Професионални серии за коса - тема 86

• 64 343
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
Много работи споделяте, но повечето се продават из Европата Sad. Каквото да искам да си взема от Щатите и все го няма. Не че тук няма какво, но не съм запозната кое какво е от тукашните марки. А нещо не съм възхитена от CHI, John Frieda, Matrix, Лореал и т.н. Те по суперите се продават и не ги имам за толкова професионални. Всичко останало като Наши, на Лореал по-често споменаваните в темата, Лакме, Kune so pure, ампули от различни марки които споделяте и т.н. ги няма тук. Една Алтерна дето намирам, Керастаза он-лайн го купувам. Гледам на Wella има някакви, Aphodgee той за афро косите предимно (все в тяхната секция е подреден).....

# 286
Днес пробвах Матрикс Repair балсам и шампоан, косата ми придоби доста блясък, но изгуби от обема си и стана по-перушинетса. А аз нямам перушинеста коса. Колкото много ми я филираха, само ми трябва и козметиката да отнема от обема  Tired
Може би другия път ще опитам спо-малко количество балсам.

На твърд дебел косъм предполагам ще се хареса. Може би на моята, ако не беше така филирана.

Последна редакция: чт, 22 окт 2015, 18:50 от marigold_

# 287
Хубаво е в края на работния ден да те чака...покана от пощата  Grinning , пристигна ми детанглъра   newsm68 , от 15.10.15 е, ако някой друг чака от Ягодка от тази дата, да си знае  Party . Дано ми допадне като ефект, но първият тест го мина-много ми допадна като аромат, свежичко, леко, приятно.Мацнах мъничко на връхчетата.
Благодаря много за препоръката  Hug !
И няма как да пропусна тази прелестна четка-честита Бел  Hug!

# 288
  • Sofia, Bulgaria
Мнения за енергизиращия лосион за растеж и косопад  keune so pure enrgizing lotion  Praynig
Русо мамче, помня че няколко теми назад Илли беше много доволна от него (вчера мисля пак преглеждах конкретната тема, но не помня коя беше Mr. Green). Дано се включи да каже подробно.
Искам да си взема нещо с гутатор за растеж/косопад. Колебая де между Иницислист,този на Кюн или Алфапарф(имаше тук силно впечатлени).
И аз смятам да взема  Иницислист на един клик съм  Laughing В началото на темата,имаше коментар,че е в топ 5 и за това смятам да заложа на Kerastase

# 289
Здравейте!
Това ли е термозащитата на Алтерна с бамбук, за която пишете и сте доволни ?
http://www.enzo.bg/alterna/bamboo-smooth-zasshiten-sprej-za-krek … -stresirana-kosa/

# 290
Мерси, момичета  Hug И аз с голям мерак я очаквам Heart Eyes
Магнолийке, точно между бялата и сивата се колебаех, но избрах бялата заради лилавото сърце. В стаята ми има лилави акценти и ще пасне идеално. А ти може ли да не кажеш досега какво бижу си имаш Mr. Green
Честити покупки Hug Ако бях на твое място, бих направила първото измиване с ДПШ на Шу и след това само детанглъра с цитрус. Много ще станат 2 шампоана и то ДПШ и 2 детанглъра на едно миене. За следващото миене бих оставила шампоана с цинк (точно карамеления е) и пак детанглъра с цитрус и чак за третото измиване - шампоана за скалп + детанглъра с мента. Мисля си, че последните два ще си паснат идеално като аромати. Шампоанът за скалп е с 2 вида мента и евкалипт, а детанглъра с мента ухае разкошно свежо на ментова дъвка Heart Eyes Но сякаш е малко по-протеинов от цитрусовия и не хидратира чак толкова добре. Цитрусовия повече ми харесва като ефект.

setony, да споделиш после като го пробваш при миене Hug

vici75, а не можеш ли да поръчваш от английските сайтове lookfantastic, hqhair, feelunique? Те са с безплатна доставка за цял свят. Не знам вече как стои въпроса с митническите такси в Америка, но можеш да провериш. Почти всичко, което коментираме, го има в тези сайтове.

