Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 471 524
  • 3 557
  •   1
Отговори
# 1 425
2.3 TSH ниско?!? Astonished И какво общо има витамин Д с TSH? Аз ще ви кажа - нищо.
Идете на ендокринолог преди този лекар да ви е объркал хормоните тотално.

# 1 426
2.3 TSH ниско?!? Astonished И какво общо има витамин Д с TSH? Аз ще ви кажа - нищо.
Идете на ендокринолог преди този лекар да ви е объркал хормоните тотално.

Според думите му би трябвало да е по-високо.. Аз също помислих за ендокринолог и ще си запиш час .

# 1 427
Вчера бях на преглед, според лекаря има още много да се чистя, но има съмнения че плодния сак все още е там. Сшед много болки през вчерашния ден днес сутринта изхвърлих съсирек, първото нещо, което виждам към момента. И сега няма болки и физически се чувствам по-добре. За съжаление се притеснявам дали ще бъде успешно всичко. Лекарят не иска да ми дава още една таблетка цитотек и не знам как ще се случват нещата занапред. Наистина като преживяване е ужасно, надявам се да не се налага, на която и да е жена да минава през това. Изследвания не са ми пускани никакви, колко време след изпитите лекарства сте пускали такива и какви по точно?
Здравейте, вчера сутринта пих мифегин една таблетка, 200мг. 24 часа по-късно, 9:15 днес трябваше да изпия двете таблетки цитотек всяка по 200мг. Кръвотечението започна, но е основно при ходене до тоалетна и пак не е много обилно. Болките са като при цикъл, понякога по-силни. Не съм видяла никакви съсиреци и каквото и да било. Дали трябва да се притеснявам, може би процеса още не е започнал с пълна сила?

Болки и при мен нямаше, а кървенето беше нормално и никак обилно, на първия ми контролен преглед всичко беше наред, а се притеснявах, че не е станало. Беше ме много страх и все още ме е страх, защото не е най-приятното нещо, през което жената трябва да мине и не бих искала да се повтори..

Иначе доктора ми назначи изследване на хормони tsh, vit b12 и vit D . За ТСХ-то ми каза, че е ниско за небременна жена 2.3 , което е нормално реално за бременни жени, та се притесних малко, но Вит Д ми е мн под нормите и е в недостиг като каза, че това сигурно е и причината за ниското ТСХ. Утре съм пак на контролен преглед каза, че ще ми назначи медикаменти да регулираме хормоните.  Ако някоя от вас си е правила такива изследвания ще съм благодарна да сподели Simple Smile

# 1 428
Здравейте пак, момичета!

Питах днес док кога ще можем пак да правим опити за бебе, след медикаментозния аборт, който слава Богу е успешен и той ми препоръча първо да се ваксинирам с двете дози и чак тогава. Вие говорили ли сте с вашите специалисти по темата и изобщо на какво мнение сте? Мисля, че е по-добре така, но пък кой знае накъде ще се развие този ковид.

Хубав ден на всички!

# 1 429
Здравейте, наложи ми се да направя аборт, имах преди години един абразио(по медицински причини), усещането което преживях сега с медикаментозния вариант. Това е нещо нечовешко, най лошото нещо което съм преживявала, все едно ми правеха операция без упойка, 2 дена брутално гадене, вечер се свестявах, след това с останалите предписани ми хапчета бях в несвяст, освен гаденето, повръщане и страшни болки долу, нетърпими и диария продължителна. Искам да посъветвам всеки който му се налага да направи тази процедура, много хубаво да си помисли, след абразиото, почти нищо не се усеща, много лек дискомфорт, а усещането сега просто немога да го опиша. В отговор по темата на мен ми беше проведено другото лечение, не първите три таблетки накуп, а само една и след 36 часа вместо едно от второто хапче ме накараха две да взема, това е по евтиният вариант, немога да повярвам що за държава сме, защото първото хапче е 135 лв(трите бройки3х200мг) трите таблетки, които навсякъде пише, че се пият накуп и от вторият медикамент, който предизвиква контракциите ми дадоха вместо едно такова, две хапчета трябваше да изпия, все пак то струва 13 лв., Немога да повярвам в каква държава живеем, в болница" Надежда" не го очаквах. Едвам го преживях, 4 часа неописуеми болки, моля ви или бъдете бдителни да ви предпишат нормалната схема или не се съгласявайте.

# 1 430
Здравейте налага ми се да направя аборт с хапче, но кърмя. В листовката пише, че трябва да спра, но някой знае ли след колко време няма да има от хапчето в кърмата и дали мога да продължа след това?

