
На точно този въпрос май нямам отговор newsm78 Предполагам, че ако съответния вид поликват има способността да се натрупва по косъма ти, няма да има значение дали това става при измиване с шампоан или при нанасяне на финиш, той все си е един и същ. Може и да не ми е вярна логиката.

# 253
А за мен термозащитата, бамбуковата на Алтерна е една от най-добрите, които съм ползвала, само ползи виждам аз от нея, предпазва ми, цъфтежи нямам.
Нектара също обичам.
Ох, аз си свършвам ДПШ-н, сега Лейбъл М ме заинтригува newsm78 , а какъв му е аромата?

# 254
Setony,ментов  Peace
Поликвата е номер 11  Wink

Общи условия

Активация на акаунт