Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 151 157
  • 1 188
  •   2
Отговори
# 840
Напротив. Не веднъж в тази тема се изтъква 'подбора' на децата и колко са умни и подготвени. И сигурно е така, но това не важи ли и за другите?

newsm10

Ами темата е за Сдружение "Шилер". Не е тема за 145-то.

# 841
  • софия
Децата очевидно са подготвени за да се класират при подобна конкуренция(имам в предвид децата класирани без предимство).
Омаловажаването на техните резултати говори лошо за коментиращите.  Confused

# 842
И в сдружение Шилер има "подбрани" деца, защото членовете така са си решили.
Това прави ли ги по-умни от подготвяните деца с реален резултат от изпита, но не 'приети' от сдружението?

# 843
Всички знаехме за децата с предимство, и въпреки родителите на деца без предимство си пратихме децата на изпит!
Това няма да се промени и го знаем всички!

# 844
  • Sofia
Аз пък съм против прием с предимство на втори деца. При положение, че местата са толкова малко, не е редно да има такъв прием. Казвам го като майка, която има "второ" дете на 2,5 г. и след 3 години ще кандидатства. Може би ако се приемаха по 200-300 деца, тези 50-60 с предимство биха се изгубили в бройката. Но в момента приемът с предимство и без е 50 на 50.

# 845
Всички знаехме за децата с предимство, и въпреки родителите на деца без предимство си пратихме децата на изпит!
Това няма да се промени и го знаем всички!

newsm10
Всички са наясно с това преди да запишат децата за изпит. Всички го правят доброволно, дават пари за изпита, преди това готвят децата... Но всички знаят за това предимство. Тогава го приемат. И когато не им приемат децата, всички скачат как не било честно.
Защо тогава има драма?!

# 846
И в сдружение Шилер има "подбрани" деца, защото членовете така са си решили.
Това прави ли ги по-умни от подготвяните деца с реален резултат от изпита, но не 'приети' от сдружението?

Тази година най-добрият резултат е на второ дете. Средният на вторите също е по-висок от средния като цяло. Това обаче няма никакво отношение, не доказва нищо, но е показателно.
Опитите да се влезе по "географски" признак са силно порочни. Наела съм си 1г. преди това една стаичка, регистрирала съм се и съм "дете от квартала". А ако имам приятелка в квартала, може и без наем да мина. Аз все съм се чудила - защо по квартален признак, а не да речем по ръст, или по размер на ходилото, или по етаж на който съм в блока или по показания на водомера - така де - щом харчи повече вода, къпе се повече, значи поне е чисто...

# 847
А най-лошия?

След като не са обявени резултати, няма как да знаем дали е така.

# 848
Аз съм била наясно че има деца с предимство... и съм решила че си заслужава, НО не мога да се примиря, че се променят критериите за вече прието дете без предимство!

# 849
Аз съм била наясно че има деца с предимство... и съм решила че си заслужава, НО не мога да се примиря, че се променят критериите за вече прието дете без предимство!

Ако говорите за случая с 55-то, мисля че не се променят критериите от Сдружението, а от училището. Което е супер глупава постъпка! Но който е бил на последното ОС, може да се досети защо е станало така...

# 850
  • София
Аз разбирам и изцяло подкрепям притесненията на родителите, чийто деца се приети без предимство и са поставени в „безизходна“ ситуация. Но съм възмутена от писанията на някой родители, които дават груби определения за децата от квартала, които не заслужават да учат в кварталното училище.  Пиша от моя гледната точка, като  живущ в квартала. Моето дете също беше на изпит, но не ползва предимство при оценяването си.  Ние, които живеем в квартала, за да запишем нашите деца в училището, което е на 50 метра от нас, не можем, защото места НЯМА и защото трябва да отиде на изпит, където има отделна класация за избрани деца. Правилата за прием в кварталното училище е определил някой /или група от хора/ от Сдружението, които обаче не е дал предимство на кварталните деца, а на "вторите" такива от сдружението.  След като се ползва предимство за второ дете, защо сдружението не пусна в „специалното“ класиране и децата от квартала, които са се явили на изпит и те да конкурират в оценките с "вторите" деца. Тогава децата от квартала щяха влязат в класацията на "привилигированите" деца и може би избора щеше да е по-честен и нямаше да има толкова недоволни и от двете страни. Но пък тогава нямаше да влязат всички "втори" деца от сдружението.   И докато не видим реалния списък с показаните резултати от изпита, никой не може да ме убеди, че децата са справедливо  избрани и няма манипулации. Защото аз знам каква е оценката на моето дете,  но не знам какви са оценките на приетите такива с предимство и без.

# 851
А вие бихте ли си записали детето в кварталното училище, ако не беше сдружението?

# 852
Децата от квартала все не се събират за цяла паралелка, въпреки многото шум, които родителите вдигат.
И аз се присъединявам към въпроса на elena665.

# 853
Не мисля, че някой ще запише детето си в училище, където родителите не са мотивирани да следят учебния процес.  В края на краищата приемния изпит показва способности на децата, но и мотивация на родителя, доколко се занимава с детето, следи ли развитието му и .тн

# 854
  • София
Не ме разбирайте погрешно. Ние също кандидатствахме за Шилер. Не сме ползвали предимство.   И как така решихте, че децата от квартала не могат да съберат 1 паралелка, като няма обявен нормален прием.   Аз лично ще си запиша детето в кварталното училище, но няма места и няма нормална паралелка. Ако в 145 бяха действали на същия принцип, както 55, да дадат нормална паралелка за децата от квартала, повярвайте ми, че още миналата година щеше да има пълна такава. Също така щеше да стане ясно колко свободни места остават в училището и там да бъдат разпределени паралелките от Шилер. Естествено , че приетите в сдружението деца от квартала щяха да си отидат в паралеките на Шилер, а нямаше да се намърдат там по "географски" принцип.  Аз лично не знам друго квартално квартално училища, където да няма нормален прием и всички  деца от квартала да се явават на изпит. Тази година след разправията с "Господари на ефира" имаше прием по местожителство за 1 ПУК с английски, с отменен изпит.  Как според Вас да се запишат децата от квартала, като няма обявен прием за нормална паралелка.  Може преди 10 години да е била славата на 145 като "наркоманско" или тем подобно,  но аз имам дете СЕГА и искам то да учи в кварталното училище, което е на 100 метра от дома ми.    

Общи условия

Активация на акаунт