Професионални серии за коса - тема 86

• 64 332
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
. А нещо не съм възхитена от CHI, John Frieda, Matrix, Лореал и т.н. Те по суперите се продават и не ги имам за толкова професионални.

А от какво си възхитена? Това,че и в супермаркетите ги продават,не ги прави по-малко професионални.Не са наредени до хляба и сиренето,а си има специални райони за професионални продукти(коса,лице) и парфюми. При население от супер консуматори,каквито са американците,всеки гледа да си пласира стоката на възможно най много продаващи пунктове.

Не разбрах в Щатите ли си? Ако си и казваш,че ти е ограничен пазара,ще ти се изсмея в лицето.Влез в ULTA(огромно изобилие от продукти за коса,защото предлагат и фризьорски услуги в бутиците им ),както и всеки фризьорски салон работи с про продукти.Департмънт сторс също изобилстват от продукти.

http://www.secondcitystyle.com/wp-content/uploads/2013/05/ULTA-o … rior-Photos-6.jpg

# 301
  • София
Белисима  Hug Направих точно както ми предложи.  Hug

Почистващия шампоан на Шу Уемура мирише както казах леко и приятно. Шампоана се изпомпва с дозатор и не се разпенва лесно. Сложих доста за да образува прилична пяна /явно неслучайно е 400 мл.  Mr. Green/,  намазах и дължините, защото напоследък използвам доста силиконови продукти.  Разресах лесно под душа. Сложих втори път и сега с по-малко количество от шампоана се образува пяна, но не  богата пяна. Косата се усещаше разплетена и леко уплътнена, но не твърда. Честно казано доста се зачудих защо не направи богата пяна и косата се усещаше като след някоя по-лека маска. Намазах обилно с Детанглъра с цитрус и нероли и стоях около 10 мин. Сложох доста, защото имах чувството, че косата го поема. На подсушена с кърпа коса сложих витамини за коса и кожа, които бях забравила, но са много хубави у напълно лишени от силикони и поликвати  Simple Smile Ето това е:

Ето това му е състава:
Скрит текст:
Aqua with infusions of: Shizandra Chinensis Fruit Extract (екстракт лимонник), Pulmonaria Officinalis Extract (екстракт медуница (меча пита)), Oxalis Acetosella Extract (екстракт кислица), Rosa Davurica Bud Extract (екстракт шипка), Vaccinium Angustifolium Fruit Extract (екстракт черна боровинка), Achillea Millefollum Extract (екстракт дива къпина), Anthemis Nobilis Flower Extract (екстракт лайка), Artemisia Vulgaris Extract (екстракт пелин), Rubus Chamaemorus Fruit Extract (екстракт морошка), Sophora Japonica Flower Extract (екстракт софора японска), Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Retinyl Palmitate, Niacinamide, Chitosan, Xanthan Gum, Parfum, Benzyl Alcohol, Glycerin, Benzoic Acid, Sorbic Acid.

След живите витамини, които между другото са част от професионалната серия на Натура Органика и са страхотни и за лицето и тялото,  освен за косата сложих още малко /колкото два лешника/ от Детанглъра с цитрус и нероли. В корените сложих  половин ампула за стимулиране на разтежа на Напура и си легнах с влажна коса. Все още е влажна и утре ще преценя как усещам продуктите.

Сега разсъждавам върху въпроса с шампоана на Шу Уемура за почистване на скалпа. Странно щадяш за ДПШ - косата беше мека и гладка, а и тази оскъдна пяна... Разгледах тогава добре съставките на шишето. Първо ми направи впечатление, че има сулфати, но са чак 4 та съставка, после, че има поликват 6 /което ме накара да се разтърся и открих, че е от измиващите се с вода/ и след няколко съставки започнаха да се изреждат един куп масла, като едно от основните е масло от нероли и масла от няколко цитруса, както и други   Simple Smile Това ми даде отговор защо шампоана се усеща толкова лек и приятен, не заплита, ухае чудесно. Усещам, че ще се харесаме  Laughing

Продължавам следващите два пъти само с Джон Мастърс Органик. Следващия път шампоана с цинк и Детанглъра с цитрус и нероли,  а по следващия шампоана с мента и Детанглъра с розмарин и мента. Следва боядисване измиване отново с почиствщия шампоан на Шу Уемура и вече ще мина пак на малко силикончета  Mr. Green концентрат Керастаз Фузио Доз Олео Фюжън и маска Шу Уемура Колъстър /червената/...  Така... Планът е налице.
Сега лека нощ от мен... Отчетох се Wink

# 302
  • София
На Shu Uemura и шампоанът за боядисана коса без сулфати, както и термо млякото са доста хубави. То не е точно мляко, а по-скоро като лек гел.

# 303
. А нещо не съм възхитена от CHI, John Frieda, Matrix, Лореал и т.н. Те по суперите се продават и не ги имам за толкова професионални.

