Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 512
  • 3 557
  •   2
Отговори
# 1 395
Лаленце, много се радвам, че си имате бебче Blue Heart
Помня, че писахме по едно и също време миналата година..

За мен физическа болка нямаше, но психическа- да.
Не сме подновявали опитите. МА беше януари 2020. Изпитвам страх и притеснение. Смея да кажа, че говорим по тази тема от няколко дни и е възможно да подновим опитите след няколко месеца. При нас и ковид ситуацията оказа влияние на финансите, така че не знам в какъв етап бихме могли да почнем с оптите, надявам се лятото.

# 1 396
Здравейте, в 6г.с. + 1 късно ли е за МА? Един гинеколог, казва, че е навреме, а друг, че е късно и предлага аборт с местна упойка, от който се притеснявам. След МА пие ли се антибиотик и има ли големи последствия на хормонална почва? Благодаря ви предварително! 😔

# 1 397
Здравейте, в 6г.с. + 1 късно ли е за МА? Един гинеколог, казва, че е навреме, а друг, че е късно и предлага аборт с местна упойка, от който се притеснявам. След МА пие ли се антибиотик и има ли големи последствия на хормонална почва? Благодаря ви предварително! 😔

Здравейте, не е късно. След МА не се пие антибиотик, до такъв се стига ако се прави кюретаж или се използва вакуум, за да се намали рискът от възникване на инфекция. Възможни са хормонални последствия след МА, при всеки организъм протича различно.

# 1 398
На мен ми изписаха антибиотик за 3 дни.

# 1 399
Здравейте, някоя от Вас правила ли е МА в 7ма седмица + няколко дни? Не е ли прекалено късно за такъв? Успешен ли беше?

# 1 400
Аз правих МА в 10г.с., успешен (в България - Шейново)

# 1 401
Здравейте, някоя от Вас правила ли е МА в 7ма седмица + няколко дни? Не е ли прекалено късно за такъв? Успешен ли беше?

МА се прави по всяко време на бременността. Аз съм правила в 10-та и 18-та седмица. В Испания се прави само МА. Кюретаж се прави по изключение и само, ако се налага.

# 1 402

Моят беше в 10 г.с. в Шейново. Тези дни ще ида на преглед (още не е спряли напълно кървенето), дано е успешно.

# 1 403
Здравейте,най-вероятно ще ми се наложи въпросната интервенция заради “кухо яйце” в 8 г.с. . От цялата информация с която се залях този метод ми се струва най-малко стресиращ за организма,т.к. за мен това е първа бременност. Насочила съм се към Домусчиеви или Център Димитров, добри варианти ли са и като цяло дали правилно съм се спряла на тази опция.Прочетох темата повечето дами изтъкват момента с психическата травма,но аз не смятам,че при мен ще я има т.к. е въпросното кухо яйце и човечето просто го няма,за сметка на това винаги съм имала проблем с гинеколозите изпитвам ирационален ужас от тях и всякакви процедури и това ми се стори като най-щадящото за мен.
Ще съм благодарна на всякакви мнения и гледни точки.

# 1 404
Здравейте, искам да попитам дамите, които са претърпели аборт по медицински причини-дали изследвахте след това ЧХГ. Аз пуснах 10 дни след процедурата с вакум и беше спаднало от 1300 на 20, но не знам дали е нормално, все пак не е 0. Дали е възможно вътре да има останала плацента, лигавица или нещо друго? Бях чела, че при някои жени ЧХГ-то се изчиства чак след като мине още 1 нормален цикъл...

# 1 405
Да, пускала съм, но след поне един цикъл. При мен на 16 имаше остатък. Но това беше 2 месеца след МА. При вас е много рано.

# 1 406
Момичета, някоя от вас може ли да обясни какво точно прави мифегина като първа таблетка? Ролята му е за отлепяне на плодния сак ли? Има ли други действие/ефекти върху плода?

# 1 407
Момичета, някоя от вас може ли да обясни какво точно прави мифегина като първа таблетка? Ролята му е за отлепяне на плодния сак ли? Има ли други действие/ефекти върху плода?

Отваря шийката и отлепя плодният сак. Не знам дали има действие върху плода, защото при мен и двата пъти не беше жив и не съм питала.

# 1 408

Отваря шийката и отлепя плодният сак. Не знам дали има действие върху плода, защото при мен и двата пъти не беше жив и не съм питала.
Здравейте! И аз на 8.04  пих мифегин. Но все още нищо не чувствам освен лека болка в кръста. Трябва ли да има някакво течение(кръв)? Утре ми. Е приема на цитотек. Притеснявам се, че няма да се получи..

# 1 409

Здравейте! И аз на 8.04  пих мифегин. Но все още нищо не чувствам освен лека болка в кръста. Трябва ли да има някакво течение(кръв)? Утре ми. Е приема на цитотек. Притеснявам се, че няма да се получи..

Не, не е задължително да има течение. Работата на цитотек е да предизвика контракции и да изкара всичко отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт