Професионални серии за коса - тема 86

• 64 326
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • Добрич
Бели , на мен твоите постове са ми много полезни и те чета с огромно удоволствие Hug
Както и много ми допада когато Фрея и Магнолия / чакам с нетърпение блоговете и на двете/ излезнат от схемата да изброяваме какво сме си купили и какво сме тествали.

Според мен осъзнатият избор на продукт е в пъти по- полезен отколкото хаотичното тестване. Но за тази цел трябват поне елементарни познания какво е добро за КОНКРЕТНАТА коса. Съмнява ме тук да има дами с напълно идентични коси и  това, което е добро за една може и да не е толкова добро за друга. Дори и да сме химици това, че ще прочетем съдържанието според мен няма как да разберем какъв е крайният резултат от даден продукт, защото всичко опира  и до пропорции и до взаимовръзка на изброените съставки. Но ако си установил, че наличието на съставка не ти се отразява добре и го споделиш е прекрасно, защото поне аз се замислям защо ефекта, който търся не се е получил.

Винаги страшно много ми е допадал духа на разбирателство и взаимопомощ  в темата! Моля ви нека не го разваляме, защото имаме различни гледни точки. Целта мисля, че на всички е една- как да сме всеки ден прекрасни bouquet

# 316
Момичета, моля ви, не се карайте  Hug. Разбира се, че всеки ще чете това, което го интересува и има полза от всяка нова информация, от която дори една от нас да намери решението за своята коса, както в случая.
Адмирации за всички момичета, които пишат подробно и детайлно, свеждат до знанието ни факти, за които аз лично никога няма да седна да ровя в нета, но са ми били страшно полезни, когато съм припознала проблеми и недостатъци на моята коса от тях. bouquet
DqVoLsKi_ChArOvNa , като ти знам косата, моята е доста по-тъничка и фина и досега не съм имала утежняване дори, когато съм прекалявала с количеството. Нанасям и на суха коса, когато вечерта само съм изсушила, а на сутринта изправям с преса.
Още един положителен глас от мен за ампулите Phyto Repair на Наши  Peace

# 317
Магнолия, откъде си си купила живите витамини? Още преди време ми направиха впечатление като ги похвали и ги намерих в един български сайт, нo не бяха налични. Сега пак проверих в същия сайт - пак не са налични. Може и въобще да не са ги зареждали. Това е сайта - http://www.explorecosmetics.com/productbg/1069. На друго място не ги намирам.
Много ме привлече това, че ако не ми харесат на косата, мога да си ги измажа като крем за тялото  Heart Eyes Практична покупка Laughing

bellisssima, намерих ги тук:
http://www.citytrade.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1% … 0%BE/191181/13903

Шампоани и балсами на Натура Сиберика ползвали ли сте? Отдавна се каня да ги пробвам и все ги забравям.

# 318
  • София
Аз имам хидратиращ шампоан на Натура Сиберика. Не е лош, с нищо не мога да го отлича, по-твърда става косата ми от него и посред мен въпреки, че е натурален е доста агресивен. Мия си и четките за грим с него и даже фдт пада лесно Shocked

Аз съм на вълна Алтерна и много се чудя на хайверения шампоан и балсам за обем. Търсих и отзив за СС крема, но нещо в старите теми няма много. Четох темата с въпроси за Алтерна, но на този етап в нея все още не  е имало много момичета, които да са тествали козметиката.

# 319
  • София
Аз поръчах живите витамини  Blush Благодаря Letsgo  Hug Наистина в онзи сайт са изчерпани отдавна.

На мен всичко ми е интересно, защото нямам никакви познания и тепърва се ограмотявам по въпросите с косата и съставите. Разбира се, запомням малка част от информацията, защото ми е твърде нова и ми коства време, докато я трансформирам в такава, че да мога да я ползвам, засега само се опитвам да трупам в главата  Blush  Затова за мен всичко е полезно, и купените и нови продукти, с ефектите и дефектите  Grinning от тях, и химическите състави и въздействието им върху косъма ... Така че, благодаря на всички, които споделят в темата своят опит или проби/грешки, както и мнения. Това е една от любимите ми тема  Hug
Дори се извинявам, че само черпя, а нищо не "давам" за темата, така де, аз съм един вид елементарен консуматор. Но на този етап, това са ми възможностите  Embarassed

