Професионални серии за коса - тема 86

• 64 376
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Белисима, благодаря ти за изчерпателния отговор и за търпението, което проявяваш към тези от нас, които не разбираме много от състави и сложни съединения Simple Smile! Понеже и аз съм къдравелка и в много от постовете, които си писала за проблемите, които ти създават поликватите и силиконите, припознавам и моята коса, та реших набързо, че и аз трябва да ги избягвам.

Това е състават на Напура:  
Aqua, disodium laureth sulfosuccinate, zinc coceth sulfate, laureth-6 carboxylic acid, hydrolyzed wheat protein, sodium lauroyl sarcosinate, eucalyptus globulus leaf oil, eucalyptol, linalool, eugenol, rosa centifolia oil, eugenia caryophyllus bud oil, betula alba leaf extract, krameria trianda root extract, hamamelis virginiana leaf extract, biotin, pelargonium graveolens flower oil, geraniol, sodium carboxymethyl cocopolypropylamine,  polysorbate 20, propylene glycol, cetrimonium chloride, phenethyl alcohol, xanthan gum, dimethicone peg-8 meadowfoamate, polyquaternium-10, inositol, peg/ppg-15/15 dimethicone, propanediol, zinc pca, polyquaternium-11, amodimethicone, undecyl alcohol, ethoxydiglycol, C12-14 sec-pareth-5, C12-14 sec- pareth-7, c.i. 16035, limonene.

И на Медикютикълс:
Water, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Sodium Lauryl Sulfoacetate, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Cocoyl Isethionate, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropylamine Oxide, Sodium PCA, Hydrolyzed Collagen, Polyquaternium-10, Panthenol, Butylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Extract, Lecithin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Hydrolyzed Keatin, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Dimethicone Propyl PG-Betaine, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Apple Cider Vinegar, DMDM Hydantoin, Tetrasodium EDTA, Benzyl Benzoate, Disodium EDTA, Citric Acid, Fragrance, Blue 1 (Cl 42090), Hexyl Cinnamal, Linalool, Hydroxycitronellol, BCC12-Base

# 256
Момичета докато говорите за състави да ви попитам може ли да определите състава на  pro fiber за най-увредена коса,тъй като си мисля,че се нуждая от малко протеин и обмислям ш-на на редкен екстрийм,но май и в този има протеин,но ми се струва по - балансиран
Аqua,sodium laureth sulfate,coco betain,glycerin,glicol distearate,sodium chloride,parfum,amodimethicone,ppg 5 ceteth 20,dimethicone,sodium benzoate,polyquternium 6,salicilic acid,carbomer,trideceth 6,benzil benzoate,cetrimonium chloride,benzil alkohol,2 oleamido 1,3 octadecanediol,sodium hydroxide,citric acid
Докато го писах си промених мнението-доста протеини има,но ще се радвам по-компетентните от мен да си дадат мнението bouquet

# 257

Ох, аз си свършвам ДПШ-н, сега Лейбъл М ме заинтригува newsm78 , а какъв му е аромата?
На бонбони лукчета  Laughing.Приятен е, не е натрапчив и не дразни.Не обичам лукчета  Blush, но шампоана много ми харесва.

# 258
Бубка, Злате, благодаря  Hug

# 259
Страхотно обяснявате момичета  Hug
Косата ми напоследък е вяла и суха, а хидратиращ шапоан я прави много разхвърчана и ама МНОГО безформена - крайчетата ми се завиват на горе - много ме дразни  ooooh! а дължините са с малки чупки наникъде застанали. Следващия път ще пробвам да мия само скалпа без дължините, както правя сега или пък ще сложа масло или маска преди шампоана ( благодаря за идеята на Мagnollia) да видим как ще е.
Аз не мога много да дам топ 5 любими продукти, защото от скоро ползвам такива, но ДПШ на Лейбъл М определено ми е любим - прекрасно изчистена коса, че и подредена  Heart Eyes setony аромата му е ментов, но много свеж, не е натрапчив.
След него е Денсифик, но с него само 3 измивания съм правила до сега, не е никак зле. За финиш любимец ми е олиото на Макадамия.

# 260
  • Бургас/Пз
Вчера ви изтървах и направо не мога да изчета написаното Simple Smile

Магнолия, още много години да сте Хепи заедно  bouquet Simple Smile и аз много ги уважавам годишнините  Mr. Green и подаръците също  Heart Eyes 
Скрит текст:
Аз съм за самсунга, просто съм фен на марката

Ще чакам да споделяш впечатления за Парлукса, ако все пак си решила да го поръчаш.

И малко въпроси от мен,  да проверя дали съм разбрала правилно  Blush Blush

Натрупването на силикони се отстранява с дълбоко почистващи шампоани, нали така? През колко измивания на косата с обикновен шампоан е добре да се ползва ДПШ??  newsm78

В натуралните продукти би трябвало да няма силикони, но има ли други вредни съставки, които въпреки че продуктът е натурален трябва да се избягват?  Rolling Eyes

И последно - преди Детанглера кой е по-добрия вариант - ДПШ или натурален шампоан??

