Сдружение „Фридрих Шилер“ - Тема 4 (прием 2016)

• 149 878
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 170
six_stars  и да бяха приети, пак така щях да мисля. Не злорадствайте.
Не съм искала, не са влезли.
За мен това е едно обикновено училище с изучаване на немски език. Аз ако иска да гоня класа, нямаше да се занимавам с кварталното училище.

Така че по-спокойно с нападките.

# 1 171
  • София
Татко Мецан много добре знам какво е, кой влиза и как влиза.
Влиза се с немски, от 1 клас, както и за 1 клас Шилер.
Имах предвид, че сваляме звезди от небето за едно обикновено училище.

Ех, сигурен съм, че ако децата Ви бяха приети, пак щяхте да обяснявате за едно обикновено училище, подобие на друго, истинско, Кума Лисе.
Отдавна ме сърби клавиатурата да го напиша. Simple Smile

# 1 172
... а Шилер е българско училище, държавно при това, с частна занималня с изучаване на немски....

Шилер НЕ Е училище, още по-малко държавно.
и 145то и 55то са общински училища, а занималнята е чрез сдружение Шилер!

Хубу де, така е, то е ясно какво имах предвид. "Да се учи в Шилер", т.е. да се учи в държавните 55-то или 145-то с частна занималня към Сдружение Шилер, няма нищо общо с това да се учи в Немското училище към посолството и най-малката разлика е кое е частно и кое не. Просто са напълно различни, и като концепция, и като програма, и като собственост, и въобще всичко.

# 1 173
Татко Мецан за 5- 6000 евро годишно не мисля, че ще ви откажат да ви вземат в първи клас.

В огромна грешка си, всяка година има десетки кандидати, които не са приети в Немското училище, въпреки че са готови да плащат таксата. Не си мислете, че всичко се купува с пари, защото изобщо не е така. В най-желаните частни училища също таксата е над 5000 евро и всяка година има десетки отхвърлени кандидати, които са навити да я плащат. Примерно "Света София", "Питагор", ЕСПА, в Света София таксата е 5200 евро тази година и има сума неприети. Хората имат изпит, не по-малко тежък и труден от този за Шилер. В Дойче Шуле също има изпит и всяка година има сума ти неприети. Така ставало то, вадиш парите и готово. В хубавите училища не става така. Както и със свестните жени също не става така. И за хубавите позиции не става така.

А обикновени училища не са. Нито едното, нито другото.

# 1 174
Когато критерий за влизане са само парите, нещата приключват по един и същ начин.

# 1 175
Има ли някакво развитие с приетите неприети деца?

# 1 176
За кое пък толкова ви сърбят ръцете?

Татко Мецан много добре знам какво е, кой влиза и как влиза.
Влиза се с немски, от 1 клас, както и за 1 клас Шилер.
Имах предвид, че сваляме звезди от небето за едно обикновено училище.

Ех, сигурен съм, че ако децата Ви бяха приети, пак щяхте да обяснявате за едно обикновено училище, подобие на друго, истинско, Кума Лисе.
Отдавна ме сърби клавиатурата да го напиша. Simple Smile

# 1 177
Има ли някакво развитие с приетите неприети деца?

Развитието е, че децата си остават неприети - от Шилер са отговорили, че нищо не могат да направят от тяхна страна, от 145-то помолихме за увеличаване на бройката в паралелките, но и там ни беше отказано (е, не директно, но стана ясно), а пък 55-то изобщо не влиза вече в сметките. Това е, децата ще намерят мястото си другаде.

# 1 178
Татко Мецан, аз си мисля, че 6000 евро годишно не са малко пари. За период от 10 години това са около 60 000 евро. За какво - немски език? Ами всяко германче (сега и бежанче) от село ... си го има това и родителите не дават  60000 евро . Абсурд в Абсурдистан.