Здравейте!
Това ли е термозащитата на Алтерна с бамбук, за която пишете и сте доволни ?
http://www.enzo.bg/alterna/bamboo-smooth-zasshiten-sprej-za-krek … -stresirana-kosa/
Здравей bouquet Точно тя е Peace

# 291
  • Стара Загора
Леле, колко много сте изписали за два дни !
Белисима , отново много ти благодаря за отзивчивостта  Hug  . Ще прегледам състава на шампоаните които използвам за „силни” съставки , но си права , че в началото много дълго време  наблягах на протеина , и не отчетох съветите ви първо добра хидратация и тогава ако не се подобри състоянието протеин . Ще опитам и по-леките серии и  може би основно по-лек протеин , Хидратацията за сега ми е добре . Кокосовото не ми е никак тежко , от време -  навреме мажа и него, ще засиля употребата му по описания от теб начин , само не знам дали нещо навлиза в косъма, заради стилизиращите продукти. Връщам се назад  да ви чета . Всъщност от две години не съм спирала

# 292
Bellisssima Heart Eyes bouquet ще пробвам да поръчам от там. Тъкмо поръчах от официалния сайт на Керастаз ELIXIR ULTIME  маслото, дадоха ми да си избера и 3 samples. Избрах си все термо защити, белким се защитя най-после  Joy и третото и аз не знам какво ще излезе –SERUM THERAPIST - http://www.kerastase-usa.com/serum_therapiste/THERA004.html?cgid … e+Th%C3%A9rapiste  Някой питаше по напред дали Керастаз не давали семпъли. Ами на мен ми дадоха, но от официалния им сайт като поръчах. Сега вече по магазините за подобен род козметика сигурно ако те решат дават.

За митнически такси не ми се е случвало някога да плащам. По едно време се бях вманиячила да махам стрии с дерморолер, че то пък искаше вит. А да му търся. А той с рецепта само. Поръчвам от нета някъде, а то да бъдело от Индия. Нищо не са ми искали да плащам, само дето се размотавах до пощата, че било международна пратка. Но ще пробвам и ще разбера.

# 293
  • София
Мнения за енергизиращия лосион за растеж и косопад  keune so pure enrgizing lotion  Praynig
Русо мамче, помня че няколко теми назад Илли беше много доволна от него (вчера мисля пак преглеждах конкретната тема, но не помня коя беше Mr. Green). Дано се включи да каже подробно.
Искам да си взема нещо с гутатор за растеж/косопад. Колебая де между Иницислист,този на Кюн или Алфапарф(имаше тук силно впечатлени).

Доволна съм наистина от лосиона на Keune So Pure. Много е икономичен, ползвах го доста време. Нанасям на подсушена коса и не усещам никакво утежняване, нито ми омазнява. По време на употребата не ми е падала въобще косата, а е склонна към косопад. Косата ми не изтъня въпреки рядкото подстригване (на 4-5 месеца по 3-4 см), а иначе дължините все стават по тънки. Това го отбеляза и фриз.-ката ми и го отдавам в голяма степен на лосиона. Ефектът не е бърз, разбира се. По-скоро към края на бутилчицата го оцених, защото месец по-късно ме налегна косопад.

Ако в момента страдаш от косопад, според мен няма смисъл от него. Не съм сигурна, че би повлиял в такава ситуация, а по скоро профилкатично и като грижа за скалпа.

Инициалист също харесвам и сега си взех пак, защото най-сетне косопада изчезна (за него ползвах ампулките на лореал и керастаз). При него ефекта е насочен към здрави дължини и може би е по-силната терапия от двата.

# 294
Ето обещаните статии по въпроса с поликватите
http://www.naturallycurly.com/curlreading/curl-products/all-abou … ounce-ingredient/
http://www.naturallycurly.com/curlreading/curl-products/curlchem … ditioning-agents/

Тази тук е най-интересната, в която се води дискусия от специалисти, повечето със собствени марки продукти (тоест наистина разбират за какво иде реч). Дългичко е, но се обхващат и силиконите.
http://jillipoo.blogspot.bg/2009/09/silicones-polyquats-and-soap.html

И пак да напомня - става въпрос за къдрави коси, специално и само за къдрави коси. Дори в разговоря се споменава, че силиконите и прочие са задължителни за тормозените, химически третирани коси.

