БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 6

• 109 510
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Тази програма е напълно нереалистична, няма как да се постигне. Разстоянията там не са малки, често изглежда една пряка, ама там някои преки са доста дълги.

За мен оптималното: разходката с корабчето вечерта + st. Ishtvan отвътре, работи докъсно, поне ние като бяхме беше до 12. Трябва да се провери часа.

Ден 2, разгледжане отвън на замъка Вайдахуняд и отправяне с градски към Сейнт Ищван, от градския виждате операта. Добър вариант е да хванете Free walking tour-овете, които тръгват в 10:30 часа или поне да следвате тяхната програма. Те са направени така че да се види максимално за 3 часа, но така че и да чуете нещо и да научите нещо ново.  При тях парламента не са вижда отблизо, а се отива директно от другата страна на Дунав, откъдето всъщност е по-красивата гледка. Все пак отблизо човек вижда само части от него, докато от реката се вижда в цялата си прелест.

# 676
  • There I was on a July morning
И аз се присъединявам към мнението на предните потребителки, че програмата е твърде амбициозна и нереалистична.
Имате 2-3 варианта. Или да обикаляте само в Пеща, както е предложила -re_ge, като дори и в този случай, не знам дали ще ви остане време за разглеждане на Парламента отвътре. Чака се на опашки за билети, час за група, а самата обиколка отнема 1 час.
Според мен, е по-добре да си направите организираната туристическа обиколка с автобуса. Ще минете покрай забележителностите, ще ви разкажат за тях. Вероятно ще ви покажат обувките, и не само тях. Оставащите ви 2 свободни часа, вече можете да отделите за разходка из града, според интересите си и в зависимост от мястото на сборния пункт. При всички случаи, самостоятелното придвижване и чакане на градски транспорт, търсене на спирките, купуване на билети, ще ви отнемат повече време, отколкото при екскурзоводския тур.

# 677
  • София
Билети за Парламента може и онлайн да се купят. А и така си избираш в колко часа, и с каква група. Че иначе като няма свободни места, влизаш където са останали места. А ако е език, който не разбираш е тъпо.

# 678
Благодаря Ви момичета. Може би ще се вслушам в съвета на Скубиду. Да смятах да влезем в Парламента, като закупя билети онлайн за 12.30 часа, но няма как да видя всичко. Може би след разходката по Дунав  (зависи къде ни остави корабчето) да приема варианта на

За мен оптималното: разходката с корабчето вечерта + st. Ishtvan отвътре, работи докъсно, поне ние като бяхме беше до 12. Трябва да се провери часа.

А може ли да ми кажете от къде тръгват  Free walking tour-овете и само на английски ли са?

# 679
  • Някъде Там
Може ли да ми кажете тези корабчета от къде се взимат и вечерни разходки ли са само?

# 680
  • There I was on a July morning
a_alex, корабчетата се движат и през деня. Според мен, дневната обиколка е по-хубава от нощната, тъй като има по-добра видимост към сградите около Дунава и хълмовете на Буда. Ето един сайт, в който са описани възможните турове, като има и карта, в която е показан маршрута.
https://www.budapest.com/leisure/sightseeing_tours/boat_tours/du … ng_cruise.en.html
Има места за паркиране в централните части, ние сме намирали не много трудно. Събота и неделя е безплатно, а в останалите дни се плаща такса. За децата ти, може би ще е интересно изкачване с фуникуляра до бившия кралски дворец, сега - национална галерия/музей. Или разходка с автобуса-амфибия, турът с корабче, който планирате, също е приятно и незабравимо изживяване.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 13:07 от Скубиду