# 1 431
Може да попитатате в тази тема, има консултанти по кърмене : https://m.bg-mamma.com/?topic=1312421.330

# 1 432
За мен не беше чак толкова нечовешко. Също пих от първото хапче(Мифепристон) 1 таблетка, а Топогин пих 2 таблетки(по 1 таблетка през 3 часа). След Мифепристона нямах никакви оплаквания, леко само ми зацапа на следващата вечер след приема. След първата таблетка Топогин почти веднага прокървях, получих диария, много леки болки, а след 1:30мин някъде плодното сакче се изхвърли. След втората таблетка имах доста силни болки продължиха около 2 часа. Така и не пих никакво болкоуспокоително. Диарията продължи от сутринта до следобяд. Нямах други оплаквания. Кървенето продължи малко повече от стандартна менструация (12дни, но последните 3-4 само ми прецапваше леко). Само първите 2-3 дни беше по- обилно, но не нещо стряскащо.
Лично аз предпочетох да съм си вкъщи, отколкото в болницата.

# 1 433
При мен както писа предната дама,беше нещо нечовешки,нещо което не съм преживявала като болка. Попронцип не съм раждала,но някои дами го сравняват с раждане,но по-лошо ,понеже не знаеш какво става. При мен се случи от втория път,защото бях решена да е МА т.е наложи ми се още веднъж да пия хапчета,защото не падна от първия. Общо взето от болката си мислиш,че цялото тяло те боли и не излизаш от тоалетната. Но мисля,че можех да издържа още..та нали ние жените издържаме на всичко 😁😁

# 1 434
Здравейте момичета. При мен се наложи аборт заради мисед в 11 седмица, като плода е спрял да се развива в 8. Предпочетох медикаментозен, заради по бързото възстановяване. В четвъртък изпих първото хапче, след което нямах никаква промяна освен лека предменструална болка. В събота изпих и второто. След десетина минути започнаха доста силни болки, но се успокоиха с ибупрофен. След два часа започна леко кървене, когато съм в тоалетната изхвърлям съсиреци. В неделя след баня започнаха пак болки направо като контракции. Успокоиха се след доста време. Днес сутринта пак е така. Предполагам е нормално докато се изчиства организма.

# 1 435
  • София
Здравейте момичета. При мен се наложи аборт заради мисед в 11 седмица, като плода е спрял да се развива в 8. Предпочетох медикаментозен, заради по бързото възстановяване. В четвъртък изпих първото хапче, след което нямах никаква промяна освен лека предменструална болка. В събота изпих и второто. След десетина минути започнаха доста силни болки, но се успокоиха с ибупрофен. След два часа започна леко кървене, когато съм в тоалетната изхвърлям съсиреци. В неделя след баня започнаха пак болки направо като контракции. Успокоиха се след доста време. Днес сутринта пак е така. Предполагам е нормално докато се изчиства организма.

Същото беше и при мен, само, че аз бях в 10 седмица като установихме мисед. Надявам се МА да е успешен и бързо да се възстановиш!

# 1 436

Същото беше и при мен, само, че аз бях в 10 седмица като установихме мисед. Надявам се МА да е успешен и бързо да се възстановиш!

Благодаря ти 😘 Надявам се и аз да мине всичко успешно. За мен е първа бременност, много желана и от двамата и затова и пожелах този вариант с идеята да подновим опитите по скоро.

# 1 437
Здравейте, вчера разбрах, че съм бременна, но няма да задържим бебето. Намираме се в Англия и тук звъняхме на национален номер за аборти, разпитаха ме и казаха, че ще ми звъннат на 29 за да ми запазят час. Има ли някой преминал през това тукв Англия, много съм притеснена.. 😣

# 1 438
Звъня ли на джипито си?
В коя седмица си?
Аз съм правила МА в Англия, но при мен беше задържат аборт и не съм звъняла на този национален телефон.
Ще ти запазят час за 29 или тогава ще ти звъннат, за да отидеш на преглед някога си в бъдещето?

# 1 439
Звъня ли на джипито си?
В коя седмица си?
Аз съм правила МА в Англия, но при мен беше задържат аборт и не съм звъняла на този национален телефон.
Ще ти запазят час за 29 или тогава ще ти звъннат, за да отидеш на преглед някога си в бъдещето?

Вчера ходих до джипито, но го нямаше и казаха днес сутринта, че мога да звъна да говоря с него. А от този номер на който звъняхме ми взеха данните и казаха, че ще звънат на 29 да ми дадат час. На мен ми се струва дълго време да чакам..

Общи условия

Активация на акаунт