В началото и аз бях много запалена по съставите на продуктите и смятах, че чрез тях мога да добия представа за действието им. За съжаление обаче няма как да разбереш как ще ти действа даден продукт само като прочетеш съдържанието му. Можеш да си направиш обща справка какво съдържа, но не и в какво съотношение и в какъв точно вид формулировка тези вещества са представени. А тъкмо това е най-важното. Съдържанието е като списък на продукти на рецепта за готвене, въпреки че знаеш какво съдържа, няма как да разбереш какво ще се сготви накрая ако не знаеш как точно трябва да го приготвиш.

И аз го имам серума на Кюн, но не съм го използвала продължително време за да давам отзиви. Няколко пъти съм си слагала, но тъй като исках да го използвам заедно със шампоана от серията, а той ми е най-трудния шампоан за съчетаване, защото е безсулфатен и бла бла бла  Laughing а останалата ми грижа е яка химия и т.н.  Mr. Green трудно го съчетавам с каквото и да е и съответно седи си небутнат в шкафа.
Иначе съм на мнение, че едва ли би повлиял косопад на момента. Лекичък е и с тези масла би имал действие след продължителна употреба, както смята и ИллиPeace

# 295
Днес пробвах от мостра шампоана за обем на SACHAJUAN. Направо ми прескърца главата, косата се оплете и никоя последваща грижа от тези, за които съм сигурна в действието, не ми оправи пресушаването. Хубаво, че изобщо няма да поглеждам към марката.
Скрит текст:
Момичета, не рядко съм споделяла как имам навика да чета и старите теми. От вчера се върнах съвсем назад за по-интересно, от 20 реших да почна и ми беше супер приятно един през друг коментарите да са изцяло насочени към продуктите, действието на съответните коси, идеи кое с кое би могло да се съчетае и т.н. Първо - много полезна информация за мен, и препоръчвам с две ръце на новите момичета да прегледат назад (последните си 3-4 покупки и изцяло ново зареждане с козметика направих именно на база старите теми и не съжалявам), и второ - нашите теми напоследък малко са се отклонили от главния фокус. Tired Надявам се никой да не приема нищо лично Hug просто споделям наблюдения.

# 296
Здравейте, момичета!  Hug
Имам нужда от помоща ви! Трябва ми термозащита. Лятото не ползвах сешоар, но сега скъсих доста косата и пак извадих сешоарчето и четката.  Blush Взех си термозащитния мус на Макадамия, защото предположих, че ще ми хареса - влюбена съм в старите варианти на маската, олиото..... та реших, че ще ми пасне и термозащитния мус, защото ми хареса идеята за повече обем ( косъмът ми е фин към нормален, косата ми е редичка, боядисвам я всеки месец заради много бяла коса). Не стана точно така обаче  Rolling Eyes косата придобива плътност и обем, но пък става по-матирана и суховата, не ми харесва. Забелязала съм, че и с кремовете ефекта е подобен, от спрейовете съм ползвала този на Чи, в началото ми беше харесал, но после беше пълна катастрофа.
Моля ви препоръчайте ми нещо, което да придава блясък и да позаглажда връхчетата. Аз последните дни все гледам тези на Лореал и Напура. http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/mythic-oil/podhr … rotectrice-150-ml и http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-stilizanti/napura-nxt-t … -na-kosata-150-ml
Знам, че доста момичета ги ползват и са споделяли, че са доволни. Ако може, кажете ми  каква е консистенцията и дали ще ми помогнат за това, което търся като ефект. Приемам и други предложения,  Flutter bouquet

# 297
Фрейче, така е разбира се, никога не може да се предвиди крайния резултат само по състава. Идеята ми беше по-скоро, че ми се ще да знам по списък от кои съставки да бягам и като ги видя в даден продукт да знам, че не трябва да го купувам. Ама е много трудно да се засече кой в един продукт е виновника за крайния лош резултат, за да го сложа директно в черния списък Grinning Особено пък ако има няколко заподозрени Mr. Green
Благодаря ти за линковете bouquet  Първите 2 съм ги чела, но последния не съм и ще го прочета внимателно като ми остане време.