# 681
  • Някъде Там
Скубиду
Много благодаря сега ще ги разгледам тези неща.

# 682
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Здравейте! Ще посетим организирано Будапеща и имам няколко въпроса към били те вече там мами. Изчетах всички теми от форума. За някои неща се ориентирах, но не знам дали времето ще ми стигне. Ето я програмата, която измислих. Пристигаме в Будапеща към 18 часа, ако всичко мине здобре на границата. Настаняване в хотел в покрайнините на Будапеща. Мисля че около 20 часа ще имаме разходка с лодка п о Дунав. след разходката заслужава ли си да правим обиколка с тр.№2?
Октогон бистро смятаме да посетим. Моля покажете ми го на картата къде точно се намира.Прибиране в хотела.
На другият ден след закуска и освобождаване на хотела хората имат обиколка с автобус на Будапеща,а аз смятам да ги п олзвам да ме закарат до Площада на героите. По груби сметки смятам разглеждането да е до 10.30 часа. От том хващам метрото до Операта - разглеждам сградата и фояето. От там пеша до Св. Ищван - дарение + качване на купола със асансьор. От там пеша до Парламента (като смятам да закупя билети за групата в 12.30 часа  - това дали е възможно да се види до това време?) като искаме да разгледаме Обувките поДунав, Някакъв пожарникар, вълшебния фонтан - водата може да се спре и да се влезе вътре, крайбрежната с принцесата. Моля Ви покажете ми на картата къде се намират без Обувките по Дунав.
На излизане от Парламента ще посетим музея на марципана.Намира се на ъгъла на моста с фигура на човека с бомбе. Моля Ви покажете ми на картата къде е това.
След това смятаме да хванем метро от Парламента до площад Сел Калмен. От том авт.16,16Аили 116 до Св. Матиаш(разглеждане от вън) и Рибарските кули. От там ми предложете градски транспорт до Пеща.
Предварително Ви благодаря. Това може ли да се осъществи до към 15-15.30 часа?

Теди, площада е просто площад, няма много за разглеждане. Колкото и да снимате, там повече от 20 минути няма какво да се прави. Замъка Вайдахуняд е по-интересен, но и там отиват около 30 минути да го обиколите, вътре е селскостопански музей.

Операта лично аз бих я пропуснала, вътре фоайенцето е много малко и има каса, няколко плазми и това е достъпната част.

Пожарникаря е на улицата тръгваща от Ст. Ищван, а вълшебните фонтани (сега има още един пред самия парламент, където преди беше паркинга и не се минаваше) е между Ищван и Парламента.

Обувките са на юг от Парламента, непосредствено до него, принцесата е по-далече, пак покрай Дунава. Сега точно не мога да дам координати на карта, но търси Shoes on the Danube Bank и  Little Princess Statue (Kiskirálylány).

Не споменаваш баш центъра - Деак Ференц и ул. Ваци. Отделно около двореца е много приятно, а той е на 5 минути от Матяш.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 17:51 от Nikolija

# 683
Случайно ровейки за разни работи в Будапеща попаднах на това .. Статуите се да повечко, но и ние не сме ги виждали всичките, само тези покрай реката. Иначе за мен най-чаровен е квартала около рибарските кули и църквата ..

https://eurama.hu/2017/03/03/sculptures-statue-budapest/

# 684
Само една не сме виждали (от статуите) , из целия град са пръснати...

# 685
  • Някъде Там
А Margaret Island  интересен ли е какво има да се види на него?
Че корабчето има възможност да те остави за 1,30 там.
Също така ако може да ми кажете нещо за Gellért Thermal Bath заслужава ли си ? Четох че не е подходящо за деца под 14 години.

# 686
А Margaret Island  интересен ли е какво има да се види на него?
Че корабчето има възможност да те остави за 1,30 там.
Също така ако може да ми кажете нещо за Gellért Thermal Bath заслужава ли си ? Четох че не е подходящо за деца под 14 години.

Остова е мног приятен за разходка. За разглеждане няма какво да се види - на практика на него има няколко спортни съоръжения, един хотел, една мини зоогическа градина и много приятен парк за разходка.

# 687
  • Някъде Там
харесала съм си този апартамент до замъка Буда , но няма къде да питам има ли паркинг. Дали знаете наоколо има ли и какви цени са.
И дали ако пристигнем на обяд ще може с колата да минем от там да няма някакви забрани през деня да не влизат коли или нещо подобно?

# 688
  • малкия йеросалим
Момичета знаете ли до колко часа работи метрото и градския транспорт в Будапеща?

# 689
  • Пловдив
Момичета...да питам...според вас кое ще е по-изгодно-екскурзия с фирма организирана,като тая напр. http://anatravel.net/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B7% … 0%D0%BE%D0%BA/532

Или самостоятелно да си купим билети с Уиз/обаче нощувките са три/ и са си запазим хотел?

Общи условия

Активация на акаунт