Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 456 626
  • 3 481
  •   2
Отговори
# 2 220
А случвало ли ви се е просто да имате обилно кървене без съсиреци?

# 2 221
Не. В момента, в който спрат съсиреците до ден два ми спира и кървенето. После още ден два зацапване.

# 2 222
Благодаря Ви! Защото при мен има обилно кървене, но липсват съсиреци

# 2 223
И при мен има кървене втори ден след Топогин. Но още в началото и до сега няма съсиреци.

# 2 224
Дано всичко да е наред!

# 2 225
3 дни след Топогин най-сетне изпадна сакчето.Сега АГ ми каза да пия антибиотик Аксеф. Някоя от вас пила ли е антибиотик след МА?

# 2 226
# 2 227
При мен минаха почти 24 часа от топогина, почти никакво кървене, никакви болки и преди малко само няколко съсирека...писах на лекарката, според нея днес трябва да тръгне чистенето, ако не утре да отида да ме погледне...толкова се надявам да не се стига до кюртаж Cry

# 2 228
При мен минаха почти 24 часа от топогина, почти никакво кървене, никакви болки и преди малко само няколко съсирека...писах на лекарката, според нея днес трябва да тръгне чистенето, ако не утре да отида да ме погледне...толкова се надявам да не се стига до кюртаж Cry

И при мен беше така. Но просто при някой жени чистенето започва няколко дни след Топогин. Не се притеснявай. При мен започна на 3 ден след топигина.

# 2 229
Здравейте, ще ми препоръчате ли клиника, където сте правили МА и е протекло наред. Притеснена съм, защото АГ ми каза че ще ми изпише рецепта само и сама ще си пия хапчетата вкъщи. Не се ли правят някакви изледвания преди това? Също някоя от вас след това пила ли е Анти д гама глобулин след това ако е с отрицателна кръвна група? Благодаря!

# 2 230
Здравейте, ще ми препоръчате ли клиника, където сте правили МА и е протекло наред. Притеснена съм, защото АГ ми каза че ще ми изпише рецепта само и сама ще си пия хапчетата вкъщи. Не се ли правят някакви изледвания преди това? Също някоя от вас след това пила ли е Анти д гама глобулин след това ако е с отрицателна кръвна група? Благодаря!
Моя близка го е правила в Надежда/гр. София/, от моя личен опит да го направя вкъщи се оказа супер леко, което изненада дори и следващата ме лекарка. Ако сте с отрицателен резус фактор се бие инжекция до 72часа след аборта.
Имах предложение и за Токуда, но там ми поискаха 700лв, което за мен беше несериозна цена, но поне да знаете, че и там има тази опция.
Успех, не е толкова страшно!

# 2 231
Здравейте, може ли да ви попитам нещо. Тъй като ми се налага да направя медикаментозен аборт и съм адски притеснена..и найстина много ме е страх. Видях поста ви, че сте минали през това.. ако може поне да ме успокойте Sad

# 2 232
Здравейте, ще разкажа как мина при мен, за да имате едно на ум, на тези които им предстои.
Това ми беше втори МА. Първият път си бях вкъщи и мина, като малко по- болезнен цикъл.
Този път бях при друга лекарка, която има медицински център. Тя ми каза, че нещата ще се случат там в центъра. Казах - Ок. И слава Богу, че бях там. В сряда следобед изпих първото хапче. Още същата вечер започна да ме боли корема и почти не можах да спя. Четвъртък изкарах някак си. В петък ми каза сутринта към 6 часа да закуся и към 6:30 да пия хапче. Към 8:00 трябваше да съм при нея. Така и направих. Настаниха ме в една стая. Легнах си, започнах да си чета и всичко беше наред до към 10:30. От този момент нататък се започна кошмара. Припадах, повръщах и се гърчех от болки. Сложиха ми система, биха ми мускулна инжекция. Няколко часа не знаех, къде се намирам. Чак лекарката се изуми, какво се случва. Накрая каза - ти направи цяло раждане.
Не съм “лигла” и бих казала, че прагът ми на болка е доста висок( за сравнение - зъболекарите остават изумени, че издържам манипулациите без упойка). Но това си беше истински кошмар.
Разказвам това, за да имате предвид, какво евентуално би могло да се случи. Ако не сте в мед. заведение, то поне не бъдете сами през първите няколко часа.

# 2 233
  • София
Благодаря на Мацето за съвета да потърся в Щерев. Имат налични и двата медикамента за МА.

В петък в 20ч изпих първото хапче. На другия ден имах много леко зацапване. В неделя в 8 сутринта взех половин Топогин, започна слабо кървене и леки болки, скоро след това падна и сакчето. След три часа изпих още една половинка, кървенето и болките се засилиха, но не беше нищо особено. След още три часа и третата и последна половинка, болките станаха ужасни, на равни интервали като контракции. Третата фаза продължи около два часа. Не съм взимала нищо друго, само лежах. Болката постепенно отслабна. Днес имам вече леко кървене, придружено със съсиреци от време на време, болка няма.

Бях се запасила с превръзки, болкоуспокояващи и други неща в случай, че ми падне кръвното от слабост, но не ми потрябваха. Сега започвам да се чудя дали толкова леко протичане е нормално.

След колко време отидохте на контролен преглед?

# 2 234
На мен ми каза на 20тия ден да отида на преглед. И при мен мина леко, сега чакам прегледа. А да попитам дали знаете след колко време мога да си направя тест, които да е отрицателен. Четох, че след аборт до няколко седмици трябва да покаже

Общи условия

Активация на акаунт