Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 813
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 135
Миналата година имаше 4 или 5 групи в рамките на единствения изпитен ден и във всяка бяха по средно 150 деца. Освен това часовете на явяване не зависеха от реда на подаване на документи. Както и деца, подали документи едно след друго, попадаха в различни стаи.
150 деца в група?  Предполагам е грешка Simple Smile

Някой знае ли като свърши квотата за братчета и сестричета, останалите 38 места за другите деца ли са само?  Т.е. неприетите братчета и сестричета участват ли за тях?
Ухааа! И на мен 150 деца в група ми се струва нереално! Дано не е така, щото то май ще е голям късмет да влезе! Шанса така е почти нулев! Тази година ще изпитват от 4ти до 10ти и ако са по 300 деца на ден, то си е голяма бройка.
Между другото имам позната, работеща в Шилер, ще взема да възстановя контакт с нея и да я питам как са с кандидатите. Не обещавам де, отдавна не съм се чувала с нея - тя беше учителка на дъщеря ми в детската и се премести в 145-то и Шилер, поради по-добрите условия на работа и заплащане. Ще ви държа в течение.

# 136
  • Sofia
Под група имах предвид, явяващите се в един й същи час. Около 600 кандидати, разделени в 4 или 5 групи, излизат някъде към 120-150, които се явяват в рамките на един й същи начален час.
Искаш да кажеш, че тази година изпитът ще е в различни дни ли?

# 137
  • София
Да по толкова бяха, но бяха в почти всички стаи в цялото училище. Имаше три такива групи в различни часове, всяка група или поток беше разделен на малки класове по около 15 деца ако не са лъжа. Имаше три възможни часа за явяване, рано сутрин, по обяд и късният следобед. Децата влизаха от централният вход на училището и излизаха от един страничен вход. Посрещаше ги учителката отговорна за дадената стая отпред пред училището и им раздаваше баджове, които се окачаха на врата. След това те влизаха в училището заедно с нея.
Миналата година за първа година изпита беше в един ден за всички, предишните години винаги е бил няколко последователни дни, може отново да са се върнали към този вариант...

# 138
  • София
Честно да ви кажа направо се отчаях .Предпочитам 55-то ,но нямаме никакви шансове явно за него ,а 145-то не ни е никак удобно Sad .

# 139
Здравейте, започна гледам записването за учебната 2016-2017 год.

От колко до колко приемат документи и какво е необходимо да нося, за да запиша близнаците?
За 20лв на дете знам, но за други документи не пише в сайта, а не ми се звъни по телефона.

Някой знае ли каква бройка ще приемат?

Благодаря

# 140
  • София
Копие от акт за раждане, след което трябва да посетите предпочитаното училище и да подадете заявление по образец.
Аз се отказах от кандидатстване в Шилер и Дикенс за 145-о.
Ще пробваме на друго място.
Ако не стане - догодина в кварталното  Peace

# 141
Копие от акт за раждане, след което трябва да посетите предпочитаното училище и да подадете заявление по образец.
Аз се отказах от кандидатстване в Шилер и Дикенс за 145-о.
Ще пробваме на друго място.
Ако не стане - догодина в кварталното  Peace

Кое е това друго място? Луис Карол?
В темата за Дикенс, нещата, които се пишат не звучат никак добре...И аз започвам да се чудя, може би от Дикенс ще се откажем.

# 142
  • София
Да - Луис Карол в 10-то ОУ в Младост 1, но не залагам особени надежди и стремежи.
Там сякаш няма такъв стрес откъм изпит.
Ще видим - каквото стане.

# 143
Да - Луис Карол в 10-то ОУ в Младост 1, но не залагам особени надежди и стремежи.
Там сякаш няма такъв стрес откъм изпит.
Ще видим - каквото стане.

Благодаря и ние мислим да пробваме там, само се чудех м/у 10-то и 55-то у-ще. 10-то ми е абсолютно непознато, ще се разходя до него.

# 144
Благодаря. Но нали и в 145 има Луис Карол? На едно дете от градината сестра му е там и братчето ще кандидатства. Мисля и аз да опитам.
Аз нямам претенции дали да е немски или английски, но ми се иска да са в кварталното училище.
То е ясно, че децата след време ще поемат по своя път.

Дразня се, че в единственото квартално училище има деца от къде ли не, но не и от Младост 1А.

# 145
  • Sofia
Дикенс е в 145-то, а не Луис Карол.

# 146
 desive78  в 10 то училище е, а не в 55то. Сега питах една майка, което дете е там. Аз съм се объркала.

# 147
  • София
Здравейте,
а дали мога след като съм подала заявление в Шилер и съм посочила 145-то, след това да подам такова и в 145-то и в 55 СОУ. И самият изпит само в сградата 145-то  ли е или има изпит и в сградата на 55-то. Всъщност това което не разбирам е , дали има два отделни изпита за двете училища или изпита се провежда само в 145 ОУ. И детето може ли да участва в класирането и на двете училища?

# 148
  • София
Понеже се върнах назад да прочета и видях, че това е коментирано няколко пъти.Та да кажа, че на мен вчера от Шилер ми казаха, че мога да подам заявление и в двете училища и да участвам в класирането и на 145 и 55. Но ми стана странно , защо тогава при тях аз трябва да посоча едно.....

# 149
На мен и казаха при записването, че не можело да се сменя училището, въпреки че знам за изключения.
Та по-добре си пишете училището, което смятате, че ще посещавате

Общи условия

Активация на акаунт