# 320
  • Велико Търново
Вив, ти пък - няма за какво да се извиняваш, трябва да знаеш, че аз те следя постоянно Wink, имаш, според мен, сходна с моята коса/помниш ли, че показвахме коси с теб по-назад/, със сходни "проблеми" и всеки твой пост чета много внимателно Hug
Аз чета и пиша/напоследък по-рядко/ в тази тема от години, изключително ми е приятно и интересно, и не на последно място - полезно - всеки пост и всяка информация bouquet

Днес се измих с ДПШ, нанесох детанглъра с цитрус, постоях 15 мин. и отмих, след което нанесох грижата за скалп на JMO  и резултатът много ми допадна - косата е мека, блестяща, краищата не стърчат, дължините не са разхвърчани - изобщо....ще се купува детанглъра, няма как Mr. Green Ще пробвам и на нетретираната коса на дъщеря ми Peace

И с тези живи витамини.....пак ми вкарахте муха в главата/е, вече ги сложих в my favorites/, но ще се радвам и на отзиви bouquet

# 321
Аз имам хидратиращ шампоан на Натура Сиберика. Не е лош, с нищо не мога да го отлича, по-твърда става косата ми от него и посред мен въпреки, че е натурален е доста агресивен. Мия си и четките за грим с него и даже фдт пада лесно Shocked

Илли, благодаря! Няма да пробвам шампоаните. Много неприятно е това втвърдяване от натуралните шампоани. И аз забелязах, че свалят грим от раз  Laughing

Вивиан, ще чакам отзиви за витамините  Peace

# 322
  • Добрич
Дори се извинявам, че само черпя, а нищо не "давам" за темата, така де, аз съм един вид елементарен консуматор. Но на този етап, това са ми възможностите  Embarassed
Вив прекрасна си с твоята чиста емоция Hug

В по-голямата си част тук в темата сме консуматорите. Единици са дамите, които наистина имат познания и аз поне съм им безкрайно благодарна, че имат време и желание да споделят опита си с нас!

И аз поръчах витамините, но ми се обади дамата от explorecosmetics.com./бях говорила с нея преди няколко дни/. Обясни ми, че ги няма налични и че отдавна не работи със citytrade . Очаква доставка след месец, но не е много сигурна, че ще и ги доставят.

# 323
Вив и моята коса е като твоята  Heart Eyes
Поръчах алтена шамп,балс.и гел-олиото.Дано и гела ми допадне като шампоана и балсама 

# 324
илли ще се опитам да отговоря на въпроса ти за СС крема,имах го в травел размер,стигна ми за около 4-5 пъти,но много ми утежняваше косата,чак сплескана ставаше,дали аз прекалих с количеството не зная,но не ми хареса.Но всичко зависи от конкретната коса,моята е с тънък косъм,който лесно се утежнява.

# 325
  • Sofia
Аз ви чета редовно, не пиша често, защото или нямам какво да споделя (не ползвам голяма част от най-коментираните марки тук), или ви изпуска края, че бързо върви темата.

Bellisssima я чета най-подробно, някои постове и по два пъти, запазвам си публикувани линкове и си чета после допълнително. Благодарение на нейните постове вече се радвам на здрав скалп и ежедневно добре изглеждаща коса  Hug Чета и всички останали, оценявам високо усилията на Magnollia, Freya и другите момичета да споделят подробни впечатления от ползвани продукти  Peace Hug Благодаря на bubka:), че сподели онова мазило на Lakme за преди/след боя (знам за маслата, но не бях погледнала за готов продукт, особено пък на Lakme, пък без препоръка абсурд да го погледна даже  Rolling Eyes) Отсявам си, каквото ми трябва - Лореали, Редкени, стилизанти, маши/преси и т.н. - почти прескачам  Mr. Green

Все ми се струва (като редовен читател), че Linda-ето нямаше предвид постовете на Бел, а пък bubka:) не прозвуча грубо  Peace  мда.... и аз повече консуматор  Embarassed bouquet

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 12:42 от aniK

# 326
Скрит текст:
Бели , на мен твоите постове са ми много полезни и те чета с огромно удоволствие Hug
Както и много ми допада когато Фрея и Магнолия / чакам с нетърпение блоговете и на двете/ излезнат от схемата да изброяваме какво сме си купили и какво сме тествали.

