БУДАПЕЩА - перлата на Дунав 6

• 109 552
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
В кои бани да отидем- Сечени, Гелерт или Akvaworld парка? Дайте препоръки.

# 661
  • постоянно
Сечени и Гелерт ако сте без деца , със деца по-добре в Аква парка

# 662
Благодаря. В Гелерт ще отидем, че са ни близо до хотела. До аквапарка ще загубим много време в транспорт.

# 663
  • София
Ние не сигнахме до баните, но бяхме с гид-унгарец и той каза, че ни препоръчва Гелерт, там ходели и местните.

# 664
Ние пък въобще не сме по баните. Тука в бг си имаме минерална вода колкото искаш , кисни на воля, но не е нашето забавление. Така че с радост ги пропуснахме.

# 665
Здравейте! Ще посетим организирано Будапеща и имам няколко въпроса към били те вече там мами. Изчетах всички теми от форума. За някои неща се ориентирах, но не знам дали времето ще ми стигне. Ето я програмата, която измислих. Пристигаме в Будапеща към 18 часа, ако всичко мине здобре на границата. Настаняване в хотел в покрайнините на Будапеща. Мисля че около 20 часа ще имаме разходка с лодка п о Дунав. след разходката заслужава ли си да правим обиколка с тр.№2?
Октогон бистро смятаме да посетим. Моля покажете ми го на картата къде точно се намира.Прибиране в хотела.
На другият ден след закуска и освобождаване на хотела хората имат обиколка с автобус на Будапеща,а аз смятам да ги п олзвам да ме закарат до Площада на героите. По груби сметки смятам разглеждането да е до 10.30 часа. От том хващам метрото до Операта - разглеждам сградата и фояето. От там пеша до Св. Ищван - дарение + качване на купола със асансьор. От там пеша до Парламента (като смятам да закупя билети за групата в 12.30 часа  - това дали е възможно да се види до това време?) като искаме да разгледаме Обувките поДунав, Някакъв пожарникар, вълшебния фонтан - водата може да се спре и да се влезе вътре, крайбрежната с принцесата. Моля Ви покажете ми на картата къде се намират без Обувките по Дунав.
На излизане от Парламента ще посетим музея на марципана.Намира се на ъгъла на моста с фигура на човека с бомбе. Моля Ви покажете ми на картата къде е това.
След това смятаме да хванем метро от Парламента до площад Сел Калмен. От том авт.16,16Аили 116 до Св. Матиаш(разглеждане от вън) и Рибарските кули. От там ми предложете градски транспорт до Пеща.
Предварително Ви благодаря. Това може ли да се осъществи до към 15-15.30 часа?

# 666
  • Някъде Там
Здравейте,
Края на март ни предстои пътуване до Австрия и мислим една нощ да останем в Будапеща, т.е. ще имаме половин ден предполагам за разходки там. С две деца сме - 7 и 8 години. Бихте ли ми препоръчали какво да им покажа. Ако може и някой хотел да ми препоръчате. Имам и въпрос в центъра има ли паркинги да спрем колата и да се разходим ако хотела е далече.
Благодаря ви предварително.

# 667
tedizionova
Това е програма която бих нарекла повече от амбициозна. А лично не виждам как може да бъде осъществена освен ако не препускате от точка в точка само заради самото преминаване от една в друга такава.

# 668
tedizionova
Това е програма която бих нарекла повече от амбициозна. А лично не виждам как може да бъде осъществена освен ако не препускате от точка в точка само заради самото преминаване от една в друга такава.

Благодаря Ви. Вие какво бихте ми предложили като изходната точка за втория ден ще е Площада на героите.

-------------------------------------
Написах тази програма, защото от агенцията предлагат обиколка с автобус по същите обекти с гледане отвън и тъй като искам да усетя ритъма на града  моля предложете ми някакъв вариант?

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 09:39 от tedizonova

# 669
TediZonova, знаете ли в кой хотел ще бъдете? Когато свършите с вашата обиколка, трябва ли да се връщате до хотела?

# 670
TediZonova, знаете ли в кой хотел ще бъдете? Когато свършите с вашата обиколка, трябва ли да се връщате до хотела?

не но от агенцията ми казаха че след закуска освобождаваме хотела и товарим багажа в автобуса, с който се прави обиколка на забележителностите отвън. И след тази обиколка ще дадът допълнително около 2 часа за свободно време за мотане в Будапеща. За това аз съм написала че до 15-15.30часа трябва да се предвижим към сборния пункт.

# 671
От Площада на героите влизате в парка.От дясно е Замъка Вандахуняд.След него продължавате към Банята Сечени.В парка се намира и Зоологическата градина,но Вие щом разполагате с малко време може да я видите само отвън.Иначе вътре е много голяма и ще отнеме доста време.След това отново се връщате на Площада и тръгвате па Булевард Андраши.По него има доста интересни неща за гледане, Площад Ференц Лист, Операта и др.И така стигате до реката.Но щом ще имате два три часа мисля ,че за друго няма да остане време.

# 672
За три часа или от едната страна на дунава или от другата. И за двете нямате време. От автобус да се гледа пак за три часа няма как да стане. Да не кажа че и с автобус ще е сложно. В Буда частта автобусът заобикаля част забележителности. Щом ще сте от страната на Пеща, останете там.  Милениум добре  описала началото. Междинно можете да видите октогона,  като стигнете до реката и Парламента ,  ако сте с гръб към парламента на площада , музея в на марципана ви се пада горе  в дясно в кафене на втория етаж, а човекът с бомбето е точно до  него. Обувките са по брега на Дунав ,по-надолу от парламента, ще можете да видите мостовете дори от далеч ако продължите покрай реката. Свети Стефан също ще ви е в дясно по пътя. И то 3часа са свършили.

# 673
От Площада на героите влизате в парка.От дясно е Замъка Вандахуняд.След него продължавате към Банята Сечени.В парка се намира и Зоологическата градина,но Вие щом разполагате с малко време може да я видите само отвън.Иначе вътре е много голяма и ще отнеме доста време.След това отново се връщате на Площада и тръгвате па Булевард Андраши.По него има доста интересни неща за гледане, Площад Ференц Лист, Операта и др.И така стигате до реката.Но щом ще имате два три часа мисля ,че за друго няма да остане време.

Благодаря Ви, но аз това съм го написала. Не ме разбирайте грешно, но както вече писах разглеждането ще ни започне от Площада на героите - езерото и Замъка Вандахуняд. Смятам че за другите неща няма да има време.След това по бул.Андраши Слизаме на спирка Операта и в по-горния пост всичко съм избройла.
Въпросът ми е всичко изброено горе-долу по часове може ли да се види.

tedizionova

И след като Вие смятате че програмата е едно голямо препускане отново ще помоля да ми предложите какво да отпадне.

# 674
Писала съм ви горе, прочете ме. Няма да ви стигне време за Буда.

Общи условия

Активация на акаунт