Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 241
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 555
Ние сме приети в Луис карол и неприети в Шилер с 67.5 точки-момче. На родителската среща ни обясниха, че трябва да отидем отново да подадем, че желанието ни е само с английски език. Отидох в понеделник и от там отбелязаха, че отказвам от немски език, въпреки, че нашето огромно желание беше Шилер. Сега и ние сме в треперене, дали ще бъдем приети в самото училище. От минали години знам, че има второ класиране за Шилер, приемат още 10 деца на мястото на отказалите се. На родителската среща казаха, че водещо е да си класиран в самото училище.

# 556
  • София
Това е все едно ние да кандидатстваме двете примерно в университет вие да изкарате по висока оценка ама да приемат мене защото живея до университета а вас да не класират защото живеете в Младост. Затова сме ядосани... Оказва се че не е имало смисъл да ги готвим и просто трябваше ни го кажат.

Просто трябваше да си сменим адреса  Joy, по лесно се постига, отколкото готвенето за изпит!!!!

# 557
ами не е толкова лесно. Трябва ви наториален акт и смяна на лична карта поне 6 месеца преди записването.

# 558
  • София
ами не е толкова лесно. Трябва ви наториален акт и смяна на лична карта поне 6 месеца преди записването.
За някой - лесно, за друг - не, това с адресите е пълно безумие и се преодолява! И не е вярно, че трябва постоянен адрес по л.к., става и с настоящ.

# 559
Дааа....
Е,  няма такава държава!
Да видим сега дали някой ще вдигне пушилка на тези, които го заслужават.
И дали ще влязат в схемата.
За мен ставащото е сценарий, както повечето случки от година две навсякъде и на всякакво ниво.
Другият вариант е поредната простотия сътворена от калинка...
Но почти никой не реагира, а и да го направи или му намират майстора и му запушват устата или го подминават.
Сдружението явно не е правилното. Трябва да се реформира и създаде правилното което да се отчита на правилното място.
Направо ми се гади като чета кави са ги натворили... Какво значение има кой. Насреща са деца, не марули. На 6 години.... И родители, търсещи и имащи право да знаят каво и защо се случва...
Не мога да повярвам... Познавам хората работещи там (от ниво директор на Сдружението надолу, не управителните органи, тях ги сменят...) учители, възпитатели, зная с каква любов и грижа работеха и вероятно още работят. Дъщеря ми и до днес посещава учителката си по немски от там. Ще я разпитам.
Но явно са някой е намерил начин да разсипе направеното. И го прави. Дано резултатът не е предизвестеният.
Жалко за труда на децата... Дано намерят някакво решение, че май яко са се овъртолили...
Такова чудо до сега не е имало, вече 11 години имам контакт със Шилер. И 55-то...

# 560
"Висят", защото още няма класиране за 55-то.
Пак питам - за това вината на кого е - на сдружението или на 55-то ? Ако 55-то, където Шилер е от 15 год,  не желаят да сложат в критериите си теста на Шилер, защо за това да е виновно сдружението ?

Защото сдружението работи с това училище и негова работа е било да се договори да си сложат теста в критериите, а като не успее да се договори, или да си търси друго училище, или да обяви за прием само толкова места, колкото са в 145-то. Не е работа на кандидатстващите да изчистват взаимоотношенията на сдружението с училището, не им е работа и да ги знаят, те държат тест и би трябвало да им се осигури прием при класиране на теста. Кой крив и кой прав изобщо не интересува родителите на издържали изпита деца, които няма да могат да ги запишат. Това са деца, а не марули, както казва Стефан, как да им се обясни, че са приети, а няма да се запишат, какво се причинява на психиката им още от 6 -годишна възраст?

Очевидно става дума за някакво неразбирателство между 55-то и сдружението,...А сега - нямало го Шилер в критериите им. И за тази работа е виновено сдружението... Пълна антилогика.

Е как ще е антилогика? А кой е виновен? Кандидастващите ли? Или аз? Ами като не са си изчистили взаимоотношенията, виновно е точно сдружението. Дори може да се каже, че 55-то не е виновно, защото то си определя критерии за прием. Ами като не мога да се разбера с училището, като не мога да ги накарам да си променят критериите, ми няма да работя с него, вместо да лъжа тези, които кандидатстват при мен...