# 1 179
Татко Мецан, аз си мисля, че 6000 евро годишно не са малко пари. За период от 10 години това са около 60 000 евро. За какво - немски език? Ами всяко германче (сега и бежанче) от село ... си го има това и родителите не дават  60000 евро . Абсурд в Абсурдистан.

Да не ми се обидите, ама абсурдът е в написаното от Вас. Дойче Шуле не е школа по немски език, а училище, което следва стандартите на немската образователна система.

# 1 180
Не ви се обиждам. Нали затова е форума, за да се изразят различни възгледи.
Не зная дали сте запознат, но немската образователна система е различна в различните области на Германия. Като цяло не е много високо нивото и до 6 клас, даже е по - зле и от нашата.
Единственият бонус на училището е , че се говори по цял ден на немски и децата  ще научат много добре езика за скромната сума 6к евро на година както споменах. Друг бонус за временно пребиващите жени на германци, е да си намерят работа. Може би училището е насочено да обслужва деца на германци, които имат престой в България за няколко години.

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 22:55 от malinkap

# 1 181
Не ви се обиждам. Нали затова е форума, за да се изразят различни възгледи.
Не зная дали сте запознат, но немската образователна система е различна в различните области на Германия. Като цяло не е много високо нивото и до 6 клас, даже е по - зле и от нашата.
Единственият бонус на училището е , че се говори по цял ден на немски и децата  ще научат много добре езика за скромната сума 6к евро на година както споменах. Друг бонус за временно пребиващите жени на германци, е да си намерят работа. Може би училището е насочено да обслужва деца на германци, които имат престой в България за няколко години.

Аз пък смятам, че образователната им система е доста по-добра от нашата. Може би, до 6ти клас не ги затормозяват толкова, колкото ние започнахме напоследък, но в дългосрочен план съм убеден, че е по-добра.

# 1 182
След 5-6 клас в Германия всичко зависи какви са ти оценките. Около 20% отиват в гимназия, голям процент отиват в училище до 10 клас, след което ако имат високи оценки учат още 3 години, за да имат право да следват в университет. Има училище което е до 9 клас ако не се лъжа , най-различни обучения за работник - фризиор, ватман, работник в автомобилно предприятие.  Немската система е много по-различна от българската. Тя залага повече на квалификацията за професия ,а не на академичното образование.
Струва си висшето образование в Германия доколкото след това можеш по - лесно да си намериш работа там. Разбира се ако е търсена специалност. И там има доста безработни висшисти.
Но за висше образование се изисква висок резултат от ДАФ, което се постига и без въпросното шуле.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 14:43 от malinkap

# 1 183
мдааа. .. А при нас колежи и университети бол... вишист да искаш да бъдеш...нямаш проблеми. .  за качеството на образованието пък да не говорим! Вчера видях моя съученичка, въпросната дама докато бяхме ученици непрекъснато оставаше на поправителен,  сега обаче ми се похвали, че е начален учител....  Shockedгорките деца!
След 5-6 клас в Германия всичко зависи какви са ти оценките. Около 20% отиват в гимназия, голям процент отиват в училище до 10 клас, след което ако имат високи оценки учат още 3 години, за да имат право да следват в университет. Има училище което е до 9 клас ако не се лъжа , най-различни обучения за работник - фризиор, ватман, работник в автомобилно предприятие.  Немската система е много по-различна от българската. Тя залага повече на квалификацията за професия ,а не на академичното образование.
Струва си висшето образование в Германия доколкото след това можеш по - лесно да си намериш работа там. Разбира се ако е търсена специалност. И там има доста безработни висшисти.
Но за висше образование се изисква висок резултат от ДАФ, което се постига и без въпросното шуле.

# 1 184
В събота се обадиха от 55 да кажат, че има свободно място и могат да запишат детенцето ни. Ние дори не сме кандидатствали там, кандидатствахве в 145 единствено. Явно покрай неуредиците и всичко, което се случи, децата са се разбягали и сега се чудят как да попълнят бройките. Разбира се, отказахме им.

Общи условия

Активация на акаунт