Професионални серии за коса - тема 86

• 64 362
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
Като заговорихме за ДШП някой ползвал ли е този на Лореал?

# 271
Мнения за енергизиращия лосион за растеж и косопад  keune so pure enrgizing lotion  Praynig

# 272
  • Чукарландия

Ако "ДШП" е дълбокопочистващ шампоан - да, аз съм го ползвала, хубав е. Не премива косата.  Peace

# 273
Мнения за енергизиращия лосион за растеж и косопад  keune so pure enrgizing lotion  Praynig
Не съм го ползвала,но имах шампоана.Не ми спря косопада.Това ме кара да мисля че и лосиона няма да е много ефикасен...Дано има ползвали продукта  Peace

# 274
Русо мамче, помня че няколко теми назад Илли беше много доволна от него (вчера мисля пак преглеждах конкретната тема, но не помня коя беше Mr. Green). Дано се включи да каже подробно.

# 275
  • София
Здравейте, откакто открих тази тема направо както казвате " залитнах" Simple Smile
Накратко моята коса е права ( добива някакви нежелани чупки Simple Smile ) , тънка, след къдрав сешоар или маша бързо възвръща облика си,  не е изтощена въпреки , че след балеажа малко се измори. Искам да си купя термозащита и се чудя между Керастаз нектар и Алтерна бамбук. Също искам и спрей за обем в корените. Моля за съвети . Благодаря предварително

# 276
# 277
Русо мамче, помня че няколко теми назад Илли беше много доволна от него (вчера мисля пак преглеждах конкретната тема, но не помня коя беше Mr. Green). Дано се включи да каже подробно.
Искам да си взема нещо с гутатор за растеж/косопад. Колебая де между Иницислист,този на Кюн или Алфапарф(имаше тук силно впечатлени).

# 278
Аз,не ми хареса, но косата ми по принцип се мръщи на кремове, така че да не съм ти критерий Wink

# 279
Аз,не ми хареса, но косата ми по принцип се мръщи на кремове, така че да не съм ти критерий Wink

Изсушава ли много косата?

# 280
Искам да си взема нещо с гутатор за растеж/косопад. Колебая де между Иницислист,този на Кюн или Алфапарф(имаше тук силно впечатлени).
От Алфапарфа много ми клепваше косата и тооолкова силно парфюмно миришеше, че в началото на жегите ми ставаше лошо. След няколко опита го размених, ако не се лъжа с delqna, може да се включи да каже при нея как е.(а може да е било и с друго момиче Whistling)

# 281
Edora, направих една бърза справка за тези два поликвата - 10 и 11.

Поликват-10: способността му да се натрупва е по-ниска до средна. Използва се в шампоаните с цел разплитане на косата, а може да присъства и във финиши с цел лека фиксация. Може да се премахва с безполикватен шампоан, съдържащ сулфати или Olefin Sulfonate.

Поликват-11: способността му да се натрупва е средна. Не само че е катионно съединение (частиците му са заредени положително и се закрепват за отрицателно заредената повърхност на косата), но е и филмообразуващ и тази комбинация може! (не е задължително) да докара на косата вид все едно е мръсна, спластена. Целта с която се добавя в продуктите е да улесни мокрото или сухото разресване и да придаде гладкост на косъма. Използва се най-вече в кремоoбразните финиши и пяните с цел хидратация и лека фиксация. Тук идва парадокса за мен - можел да доведе до натрупване, ако не се ползва често ДПШ newsm78 А какво правим, когато и ДПШ го съдържа? Crazy

От всичко, което четох, разбрах, че някои поликвати (не разбрах обаче кои точно) могат толкова силно да се закрепят за косъма (заради този комплекс от положително заредените им частици и отрицателно заредената повърност на косъма - т.е. нещо като магнит се получава), че даже сулфатните шампоани и ДПШ не могат да ги премахнат. Само Polystyrene Sulfonate ги премахвал, ама той се срещал много рядко в шампоаните. Кой знае и това каква агресивна гад е Mr. Green

Едора, сега и аз се замислих дали бих си купила ДПШ, който обаче може да ми докара някой неприятен ефект заради поликватите в него newsm78 Не че това е сигурно, ама има голям шанс, доколкото си познавам косата. Ако прецениш, че и при теб има такъв шанс, може да погледнеш някой друг ДПШ.

Сега си загледах състава на моя CHI Clean Start:
Aqua/Water, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Sodium Chloride, Hydrolyzed silk, Rosa Centifolia Flower Water, Tetrasodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Parfum (Fragrance), Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Tocopheryl Acetate (Vitamin E Acetate), Silica, Alumina, Titanium Dioxide

Няма силикони, нито поликвати. Май звучи добре като съдържание Thinking Иначе като ефект, много го харесвам. Не ми е премиващ, нито ми заплита.