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 10:40 от Татко Мецан

# 561
  • София

[/quote]
Е как ще е антилогика? А кой е виновен? Кандидастващите ли? Или аз? Ами като не са си изчистили взаимоотношенията, виновно е точно сдружението. Дори може да се каже, че 55-то не е виновно, защото то си определя критерии за прием. Ами като не мога да се разбера с училището, като не мога да ги накарам да си променят критериите, ми няма да работя с него, вместо да лъжа тези, които кандидатстват при мен...
[/quote]

Peace

# 562
Напълно споделям последните постове. Ако не оправят нещата, е ужасна излагация за Шилер.
Аз все пак не искам да повярвам и се надявам да е някакво временно недоразумение.

# 563

Защото сдружението работи с това училище и негова работа е било да се договори да си сложат теста в критериите, а като не успее да се договори, или да си търси друго училище, или да обяви за прием само толкова места, колкото са в 145-то.

Очевидно става дума за някакво неразбирателство между 55-то и сдружението,...А сега - нямало го Шилер в критериите им. И за тази работа е виновено сдружението... Пълна антилогика.

Е как ще е антилогика?

Абе господине, като толкова е лесно, какво се случва с децата, които вече учат в 55-то и ходят на уроци в Шилер ? Като Шилер откаже да работи с 55-то, какво става с тях. Аман вече от разбирачи. Хайде Вие и Стефан ми отговорете:
1. Защо в 145-то теста важи, а в 55-не ? Това явно не зависи от Шилер.
2. Защо миналата и предишни години в 55-то важеше теста, а сега не ? Това пак ли зависи от Шилер ?
3. Защо самото училище не е включило в критериите си теста, а има далеч по-смешни критерии вътре ?
4. Ако 55-то декември са обещали на Шилер 2 паралелки (като мианлата година) с условие приемът да е с тест, а после са се отметнали, кой е виновен?

Хайде първо на тези въпроси и после да търсим вината, става ли ?

# 564
Ние сме приети в Луис карол и неприети в Шилер с 67.5 точки-момче. На родителската среща ни обясниха, че трябва да отидем отново да подадем, че желанието ни е само с английски език. Отидох в понеделник и от там отбелязаха, че отказвам от немски език, въпреки, че нашето огромно желание беше Шилер. Сега и ние сме в треперене, дали ще бъдем приети в самото училище. От минали години знам, че има второ класиране за Шилер, приемат още 10 деца на мястото на отказалите се. На родителската среща казаха, че водещо е да си класиран в самото училище.

Вие би трябвало да сте от квартала, при кандидатстване в Луис Карол на мен ми казаха, че ако не сме от района на 55-то, директно да подадем в 10-то, защото иначе няма никакъв шанс.

За проблемите на сдружението с 55-то у-ще се писа още в началото на темата. Не знам защо сдружението не си потърси ново у-ще... (предполагам, че е заради децата с предимство, т.е. заради вече учещите там братя и сестри)

# 565
  • София
За проблемите на сдружението с 55-то ще се писа още в началото на темата. Не знам защо сдружението не си потърси ново у-ще... (предполагам, че е заради децата с предимство, т.е. заради вече учещите там братя и сестри)

Това обяснява и повечето предпочитания към 145 !
Ще учим, ние в подбрана среда... Каква подбрана среда... Аз лично почнах да имам съмнения струва ли си...

# 566

Защото сдружението работи с това училище и негова работа е било да се договори да си сложат теста в критериите, а като не успее да се договори, или да си търси друго училище, или да обяви за прием само толкова места, колкото са в 145-то.

Е как ще е антилогика?

Абе господине, като толкова е лесно, какво се случва с децата, които вече учат в 55-то и ходят на уроци в Шилер ? Като Шилер откаже да работи с 55-то, какво става с тях. Аман вече от разбирачи.

Писали сме едновременно, това предположих и аз.

