Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 168
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 990
Аз не разбирам, защо половин година беше ясно, че втори/трети деца ще са с предимство и въпреки това всички си пратихме децата на този "несправедлив" и "опорочен" изпит и никой не казваше и дума. и сега, когато стана ясно, че 55то си е направило каквото си иска, в следствие на което са ощетени десетки деца, търсим вината във "вторите" деца... И кой определя, дали Сдружението работи в частна или публична полза - за (досега) външните на Сдружението родители не е ли от полза, че децата им ще се обучават от Сдружението? Някой май се опитва да се покаже като много екзактен юрист. Други са местата добрите юристи да се доказват...

# 991
  • София
Както сдружението е обявило, че ще има предимство за втори деца, така и училището е обявило, че ще има предимство за адрес. Не разбирам защо при ясна комуникация от 55то, тайно сте повярвали на Сдружението, че някак ще се справи.

# 992
Както сдружението е обявило, че ще има предимство за втори деца, така и училището е обявило, че ще има предимство за адрес. Не разбирам защо при ясна комуникация от 55то, тайно сте повярвали на Сдружението, че някак ще се справи.

Тогава защо от Сдружението не си сметнаха бройката обещана от 145-то, да си бяха казали "сбогом" с 55-то и да беше точно и ясно колко бройки ще има приети, за да не ми изкарват списък с деца, които изобщо може да не бъдат приети и да ги подлъгват?

# 993
taralianka може би защото 145 у-ще не може да поеме всички деца. Не сте ли се замисляли?
Там си има капацитет, има паралелки с английски.

Просто се примирете, че така се е случило, това е.

# 994
 Училищата не са виновни за ситуацията, колкото и да не им се иска на някои.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 11:01 от George N

# 995
  • София
Сбогом с 55-то ня може да има, защото не е само набор 2010. Специално в 55-то са още 7 набора деца  май ?  newsm78

# 996
taralianka може би защото 145 у-ще не може да поеме всички деца. Не сте ли се замисляли?
Там си има капацитет, има паралелки с английски.

Просто се примирете, че така се е случило, това е.
Вие пък къде видяхте да съм писала, че трябва да приеме всичките - просто никой не може да ме убеди, че не е било възможно предварително да се знае бройката в двете училища и Шилер да не беше изкарал списък с 130 деца (не знам колко е точната бройка), а да бяха изкарали списък с 110 деца примерно, колкото реално могат да се поемат от училищата. Коментарът Ви за примирението ще го подмина, защото е неуместен и няма как да имате представа дали съм се примирила или не, което е нещо лично. Ако искате да ми кажете да спра да пиша по въпроса е нещо друго!

# 997
И защо да се примиряват? Е това вече не разбирам!

# 998

Хаха, училищата не са виновни? Да, прав сте, не са виновни училищАТА, а училищЕТО - и именно 55-то СОУ.

# 999

Хаха, училищата не са виновни? Да, прав сте, не са виновни училищАТА, а училищЕТО - и именно 55-то СОУ.

Колкото и да се опитвате да подведете хората, за да се настроят срещу училището, проблемите са само и единствено в сдружението.

Прави впечатление активизацията на членовете на сдружението във форума, насочена чрез  обвинения към 55 СОУ(училище прилагащо закона), да се опитат да изместят отговорността от сдружението към училището.

Много е удобно за сдружението, но няма как да стане Simple Smile

# 1 000
  • София
Прав сте за училищата, те са длъжни да прилагат закона.
НО интереса към точно тези две училища е предимно /има и изключения/ заради Сдружението, а не заради качественото образование, което 55 ОУ и 145 ОУ предлагат. Мисля си, че самите училища трябва да са доволни от сътрудничеството с Шилер, то им носи само плюсове.
От тук на сетне, кой крив, кой прав във взаимоотношенията .... слабо ни вълнува.  За мен проблем е съществуването на самия спор м/у двете страни, който се отрази в намаления прием, не само в 55 СОУ, а и  в 145 ОУ, където бяха пренасочени децата с предимство.
А защо Сдружението не обяви по-малък прием и не публикува по кратък списък -  това е загадка.....

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 17:30 от Ammika

# 1 001

Колкото и да се опитвате да подведете хората, за да се настроят срещу училището, проблемите са само и единствено в сдружението.

Прави впечатление активизацията на членовете на сдружението във форума, насочена чрез  обвинения към 55 СОУ(училище прилагащо закона), да се опитат да изместят отговорността от сдружението към училището.

Много е удобно за сдружението, но няма как да стане Simple Smile

Аз не се опитвам да подведа никого, по-скоро ми се струва обратното. Също така ми се струва, че се опитвате да се покажете като много вещ и юридически подготвен. В което няма лошо, но не е тук мястото.
Приятна вечер.

# 1 002
Интересно ми е, щом е сдружение в общинско училище, какви да преподавателите? Кой преподавана тези деца?
Това че има извънкласни занимания на език, не ги прави нито немското училище, нито английската гимназия.

Това са деца на 5-6 години, зависи само и единствено от учителката, която ще ги води от 1-4 клас. И то нас родителите.

# 1 003
Интересно ми е, щом е сдружение в общинско училище, какви да преподавателите? Кой преподавана тези деца?
Това че има извънкласни занимания на език, не ги прави нито немското училище, нито английската гимназия.

Това са деца на 5-6 години, зависи само и единствено от учителката, която ще ги води от 1-4 клас. И то нас родителите.

Кое по- точно Ви е интересно?
Децата са ученици на общинското училище. Преподават им учители, работещи в училището. Обучението по немски е по 2 часа всеки ден (10 часа седмично, до 4-ти клас с преподаватели от Сдружението). Следобед имат занималня (задължителна), но не с друг учител, а с класната си. Учат си всичко в училище.
И всичко това е писано, писано, писано...

# 1 004
Именно....понеже все пишете, че 145 и 55 западат и ако не е сдружението няма да ги има. А, то какво се оказва, че децата си учат при учители от училището и учат отделно език, като за това идват от Британика и за немския не съм сигурна.
Та за това се чудя защо все плуете училището, като от него няма как да избягате.

Общи условия

Активация на акаунт