Линде,
Скрит текст:
Разбрах, че намека е към мен bouquet Спирам, няма да пиша повече за силикони, поликвати, сулфати и т.н. Усетих, че това по-скоро дразни, тъй като тази тема не е интересна за всички.
Все пак да вметна, че фокусът не се измества, когато се коментират принципни и основни неща, свързани с професионалните продукти. Неслучайно на първа страница стоят линкове именно към такива Peace А и точно в по-старите теми за пръв път чух за силикони, натрупване, премахване, ДПШ, протеини, хидратиране и т.н. и това ми е било изключително полезно в подбирането на продуктите и по-успешното им съчетаване и употреба. Ако темата се превърне единствено във въпроси за препоръки, отговори и споделяния на кой какво му се е отразило добре или зле, не вярвам да бъде толкова полезна за всички, тъй като косите ни и нуждите им са различни. Така поне мисля аз  Peace Ще се съобразя все пак, щом подобни дискусии като тези от последните страници се смятат за досадни, неполезни и разводняващи темата Peace

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 00:58 от bellisssima

# 298
Изписали сте света, момичета  Hug. Freya, благодаря за темата  bouquet
Моите топ 5 продукта, без да се степенувани са:
Старата маска Макадамия
Възстановяващата серия на Напура
Хидратиращата серия на Напура
Ампула Олео Релакс
Реконструктора на Афоджи.
Два поредни пъти слагам ампула Абсолют Рипеър Липидиум на Лореал като запечатвам само крайчетата с маска Макадамия. Получава се много добре  Heart Eyes. Взех си и Л2 на Лакме. Ухае страхотно и много хубаво заглажда.
Друг нов продукт, който пробвах, е Холивуд пяната на Лореал. Нанесох я на леко влажна коса, после я навих на кравайче и първия ден имах чудни къдрички. На следващия ден обаче косата беше станала като слама, наложи се веднага да я измия, просто не можех да я понасям  Shocked
Относно ДПШ на Лейбъл М (не помня кой питаше  Blush): моят е на привършване и се чудя какъв да си взема, защото този доста ми заплита, а и миризмата аз не я усещам само ментова, някак на петролен продукт го докарва  Thinking, иначе добре почиства  Peace
aiki_ira, аз съм много доволна от термото на Напура. Косъмът е изключително гланциран и лъскав с него. Консистенцията му е на много течно олио, ухае леко на ванилия. И тук имам отново чуденка, защото втората ми опаковка от него е на привършване и ми се иска да разнообразя малко. Замислям се за спрея на Секси Хеър, но леката фиксация ме притеснява. Ще се върна да търся и аз като Линдето из старите теми. Другите кандидати са ми бамбуковата на Алтерна, нектара или цимента на Керастаз. Коя да избера  Thinking?
Magnolia, честита годишнина, бъдете здрави и много се обичайте  bouquet

# 299
Ех, Белисима  Hug, да ти бях прочела последния пост за поликватите преди няколко часа! Но  пусто като си нях наумила, че днес ще се детоксикирам Simple Smile не се стърпях и взех ДПШ на Напура.  

Тук идва парадокса за мен - можел да доведе до натрупване, ако не се ползва често ДПШ newsm78 А какво правим, когато и ДПШ го съдържа? Crazy

Точно това ми се стори парадоксално и на мен и провокира въпросът ми. Ще пробвам с Напура, ако не ми се отразява добре ще търся друг.

Момичета, много ме радва, че изказвате добри мнения за ампулите на Наши с колаген. Днес взех две и утре мисля да ги пробвам. Може ли да ми кажете с какви серии ги съчетавате - хидратиращи или протеинови? А след ДПШ подходящо ли е да ги ползвам?  

Общи условия

Активация на акаунт