Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 911
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 155
Казаха, че имало деца в 1-ви клас, които идвали на у-ще с Хари Потър и може ли свободно да я четат Simple Smile
Да, познавам деца, които си носиха книжки в подгответо.

# 1 156
Казаха, че имало деца в 1-ви клас, които идвали на у-ще с Хари Потър и може ли свободно да я четат Simple Smile
Е, моят син четеше свободно учебника по анатомия на кака си още на 5 години. Много сме се смяли с него като почнеше да произнася разни дълги-предълги термини. Ама какво от това ?
Едно е да четеш свободно и съвсем друго да четеш с разбиране. "Хари Потър" определено не е книга за първокласници.

# 1 157
предпочетох да избегна темата кой кога се научил да чете  Grinning

# 1 158

Детето ми четеше на 5г. Когато влязохме в ПГ от 18 дечица 13 можеха да четат. Не виждам нищо ненормално в това. И колкото и да е странно, научи се да чете заради телевизията - не можеше да чете субтитрите. Друг е въпросът, че в момента вече не иска да чете така, ама то от всички познати дечица на тяхната възраст, само едно чете наистина с увлечение. Телевизията и смартфоните - враг номер едно  #2gunfire

# 1 159

И моят не се беше справил със задачата за критично мислене. На чайника, вместо дръжка, беше нарисувал течащ чай от чучура и го беше украсил с някакви заврънтулки. Laughing На слона, вместо ухо, беше сложил перчем  Mr. Green , но той има такава играчка, та поне логиката му ми е ясна. На топката, ми обясниха, че оцветеното кръгче било по-голямо, отколкото трябва.

Ми егати и тъпите критерии. И защо да не се е справил? Прекрасно се е справил, от чучура на чайника наистина тече чай и това е основното предназначение на предмета! Щом като има такава играчка, слон с перчем, така го е и нарисувал, детето си е много умно, във всеки случай по-умно от проверителите си. Егати и тъпотиите, всички деца да виждат нещата в някакъв калъп....при рисуването точно трябва и въображение....по критериите на проверяващите в Шилер значи Пикасо и Салвадор Дали изобщо нямаше да бъдат художници.
Разбирам да нарисуваш крила на автомобил напрмер, тогава ясно, че не си се справил, ама да нарисуваш как тече чай от чучура на чайник и това да е грешка!!!!!-просто нямам думи. Чайникът е направен не за да има дръжка, а за да се налива чай от него, като може да изпълнява това си предназначение и без дръжка.

# 1 160
Абсолютно !

Между другото цялото образование е "нарисувано" около клишетата

# 1 161
  • София
Дали има някакво развитие/ решение по въпроса с приетите-неприети деца?

# 1 162
Не може да откажат да дадат информация относно точките, които всяка една задача носи, критериите и условията по тях.

При кандидатстване всеки родител е направил дарение "целево дарение за тестово изследване". Като дарител в сдружение имате право да получите информация относно това как е било изразходвано то. По-специално: какви са  критериите за оценяване, какви са условията на задачите, какви са точките, които всеки проверяващ е дал на работата. Поискайте я в писмен вид. Подобна информация не може да бъде отказана на дарител на сдружението. Още повече, че след всичко различно което са казали на родителите, възниква съмнение дали направеното дарение е изразходвано според волята на дарителя.

Който търси информация и знае как да си я поиска - успява Simple Smile

# 1 163
Не може да откажат да дадат информация относно точките, които всяка една задача носи, критериите и условията по тях.

При кандидатстване всеки родител е направил дарение "целево дарение за тестово изследване". Като дарител в сдружение имате право да получите информация относно това как е било изразходвано то. По-специално: какви са  критериите за оценяване, какви са условията на задачите, какви са точките, които всеки проверяващ е дал на работата. Поискайте я в писмен вид. Подобна информация не може да бъде отказана на дарител на сдружението. Още повече, че след всичко различно което са казали на родителите, възниква съмнение дали направеното дарение е изразходвано според волята на дарителя.

Който търси информация и знае как да си я поиска - успява Simple Smile

Нещо много ти бърка в **** тоя Шилер. Интересно ми е каква е причината? Акционер в ЧУ?

# 1 164
Аз нарочно не отидох и не исках да прегледам работата на близнаците, за да не се ядосвам допълнително.
Задачите са толкова различни, колкото и децата. И кой как оценява, е друга тема.
Жалко все пак.
На моята приятелка дъщеря й е в немското училище, към посолството, което е наистина училище с изучаване на немски, а не подобието му Шилер. Тя беше силно изненадана за изпита в Шилер, като в 1 клас децата тепърва учат срички и звуци.

# 1 165

На моята приятелка дъщеря й е в немското училище, към посолството, което е наистина училище с изучаване на немски, а не подобието му Шилер.

Не е с изучаване на немски, а е на немски - то си е германско училище и всичко се преподава на немски, така че там деца, които в ПУК не знаят немски, не биха могли да учат. И Шилер не му е подобие, ами нямат нищо общо. Немското училище въобще не е по българската програма, а Шилер е българско училище, държавно при това, с частна занималня с изучаване на немски - абсолютно нищо общо нямат в нито едно отношение.

# 1 166
 Татко Мецан много добре знам какво е, кой влиза и как влиза.
Влиза се с немски, от 1 клас, както и за 1 клас Шилер.
Имах предвид, че сваляме звезди от небето за едно обикновено училище.

# 1 167
... а Шилер е българско училище, държавно при това, с частна занималня с изучаване на немски....

Шилер НЕ Е училище, още по-малко държавно.
и 145то и 55то са общински училища, а занималнята е чрез сдружение Шилер!

# 1 168
Немското училище е от порядъка на 5000 евро годишно ако не се лъжа. Да наистина дават немска диплома както училищата в повечето посолства. Ако човек ги има тези средства, не мисля, че има какво да се коментира ако идеята е да се учи по немската система в една от областите им. Също така една моя позната ми казваше, че преподавателките били само германки, после се оказа, че имало доста българки.
Татко Мецан за 5- 6000 евро годишно не мисля, че ще ви откажат да ви вземат в първи клас.
shrekie в този форум се пише за Шилер.

# 1 169
Татко Мецан много добре знам какво е, кой влиза и как влиза.
Влиза се с немски, от 1 клас, както и за 1 клас Шилер.
Имах предвид, че сваляме звезди от небето за едно обикновено училище.

Ех, сигурен съм, че ако децата Ви бяха приети, пак щяхте да обяснявате за едно обикновено училище, подобие на друго, истинско, Кума Лисе.

Общи условия

Активация на акаунт