А от какво си възхитена? Това,че и в супермаркетите ги продават,не ги прави по-малко професионални.Не са наредени до хляба и сиренето,а си има специални райони за професионални продукти(коса,лице) и парфюми. При население от супер консуматори,каквито са американците,всеки гледа да си пласира стоката на възможно най много продаващи пунктове.

Не разбрах в Щатите ли си? Ако си и казваш,че ти е ограничен пазара,ще ти се изсмея в лицето.Влез в ULTA(огромно изобилие от продукти за коса,защото предлагат и фризьорски услуги в бутиците им ),както и всеки фризьорски салон работи с про продукти.Департмънт сторс също изобилстват от продукти.

http://www.secondcitystyle.com/wp-content/uploads/2013/05/ULTA-o … rior-Photos-6.jpg

Не съм казала никъде, че ми е ограничен пазара. Чети по-внимателно! Казах, че ми е трудно да намеря повечето от обсъжданите в темата продукти  Peace, а би ми се искало. Не съм казала никъде, че на американския пазар няма нищо.

А на указаните от теб места (супермаркетите имам в предвид) не съм виждала Керастаз, Алтерна, Кенра, Наши, Wella и т. н.

И от какво съм възхитена съм казала. Точно от тези които съм изброила най не съм.

Би ми било от полза ако препоръчаш нещо по-конкретно, а не да разводняваме темата с излишни приказки. Всички сме тук за да се учим от опита и грешките си. За това и попитах, ако някоя живееща в Щатите може нещо конкретно да препоръча. И вече ми отговориха. Нямаше нужда да се хабиш, че чак и магазин да ми линкваш. ....

# 304
  • Велико Търново
Loving, аз съм много доволна от ДПШ на Вела - http://www.enzo.bg/wella-professionals/sp-deep-cleanser-shampoan/1 преди време си бяхме взели с една съфорумка 1 л. и си го поделихме Wink, мек е и не заплита много косата Peace

# 305

aiki_ira, аз съм много доволна от термото на Напура. Косъмът е изключително гланциран и лъскав с него. Консистенцията му е на много течно олио, ухае леко на ванилия. И тук имам отново чуденка, защото втората ми опаковка от него е на привършване и ми се иска да разнообразя малко. Замислям се за спрея на
За това ли става на въпрос ? http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-stilizanti/napura-nxt-t … -na-kosata-150-ml ? И аз си търся нов термозащитен.Използвам http://www.arlen.bg/product/1346/luksozno-podhranvashto-termo-kr … -protectrice.html но само когато използвам преса.За сешоара нищо не слагам и търся за сешоар най вече .Преса не съм използвала от два месеца.Търся си нова като се колебая най вече между Isso i Philips moisture protect .Гледам и някакви скъпи от 260 лева и отгоре но ще се въздържа и няма да залитам по такава преса .

# 306

Спирам, няма да пиша повече за силикони, поликвати, сулфати и т.н. Усетих, че това по-скоро дразни,

Ако темата се превърне единствено във въпроси за препоръки, отговори и споделяния на кой какво му се е отразило добре или зле, не вярвам да бъде толкова полезна за всички, тъй като косите ни и нуждите им са различни. Така поне мисля аз  Peace
Бели,не дразниш.Никой не го е казал,нито помислил  Peace Но нали толкова години това е важното в темата-да споделяме ТОЧНО това което си писала по-горе ! Затова ми харесва поста на Loving-тчно по темата !Защото ако параноясаме и подробно разнищваме състава на всичко което харесаме,трябва тотално да престанем да пазарим професионална козметика.Това да не вземем шампоан само защото имал 1 поликват в него,вече ми звучи крайно  Wink Единственото за което АЗ гледам е да няма парабени в състава.И това го правя от няколко години.Правя компромис само ако продукта наистина е много хубав и не се ползва всеки ден-като ДПШ  Peace
Защото тук забелязвам масова психоза.Фрея е права в това отношение .Да не се правим на химици  Hug

# 307
*Biskvitka* , благодаря, ще го погледна.
DqVoLsKi_ChArOvNa , това е термото  Peace.

# 308
*Biskvitka* , благодаря, ще го погледна.
DqVoLsKi_ChArOvNa , това е термото  Peace.
Благодаря  bouquet а да попитам като е като олио леко омазнява ли косата?
С тънка коса съм и се притеснявам от омазняване на косата .