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 14:51 от ani_d

# 261
  • София
И аз вчера се присетих да направя едно измиване с ДПШ (моят е на Лейбъл М), ей така, да попремахна натрупвания. Наистина съм имала нужда явно, защото доста блясък придобих  Heart Eyes Разкошен шампоан  Heart Eyes

Аз мисля, че установявам, че финишите във вид на кремове и млека не ми действат добре на косата, матират я и ми лепнат. Ето, последният ми опит беше с Липидиум крема (Злате  Hug ). На Мамче, толкова й харесва, а моята коса става лепкава и адски матирана, а в първия ден и леко твърда. За подвижност да не говорим, никаква я няма. Та, не ми хареса крема, добре че го пробвах на пробичка и не купих цялата опаковка, благодарение на Златето  Heart Eyes

Ох, Линде ... вече много ме палиш с тая ампула ... заринала съм се от ампули, тази поне от 5 месеца я имам и още не съм я пробвала  Laughing А сега и още ми идват от Енцо  Joy Ох, ще ми трябва нов шкаф, този вече не ми стига.  hahaha

Скрит текст:
Арлен са ми любимци, страхотни са  Heart Eyes Всичко, каквото мога, поръчвам от тях  Heart Eyes

# 262
Така е Вив,добре че има толкова добри душички за размяна на пробички.И аз така доста безсмислени покупки съм избегнала.Дори благодаря от сърце когато пробите не ми допаднат.Един разход по-малко  Mr. Green

Да има пробвал това:
http://www.arlen.bg/product/1832/hidratirashto-gel-olio-s-lek-st … il-gel-100ml.html

# 263
ani_d, нито силиконите са непременно вредни, нито другите вещества. Моля всички вече да започнат да забелязват, че Белисима говори за къдравите коси, каквато е нейната. Не всяка коса има нужда от натурална козметика и изчистени състави!

Снощи изчетох сума информация, включително и интервю със специалисти в науката при къдравите коси и в крайна сметка колкото хора толкова мнения. Едните твърдят, че силиконите и поликватите не им пречат на къдриците, другите са убедени, че им вредят. Единодушно мнение по въпроса няма. Ако на някой му е интересно довечера мога да пусна линкове, че сега съм от телефона. На английски са, но не ми пречи да преведа най-същественото ако някой не разбира. Peace

До натрупване на силикони не се стига, когато се използват нормални шампоани съдържащи SLS, SLES, ASL

Дълбокопочиствящ шампоан може да се ползва и веднъж на две седмици, в зависимост какъв е ефекта на дадената коса. Принципно коса, върху която се използват много стилизиращи продукти изисква толкова често използване на ДШ. Останалите според зависи, но най-често веднуж в месеца.

Вив, по същия начин ми се отразяват крем финишите. И аз ги избягвам, косата винаги се матира и става някак тежка за разресване  Grinning

# 264
Момичета, нали е този http://www.zlatnaribka.com/shampoani/label-m-shampoani/shampoan- … -cleansing-300-ml  Embarassed

ani_d , аз слагам доста финиши, ползвам ДПШ веднъж месечно.

# 265
  • Бургас/Пз
Фрея, благодаря ти за отговора  Hug Извинявам се, ако съм досадила с въпросите, но просто исках да разбера дали в правилна посока съм разбрала написаното тук. Тъй като съм отскоро в темата и цялата тази информация е съвсем нова за мен , има доста неща, които  са ми много интересни чисто принципно, а не,  че ей сега ще тръгна да ги ползвам Simple Smile
Също така , тъй като никога досега не съм се дори и замисляла над тези неща, естествено възниква въпросът - Ама моята коса дали има нужда от ДПШ или не?? при положение, че никога не съм ползвала такъв, или дори и да съм ползвала - не съм знаела, че е ДПШ:mrgreen:

Моля ви, не ми се смейте, но искам толкова много неща да разбера, а ми е ясно, че не става само с четене, а най-вече с пробване и усещане на моята коса

# 266
Момичета, нали е този http://www.zlatnaribka.com/shampoani/label-m-shampoani/shampoan- … -cleansing-300-ml  Embarassed

ani_d , аз слагам доста финиши, ползвам ДПШ веднъж месечно.
Ахам  Peace

Фрей,ще бъде интересно  Hug

# 267
Фрей, аз само ще добавя (ти си го писала наскоро), че не е нужен ДПШ, за да се отмият силиконите. Достатъчен е и нормален шампоан, който да има СЛС, СЛЕС, АЛС, АЛЕС.
Фрей,ще бъде интересно  Hug
+1  Peace

Вив, хайде де, от миналата седмица те чакам да я тестваш и ти тази ампулка. Mr. Green Hug

Ани_д, питай разбира се, всички в темата са страхотни и отзивчиви, всеки е бил нов (аз още се мисля за такава след 1 година), едва ли някой се смее. Много си сладка Hug

# 268
Да похваля и аз ампулката на Наши. Една от любимите ми е Simple Smile Не съм ползвала фузио дозите, незнам как са като действие, но тази определено я усещам подхранваща. Прави уплътнена косата, като същевременно остава мека. И си стига за два пъти със сигурност Simple Smile Все се каня да взема и шампоана и балсама от серията, ама все не стигам до тях. Simple Smile

# 269
И от мен глас за тези ампулки Наши.  Heart Eyes
Ползвам си по ампулка на месец горе долу. Гледам да купувам при всякак поръчка по 1-2 и така си ги поддържам.

Общи условия

Активация на акаунт