Момичета, признавам си, много ми е трудно всичко това, за което търся и споделям информация, да го осмисля и възприема Tired Химията не ми е страст, а сега ми се налага да разучавам съставки, действие, ефекти, зависимости...и то не защото ми е толкова интересно, а просто защото ми е писнало да купувам неща, които ми правят косата гадна и на принципа проба-грешка да отсявам кое ми пасва и кое не. Ще ми се да се науча да разпознавам кои съставки абсолютно задължително трябва да избягвам и само като погледна съдържанието на един продукт да знам дали да го купувам изобщо, защото вероятно през ръцете са ми минали доста продукти със сходни и все неподходящи за мен формули или съставки, ама аз като не разбирам и давай купувай.. Не знам дали някога ще успея. За момента съм постигнала половинчат успех и продължавам да си търся информация. Споделям я с вас, защото може и още някой да открие в нея вярната формула за себе си, а не за да ви вкарвам излишно бръмбари Blush

И малко въпроси от мен,  да проверя дали съм разбрала правилно  Blush Blush

Натрупването на силикони се отстранява с дълбоко почистващи шампоани, нали така? През колко измивания на косата с обикновен шампоан е добре да се ползва ДПШ??  newsm78

В натуралните продукти би трябвало да няма силикони, но има ли други вредни съставки, които въпреки че продуктът е натурален трябва да се избягват?  Rolling Eyes

И последно - преди Детанглера кой е по-добрия вариант - ДПШ или натурален шампоан??

Ани, Фрея е била достатъчно изчерпателна, но понеже аз пускам тия мухи тук в темата Mr. Green затова се чувствам длъжна да отговоря.
1. Всичко е много индивидуално. Ако усещаш, че косата ти има нужда да "се разтовари" малко, направи измиване с ДПШ. Има хора, които през живота си не са чували за ДПШ и въпреки това косите им изглеждат страхотно. Така че няма точна формула. Но да, ако ползваш често стилизанти и силиконови финиши и особено ако използваш в комбинация с тях меки шампоани, сама ще усетиш, че косата ти се чувства по-добре като я миеш от време на време с ДПШ.
2. В натуралните продукти доста често се срещат силикони, най-вече такива които лесно се отмиват с меките пенители. Самите силикони не са вредни, те не увреждат. При някои обаче водят до нежелан ефект, затова или не трябва да се използват изобщо или да се отмиват от време на време с ДПШ, според зависи на кой как му действат.
3. Преди да започнеш да използваш детанглъра - задължително измиване с ДПШ. След това вече си го ползваш с натурален шампоан за предпочитане /да е без силикони и ако мислиш, че може и поликватите да ти създават проблем, то тогава и без тях/.

Да споделя днес как залитнах Joy Вие си купувате сешоари, аз пък си купих четка hahaha
Ето това си чакам Heart Eyes:
Скрит текст:

Нещо като любимия Tangle Teezer, ама с крилца Mr. Green Малко кич за душата Heart Eyes Laughing
Срам не срам, забутах си някъде Tangle Teezer-a и от сума ти време не мога да го намеря Blush Тия крилца отдавна ми бяха мерак и сега ми падна да се възползвам, че нямам четка. Тъкмо ще направя едно сравнение с teezer-a.

Фрейче, на мен ще ми е интересно да прочета какво си намерила за къдравите коси bouquet

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 16:42 от bellisssima

# 282

Изсушава ли много косата?
На мен рядко крем ми прави хубава косата(изключение Нектар термик), така че аз имах сухота, но не е казано, че е тозно, заради продукта.

# 283

Ако "ДШП" е дълбокопочистващ шампоан - да, аз съм го ползвала, хубав е. Не премива косата.  Peace

Дам, ДПШ съм искала да напиша  Mr. Green Мерси

# 284
  • София
Първо благодаря  Hug bouquet за хубавите пожелания  Heart Eyes

Сега да се похваля с придобивки Simple Smile
Дойдоха Шу Уемурите  Mr. Green - почистващия шампоан и маската за боядисана коса. Шампоана мирише изключително свежо на летни цветя. Маската е перлена като цвят и вид, а като консистенция средно гъста. Аромата й е по слаб от другите, които имам.
Дойдоха и трите Детанглърчета  Laughing /малко се престарах  Mr. Green но ще подаря на сестра ми/
Сега се чудя довечера с какво да се измия Simple Smile имам непробвани другия Детенглър с розмарин и шампоана за скалп с мента на Джон Мастърс. От Беллисима  Hug имам останала проба /пона за още два пъти/ от шампоана с цинк /нали той мирише на карамел?/ Най-вероятно ще измия с почистващия шампоан на Шу Уемура веднъж, след това шампоана с мента, обаче кой детанглър да бъде ми е чуденката Simple Smile Чудя се дали след като измия с Шу почистващия шампоан да не намажа дължините с Детанглъра с нероли и да измия с шампоана с мента, а накрая да сложа от Детанглъра с розмарин. Абе като гледам ми се иска всичко да си накепам  Joy
Маската на Шу Уемура за боядисана коса ще я пробвам за пръв път когато се боядисам - най добре ще я преценя тогава и без това предстои следващата седмица боядисването.

Беллисама четката е страхотна - имам я от доста време. Моята е сребърна и черни резци.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт