Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 150 024
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 080
Първо трябва да се изясни дефиницията на умен-тъп в този контекст. Преди да е изяснена , не мисля, че има смисъл да се продължава спорът.
Дефиниция умен- тъп на тази възраст? Не мисля че е редно и правилно

# 1 081
  • София
Според мен е редно да се изнесат резултатите на всички явили се деца и да се види с какви точки са приетите. Защото всеки знае на неговото дете и толкова. Не е ясно децата с предимство подготвени ли са?  Аз съм с две деца за баткото прецених, че Шилер не е за него и не е кандидатствал, но малкия смятам, че беше добре подготвен и не беше сред одобрените.

# 1 082
Не знам защо отново се изместват проблемите към 55 у-ще, като и Шилер не са си свършили съвсем работата.

# 1 083
Според мен е редно да се изнесат резултатите на всички явили се деца и да се види с какви точки са приетите. Защото всеки знае на неговото дете и толкова. Не е ясно децата с предимство подготвени ли са?  Аз съм с две деца за баткото прецених, че Шилер не е за него и не е кандидатствал, но малкия смятам, че беше добре подготвен и не беше сред одобрените.
newsm10
Ооо сигурна съм, че поддръжниците на "подбраните" деца няма да допуснат това, защото тогава ще стане ясно, колко от децата с братско/ сестринско предимство са "подготвени" от "подбраните" си семейства и как в същност наистина подготвени деца не са влезли в заветния списък за обучение по немски в Шилер, защото са изместени от по-малко подготвени братя и сестри.

# 1 084
Знаете ли, че краставицата съдържа 99% вода ?

# 1 085
Знаете ли, че краставицата съдържа 99% вода ?

А Вие знаете ли, че човек трябва да има малко достойнство! Или понеже Вашето дете е сред приетите и драпате със зъби и нокти... Поради тази причина и заради такива като Вас системата и механизмите са толкова опорочени!

П.С. Детето ми не е било сред кандидатите на Шилер. Навреме размислих.

# 1 086
  • София
Никак не съм съгласна с това .че този тест е обективен критерий за това колко са подготвени или не децата или колко са умни те и техните родители .Това са деца на 5-6 години ,които могат да се разсеят от най-малкото нещо или пък да се притеснят.Дъщеря ми не изкара теста ,но смятам ,че се дължи на външни фактори .Разсеела се е ,тъй като се падна с деца от групата си в една стая ,но деца са какво да ги прави човек .Не мисля ,че това е критерий за нивото й .Тя е на 5 години и събира и изважда наум ,пише и чете двусрични думи .Мисля ,че това е доста добре за възрастта й и нивото й е много добро. 
И изобщо не съм се и затръшкала ,че не е приета в Шилер. , така или иначе искахме другаде и тя е приета там .

# 1 087
  • Sofia
Ейййй, темата за Шилер пълна с хора, които не искат децата им да учат в училището. Защо се хабите с разни съмнителни изпити, като имате самочувствието, че знаете по-добре как да препитват детето ви? Предварително не знаехте ли какъв е теста? Нали за него сте се подготвяли? Или не сте знаели какво представлява и всъщност не сте се готвили? Не разбрахте ли предварително, че няма да питат децата ви колко знаят и какво са научили, а ще проверяват концентрацията им, абстрактно и логическо мислене, обем на внимание, моторика, образно мислене. Дори да има задачи, които не ви харесват или смятате, че имат повече от един отговор, какво от това. Те са еднакви за всички деца. Всички ще отговорят грешно или вярно. Те се състезават по между си , а не с теста. Не е целта да го покрият 100%, а да са по-добри от другите. Ако е труден, може да влязат като първи деца с 60% верни отговори. Другата година, ако е по-лесен, процентът успеваемост на първите ще е 90%.
Едно й също всяка година.... Дано другата се откажат повече хора, че да има по-малко обидени от недооценяването на детето им.  Whistling

# 1 088
  • София
Подкрепям dessive78  !
Всяка година едно и също. Вече имам deja vu. Всички знаем за критериите за прием, за теста, за вторите деца, за местата за квартални деца и т.н. Всички ги приемаме, докато НАШЕТО дете кандидатства и...., ако не го приемат (нищо, че е най-умното) , започва яко плюване по училището, по приетите, по учителите, дето точно в групата на НАШЕТО дете давали грешни указания,за връзкарите и пр. То НАШЕТО е умно, ама се е стресирало, сякаш другите не са ?!? Или другите са с по-богат житейски опит и за крехките си 5-6 години са ходили по изпити ежемесечно ?
А пък тези по-хубавите училища от Шилер, ми омръзна да ги чета през 2 поста - мястото на тези училища е в друга тема. Всички разбрахме колко НЕ харесвате Шилер и как сте кандидатствали там за да НЕ ви приемат, а за тренировка на децата. Хора, опомнете се и се научете да губите с достойнство, научете и децата на това - ще им е нужно. Светът не е свършил с премането или не премането. За всеки родител НЕГОВОТО дете е най-ценно, най-уникално, най-умно, най, най, най... и винаги ще е така !
Да се благодарим, че за живи, здрави и прекрасни ! Всичко останало е суета. Стига злоба и и безумни писаници. Смешно и жалко е... за вас.