Моето дете не е от приетите и затова ще си спестя коментара за останалата част от поста ти Simple Smile.
(не знам какво удовлетворение и инфо носи на преминалите теста, но не приети в у-щето)

# 567

Е как ще е антилогика?

Абе господине, като толкова е лесно, какво се случва с децата, които вече учат в 55-то и ходят на уроци в Шилер ? Като Шилер откаже да работи с 55-то, какво става с тях. Аман вече от разбирачи.

Писали сме едновременно, това предположих и аз.

Моето дете не е от приетите и затова ще си спестя коментара за останалата част от поста ти Simple Smile.
(не знам какво удовлетворение и инфо носи на преминалите теста, но не приети в у-щето)

Значи да ме разберете правилно, мене също много ме е яд на случващото се. Съчувствам и на мамите, които са минали през ада на кандидатстване. При нас беше същото, но преди се влизаше само в 145-то, после се местеха децата. Не миналогодишно събрание бяха казали, че търсят трето училище, обаче явно не е лесно да се случи. За мен остава неясно на какво се дължи отношението на 55-то към Шилер. Вместо да се радват, че някой нещо прави за децата, типично по български почва да се съсипва. Значи събрали са се едни родители, направили са нещо хубаво и достъпно, направили са и някакъв смислен начин за прием, обаче училището казва - не ни дреме за вас, нашите критерии са други ВЕЧЕ ! Съдейки по това което се излъчи за другото сдружение по "господарите", май започвам да се досещам защо...

# 568

......
Абе господине, като толкова е лесно, какво се случва с децата, които вече учат в 55-то и ходят на уроци в Шилер ? Като Шилер откаже да работи с 55-то, какво става с тях. Аман вече от разбирачи. Хайде Вие и Стефан ми отговорете:
1. Защо в 145-то теста важи, а в 55-не ? Това явно не зависи от Шилер.
2. Защо миналата и предишни години в 55-то важеше теста, а сега не ? Това пак ли зависи от Шилер ?
3. Защо самото училище не е включило в критериите си теста, а има далеч по-смешни критерии вътре ?
4. Ако 55-то декември са обещали на Шилер 2 паралелки (като мианлата година) с условие приемът да е с тест, а после са се отметнали, кой е виновен?

Хайде първо на тези въпроси и после да търсим вината, става ли ?

Какво значи да се отметнеш. Взаимоотношенията не се ли уреждат с договор, който е подписан със съгласието на двете страни предварително.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 11:34 от ani_mrd

# 569

Значи да ме разберете правилно, мене също много ме е яд на случващото се. Съчувствам и на мамите, които са минали през ада на кандидатстване. При нас беше същото, но преди се влизаше само в 145-то, после се местеха децата. Не миналогодишно събрание бяха казали, че търсят трето училище, обаче явно не е лесно да се случи. За мен остава неясно на какво се дължи отношението на 55-то към Шилер. Вместо да се радват, че някой нещо прави за децата, типично по български почва да се съсипва. Значи събрали са се едни родители, направили са нещо хубаво и достъпно, направили са и някакъв смислен начин за прием, обаче училището казва - не ни дреме за вас, нашите критерии са други ВЕЧЕ ! Съдейки по това което се излъчи за другото сдружение по "господарите", май започвам да се досещам защо...

hrs, Подкрепям напълно написаното от Вас.

Не се правя на разбирач. От повдигането ма темата и въпросите на един от участниците тук преди седмица - е ли възможно ги приемат в Шилер, но да не ги приемат в училището, поддържах мнение, базирано на опита си с Шилер, че няма как да стане.
Е, виждам, че май натам вървят нещата, или поне към момента е батак, за което се възмущавам, нищо повече.
Имам две деца, минали сме през изпит в НУКК (детска градина, училище), изпит в 133, изпит в 125, изпит в Шилер, две НВО-та, два пъти АК и имам идея какво е за един родител детето ти да тръпне в напрежение а и родителят с него, как се готви и му се помага, как се ляга с книжката и се чертаят лабиринти и търсят решения на логически казуси.
И затова казвам, че ставащото, каквато и да е причината и който и да е виновен, без значение, е подигравка.
Нищо повече. 

Общи условия

Активация на акаунт