Според мен осъзнатият избор на продукт е в пъти по- полезен отколкото хаотичното тестване. Но за тази цел трябват поне елементарни познания какво е добро за КОНКРЕТНАТА коса. Съмнява ме тук да има дами с напълно идентични коси и  това, което е добро за една може и да не е толкова добро за друга. Дори и да сме химици това, че ще прочетем съдържанието според мен няма как да разберем какъв е крайният резултат от даден продукт, защото всичко опира  и до пропорции и до взаимовръзка на изброените съставки. Но ако си установил, че наличието на съставка не ти се отразява добре и го споделиш е прекрасно, защото поне аз се замислям защо ефекта, който търся не се е получил.

Винаги страшно много ми е допадал духа на разбирателство и взаимопомощ  в темата! Моля ви нека не го разваляме, защото имаме различни гледни точки. Целта мисля, че на всички е една- как да сме всеки ден прекрасни bouquet
kate_p  +1, не бих могла да го напиша по-добре.
На тази тема определено й липсва малко теория,някакви основни принципи които да се сложат на първа страница.Пише за протеина и хидратацията,но това не е достатъчно.
Няма лошо да се обсъждат продукти,но има момичета които сега започват и не може всеки да отдели 300 лв. първоначално и да започне да пробва на посоки или да се чуди как да ги съчетае различните серии или пък защо ефекта не е същия като описвания от другите.

Сега ще ме накарате и аз да я пробвам тази ампула на Наши-която ми залежава от половин година  Mr. Green

Илли -аз  я имам Алтерната хайвер за обем-шамп.е супер рядък и неикономичен,остъргващ,за въздушен обем,но балсамът е страхотен,съчетан с други протеинови шампоани прави плътност и обем и си заслужава  Peace

# 327
  • София
Мерси, дами Hug Засега в такъв случай CC крема и шампоана за обем отпадат. Целя косата ми да си запазва формата, сега пак е във фаза, в която някак се намачква, не държи формата от сешоара, нито чупките естествените. А Алтерна много хубаво уплътнява косата от това, което пробвах на мостра. Искам някакъв финиш, с който да си суша косата, за предпочитане крем.. Да не сплесква и омазнява, но пък да подхранва. Сложна работа. Иначе имам и нектара, а цимента ми привършва, но нещо не са ми достатъчни и искам нещо различно.

# 328
аниК Hug радвам се, че си ме разбрала.
Искрено с надявам приятелския дух в темата да се запази. Не насочвах думите си към никой, а както писа бубка, имах предвид, че много паника настана сред много момичета, а Бел, както е казала и Фрей говори за определен тип коси. Моля, да се разбираме и да няма спорове. bouquet

Илли, аз имам СС Алтерна - кремчето подхранва, уплътнява, пише че има и топлинна защита, но при мен след няколко опита дава нежелания ефект на текстуриране на косъма. Косата става по-плътна и обемна, но аз в момента имам болезнена нужда от хидратация и омекотяване, затова най предпочитам за мен нектара. Дано съм те упътила. Peace

# 329
  • Велико Търново
Аз имах от една поръчка тестер на СС крема на Алтерна - при мен не утежнява, не прави косата на клечки, напротив - косата ми ставаше по-плътна/а тя е с тънък, прав косъм, да припомня Wink Бих си го купила, но от определено време насам ползвам сешоар 4-5 пъти годишно, преса и маша нямам, и по тази причина ми се явява излишна покупка. Имам термо спрея Дисциплин, от зор заман, ако реша да се суша, да имам някаква защита Wink

Общи условия

Активация на акаунт