# 1 089
Всички сме прави за себе си. Това, което мен ме дразни е, че 145 не изкараха резултатите, резервите, кой с колко точки е влязъл и колко деца се борят за определен брой места.
Как 10-то изкараха резултатите с колко токи са влезли, а 145 не успяха?

Защото така нямаше да има спекулации с умни и надарени деца и кварталните, втори и с връзки.

# 1 090
Всички сме прави за себе си. Това, което мен ме дразни е, че 145 не изкараха резултатите, резервите, кой с колко точки е влязъл и колко деца се борят за определен брой места.
Как 10-то изкараха резултатите с колко токи са влезли, а 145 не успяха?

Защото така нямаше да има спекулации с умни и надарени деца и кварталните, втори и с връзки.

За последно изкараха списък и с резервите преди 2-3 години. Но пък тогава нямаше отделен списък на децата с предимство. Всяко училище- за себе си. 10-то така е решило- така направило. Има и разлика между Сдруженията- всъщност Сдружение е само Шилер, Луис Карол не е. Ако това е от значение за някого.
Нека не делим децата- теста ги е отсял. И в крайна сметка нека следващите кандидатсващи приемат нещата така- кандидастстват 600 деца, от тях влизат 60 с предимство, останалите 540 се борят за останалите 60- 65 места. И dessive78 е описала ясно останалото.

# 1 091
  • София
........... останалите 540 се борят за останалите 60- 65 места.

Допълвам, че всъщност не е стана ясно останалите за колко точно места се борят. Може би бяха 28 места тази година /Грубо сметнато 88 - 60 с предимство/.

# 1 092
........... останалите 540 се борят за останалите 60- 65 места.

Допълвам, че всъщност не е стана ясно останалите за колко точно места се борят. Може би бяха 28 места тази година /Грубо сметнато 88 - 60 с предимство/.

Да- тази година с прекрасното цирково изпълнение на 55-то, така се получи!

# 1 093
Николина, погледнете година и две и три назад и ще видите, че, за съжаление, спекулациите винаги ги има, всяка божа година, без пропуск. Всяка! Не че сега няма повече основание, факт!
Нормално е, така сме устроени, а и има разочаровани родители, които тук намират поле да излеят огорчеността си.
Често, а особено сега, с основание, за съжаление. Никой не е съвършен, особено в несъвършеното ни местообитание. Пълно е с абсурди.
Конкретно - явлението Шилер е абсурдна за една добра и истинска образовател;на система компилация от частна занималня с държавно училище, мислещо да не си натири учителите, защото няма деца. И натирващо сега Сдружението. Реже си клона за мен, но на кой му пука... Поне видимо.
Абсурдна е системата позволяваща на група родители да се обединят, да си наемат учители и да си направят затворено общество в държавно училище, практически учейки собствените и на учителите наследници, като само за непопълнените места обявят свободен прием. Така е, не е справедливо. Но щом е възможно, защо да не го направят...  Да си направят и другите тогава - нали с това започчнахме преди Ен брой страници - на който не му харесва, има  училища и държавни и частни... Никой не ги кара насила.
Така е, животът е несправедлив. Понякога повече, понякога по-малко. Защо някъде го приемаме като съдба а другаде изригваме и бълваме огън и жупел.
Да, няма ясни правила. Или ако има, горната абсурдност води до факта, че те са правила само за едната страна, участваща в цялостния процес на симбиоза училище-занималня, ама другата, понеже решила друго, вече правилата не били правила, но другата страна не е знаела. Е, това е проблемът. Нечие безхаберие.
И понеже разбрахме напоследък кой е виновен за двойките в седми клас, кой е виновен за ежегодното безхаберно грешене на задачите на конкурсите 7 и 12 клас, за сгромолясването на децата надолу в класациите за ПИСА, и т.н., сега трябва да посочим виновника за батака и провала и подигравката с усилията на децата и най-вече родителите. И да го обесим.
Е, не се ли сетихте кой е ? Международното положение.
И познайте дали нещо ще се случи и защо няма нищо да се случи....
Защото на никой от отговорните (всъщност кои са те, има ли такива) не му пука. Поне засега не виждам възможност и воля някой нещо да направи за да реши проблема на родителите на тези 10-15 класирани (ама от кого и за какво) деца, на ръководството на Сдружението, което се опитва да направи нещо и под дюдюканията на, оказва се, куп още читатели тук, борци за правда, които всъщност мъдро са взели друго далновидно решение за децата си.
Какво повече, че да станат 100 страници.
Hrs, добре се сети за Мирча Кришан.

# 1 094
  • София
Точно така, и защо да е цирково изпълнението на 55-то, а на Сдружението - не!
Като още април месец господата от УС на Сдружението са знаели за ситуацията в 55-то и месец по-късно публикуват списък, от който не всички деца ще бъдат приети.
Направете си извода родители за следващата година! Хабите само излишни нерви. Реално подбран е само един клас с деца! Останалите, няма да коментирам, да бяха публикували резултати, та да ни затворят устите.
При тази ситуация бих защитила nikolina-pikolina , тя поне има основание да иска децата и да учат в 145 ОУ . Живее в района и по закон има право. Не е ясно, дали децата и нямат по-добър резултат, от доста деца в тези 60 с предимство. Мястото за жалби не е форума, а МОН - борете се!

Последна редакция: пт, 17 юни 2016, 17:12 от Ammika

Общи условия

Активация на акаунт