Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 784
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте и от мен.
Относно теста на Шилер днес, моето дете сподели, че когато са ги карали да рисуват къщата с дървото изрично са им казали, че къщата не трябва да има врата и прозорци. Тя се е объркала и нарисувала и врата. Имало и празни листове, в които явно трябвало да пишат нещо, но "госпожата" им казала че това няма да го правят защото е "скучно" (което само по себе си звучи странно).  Незнам дали мога да й вярвам за това (а смятам, че мога), не ми каза много неща, но моля ако някой друг е имал подобен разказ да сподели, защото ако действително е така, то децата са декласирани още днес с подвеждаща информация от учителите. Все пак триста деца се борят за 36 места.
Благодаря и успех на всички!

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 15:01 от svetoslava malinova

# 256
  • Sofia, Bulgaria
Направо се плаша къща без прозорци и врата.
На кого може да му хрумне това?
Може би другия път ще ги накарат да нарисуват влак без комин, нямам думи.

# 257
Електрическите влакове нямат комини, но за къщи без врати засега не знам, скоро като изобретят телепортацията, може и да няма нужда от врати:) Та на къщата трябва да си има врата и прозорец.

# 258
  • София
Странно....Моят син беше толкова превъзбуден,че изобщо не му се говереше за задачите.Каза само,че е трябвало да ридуват ябълково дърво и къща.Също така да дорисуват липсващи елементи в картинка....

# 259
Здравейте и от мен.
Относно теста на Шилер днес, моето дете сподели, че когато са ги карали да рисуват къщата с дървото изрично са им казали, че къщата не трябва да има врата и прозорци. Тя се е объркала и нарисувала и врата. Имало и празни листове, в които явно трябвало да пишат нещо, но "госпожата" им казала че това няма да го правят защото е "скучно" (което само по себе си звучи странно).  Незнам дали мога да й вярвам за това (а смятам, че мога), не ми каза много неща, но моля ако някой друг е имал подобен разказ да сподели, защото ако действително е така, то децата са декласирани още днес с подвеждаща информация от учителите. Все пак триста деца се борят за 36 места.

Моят син беше в групите от 13 часа, не знам дали задачите са били същите, защото той само каза, че всичко било супер и много му харесало. Но според него е имало 6 задачи, които не са били за време Simple Smile и накрая им дали да рисуват къща с дърво, което било още по-хубаво.

# 260
моля някой да сподели, дали има информация с инструкция от учителите за "прескачане на празните листове" и за "къщата без врата и прозорци". От друга майка по телефона разбрах, че е имало инструкция за прескачане на празните листове. Това е основание за нисък резултат от теста, което означава още сега, че децата не са класирани. Жалко ако е така, жалко за усилията, които положиха да се подготвят.

# 261
  • гр. София
svetoslava malinova  В коя стая и от колко часа беше вашият изпит? Дъщеря ми не ми сподели много (тя по принцип не е много приказлива), но не ми каза такова нещо. Каза, че учителката им е казала, че ще се забавляват и учат.

# 262
В 9,00часа 5 стая

# 263
  • гр. София
Хм, тя беше в 14-та от 09,00 ч.; като се прибера от работа ще я разпитам пак и ще пиша.

# 264
Здравейте и от мен.
и аз разбрах нещо за празни листове.... каза ми следното... госпожата каза сега почиваме и дишаме и нищо не пишем...

# 265
Доколкото разбрах, наистина са имали празни листове, където са почивали и нищо не са писали. Един вид време за релакс

# 266

Според моето хлапе, на единия лист са рисували дървото и къщата (с прозорци, врата и коминче, както си му е редът Wink). Втория са го оставили празен. Бяхме в същата стая, но в различен час.

# 267
  • гр. София
Къщата с дървото - с прозорци, врата, коминче, не е имало изискване да е просто квадрат / правоъгълник отгоре с триъгълник.
Празни листове, почивка  newsm78 - не, нямало такова нещо.

И някаква птица са рисували...

# 268
Проблемът ми идва от това, че изрично е казано да НЕ се рисува врата и прозорци, и тя се е притеснила, като е нарисувала врата. А оценяването на рисунката е на принципа - най-много точки за присъствие на врата, прозорци и комин. Визирам умишлено подвеждане на децата, с цел получаване на по-малко точки. Бяха ме предупредили за нещо подобно, но не вярвах. В предишни години са казвали "това не го правете" (в смисъл някаква задача) и съответно детето неможе да събере максимума точки....

# 269
Детето ми също твърди, че госпожата им е казала да не рисуват комин на къщата.
В началото не разбрах кой знае колко за задачките, но когато се разприказва през късния следобед за теста, реши да ми нарисува каквото е рисувала там. Като приключи с рисуването й казах, че е забравила да нарисува нещо или тогава или на втората рисунка в къщи. Тогава възникна спора за комина. Много пъти сме говорили как се рисува къща, човек, и т.н. и доста ме изненада това, че не го е нарисувала.
И при нас е имало "почивка с бели листа", каквото и да означава това.

Общи условия

Активация на акаунт