# 309
Моля те, не си позволявай да ме наричаш параноичка или психясала Peace
Аз не бих ти размахвала пръст за това, че не си купуваш един продукт заради 1 парабен в състава, макар че няма никакви категорични доказателства да са толкова вредни. Затова остави ме да направя съзнателен избор дали да си купя шампоан с 1 поликват или не. Аз го казах няколко пъти, но явно пак не се е разбрало правилно. Не смятам, че са вредни! И никой няма основание да си мисли такова нещо. Но ако аз съм установила, че от поликватите (не знам още от кои точно) получавам нежелан ефект под някаква форма, тогава имам пълното право да не купувам шампоана, защото поемам риск да се сдобия с този неприятен ефект. Дали ще поема този риск или не си е мое право. Споделила съм информация за тези съставки и евентуалния им негативен ефект върху някои хора не за да ви кажа "не си купувайте поликватни продукти, вредни са дори и да имат 1 поликват", нищо подобно! Ясно е и го повторих много пъти, че човек е добре да ги избягва, само ако за себе си установи че му създават кофти ефект. Щом ти нямаш проблем с тези съставки, не значи че и другите нямат. Не е редно нито ти, нито който и да е друг да ги нарича параноици заради това! Все едно сега ти да споделиш, че в момента косата ти не понася никакви протеини и не искаш да си купуваш някакъв продукт, тъй като съдържа 1 протеин, а аз да ти кажа "параноясваш заради 1 протеин".
Редно е всеки да си направи информиран избор и сам да прецени какво да купува. В крайна сметка всички тук обменяме опит и информация, за да си бъдем максимално полезни и крайният резултат от използваните продукти да бъде единствено и само положителен.
Явно че информацията, която споделям, се възприема грешно, така че както вече казах - спирам да споделям Peace

Магнолия, откъде си си купила живите витамини? Още преди време ми направиха впечатление като ги похвали и ги намерих в един български сайт, нo не бяха налични. Сега пак проверих в същия сайт - пак не са налични. Може и въобще да не са ги зареждали. Това е сайта - http://www.explorecosmetics.com/productbg/1069. На друго място не ги намирам.
Много ме привлече това, че ако не ми харесат на косата, мога да си ги измажа като крем за тялото  Heart Eyes Практична покупка Laughing

# 310
bubka на едно мнение сме,като нова в темата разчитането на състави много ме затруднява,просто гледам да определя продуктите ми хидратиращи или протеинови са,за да реша как да ги съчетавам.
Но ми е интересно да чета постовете на Белисима,защото научавам нови неща,както и мненията на другите момичета.Тук искам да благодаря и на Магнолия,чийто пост за грежата на скалпа ми беше много полезен,честно казано пренебрегвах я,но си взех ексфолиант за скалп на ФК,няколко ампулки и се оттървах от лекото люшене на скалпа,което ме дразнеше,въпреки задоволителното състояние на косата ми.
Все се каня да прегледам по-старите теми,за да видя косите,на кои момичета са подобни на моята,за да се ориентирам по-лесно,в това кои продукти биха ми паснали.
Да се похваля и моят детанглър с цитрус и нероли дойде,утре ще го пробвам с ш-на със златна роза на ол райт,но не се сдържах и го пробвах по крайчетата на косата ми и мисля,че много ще се харесаме newsm44 много лек,въобще не ми утежни и страхотен аромат

# 311
Белисима,аз КУПУВАМ продукти с парабени,избягвам да ги има във всичките ми продукти и в големи количества.И не съм искала да те засегна.Казвам само че добрите ти намерения тук се превръщат в нещо друго.Просто се появиха големи крайности.
Впрочем пак препрочитам предния си пост и НЕ ВИЖДАМ нищо обидно...Все пак извинявай ако е прозвучало така  Peace

# 312
  • Чукарландия
Момичета, много ме радва, че изказвате добри мнения за ампулите на Наши с колаген. Днес взех две и утре мисля да ги пробвам. Може ли да ми кажете с какви серии ги съчетавате - хидратиращи или протеинови? А след ДПШ подходящо ли е да ги ползвам?  

За тези ампули ли говорите? Hug

# 313
Да, тези са ампулите! Днес ще ги теставам и аз, после ще споделя резултата.

Скрит текст:
Следя темата отскоро, но във всички постове за поликватите, които съм чела от Белисима досега, тя винаги набляга на това, че не са вредни по принцип и че не на вички коси биха повлияли негативно. Последните й няколко поста бяха провокирани от мои въпроси. Питам толкова настоятелно по темата, защото мисля, че с Белисима сме със сходни коси. Негативните ефекти, които тя е описвала при нейната коса след употреба на стилизанит със силикони и поликвати, ги наблюдавам и при мен.
Хубавото на форумите е, че всеки може да селектира информацията, да чете това, което счита за нужно и полезно и да отсява изишното за него. Simple Smile  

# 314

Хубавото на форумите е, че всеки може да селектира информацията, да чете това, което счита за нужно и полезно и да отсява изишното за него. Simple Smile  [/spoiler]

Заставам и аз зад тези думи  Flutter. За мен всяко момиче тук си има място и всичко споделено за мен е много ценно.
Loving bouquet благодаря, че сподели за термозащитата, описанието ти ми звучи точно като за "моя" продукт, ще взема скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт