Медикаментозен аборт - моят личен опит и преживяване

• 455 256
  • 3 473
  •   1
Отговори
# 2 700
Ох момичета, изплаших се сега още повече. Ами ако е извънматочна, това не се ли вижда на ехографа… ужас… какво ще правя сега, ако нещо стане в чужбина докато съм.
Аз знам възможните дати, когато може да е станало бебето. Едната е 14-15 ноември, другата дата е 24 ноември. Последната дата на цикъла ми е на 8 ноември.
Ето и резултата:

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 20:13 от Bondy07

# 2 701
Сигурна ли сте,че е 16 хиляди,а не 1600,това действително е прекалено висока,за да не се види нищо.
Недейте мислете толкова това пътуване,а си вижте здравето.

# 2 702
Колко е дълъг цикълът по принцип и откога е положителният тест?

# 2 703
  • София
Не гледай "последната дата на цикъла", каквото и да означава това (предполагам, че визираш последния ден с менструални кървене).
Бременност се изчислява по първия ден на последната редовна менструация.

# 2 704
8 ноември ми е първия ден на последната редовна менструация
Цикълът обикновено ми е на 28 дни, тоест очаквах да ми дойде на 6 декември, теста ми е от вчера 11 декември
Ето го и резултата:

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 20:15 от Bondy07

# 2 705
  • София
Значи си в 5 г.с. и тестът няма как да е 16 000. Вероятно е 1 600. Би трябвало да се визуализира плоден сак в матката при вътрематочна бременност. И би трябвало безпроблемно да можеш да направиш МА.
Защо искаш да чакаш следваща седмица и да правиш още прегледи? Тогава е възможно да се виждат леки пулсации от започваща сърдечна дейност. Какъв е смисълът да чакаш, когато не искаш ембриона (странно е, че го наричаш бебе)? Ако наистина не го искаш, действай максимално бързо, за да е колкото може по-леко за теб физически. Колкото повече отлагаш, толкова повече расте вероятността от това да изхвърлиш плода по-трудно или да се наложи след това кюретаж. Още повече, че планираш пътуване за празниците. Досега би трябвало да си приключила, вместо да ходиш на следващи прегледи.

# 2 706
Пътуването ми е утре за 3-4 дни, затова се притеснявам, а не мога да го отложа.
Момичета, какво да правя. Страшно се притесних с тази стойност. Дали всичко е наред.
Докторката ми показа на ехографа едно кръгло като дупка, и каза, че това показва, че съм бременна, но още няма ембрион.
Съжалявам, че така се изразявам, но за първи път съм бременна.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 20:28 от Bondy07

# 2 707
  • София
Тогава тръгвай спокойно. Най-много от претоварване да направиш спонтанен аборт и да си решиш проблема без лекарска намеса.
Дали всичко е наред би трябвало да са ти казали лекарите.
И какво разбираш под това дали е наред, когато бременността е нежелана? Сигурна ли си наистина, че не желаеш да имаш дете на този етап?

# 2 708
Тогава тръгвай спокойно. Най-много от претоварване да направиш спонтанен аборт и да си решиш проблема без лекарска намеса.
Дали всичко е наред би трябвало да са ти казали лекарите.
И какво разбираш под това дали е наред, когато бременността е нежелана? Сигурна ли си наистина, че не желаеш да имаш дете на този етап?
Ами дали  няма някакъв проблем към момента за самото пътуване. Ако е извънматочна четох, че е опасно, ако се получи кръвоизлив, в корема отивало и спешно операция, даже може и да си заминеш. Това ме притеснява. Да не стане нещо такова, все пак съм в чужбина.

# 2 709
  • София
Нали уж днес си била на лекар и той е видял бременност. Т.е. вътрематочна.

Сега видях, че си пуснала резултатите от чхг. Приемала ли си скоро лекарства, съдържащи хормони?

# 2 710
Приемам достинекс заради аденом на хипофизата.
Да, каза че вижда бременност, показа ми и кръгчето…, но  за ембрион каза, че няма и е рано. А пък вие сега ми казвате, че тази стойност е много висока да не се вижда ембрион и че може да е извънматочна. А както прочетох, това е опасно за мен. Затова се притесних още повече.

# 2 711
  • au bout du monde
Няма какво да се притесняваш. Нищо ти няма. След пътуването отивай на лекар,  пий хапчетата и готово.

# 2 712
Това, че е видяла това кръгче на ехографа, показа ми го и на мен, означава ли, че бременността си е на правилното място, а не извънматочна ?
Сигурно звуча ужасно глупаво, но човек когато е притеснен…, а нямам и опит, вие поне имате и знаете. Момичета, моля ви, кажете ми сега… мога ли да пътувам спокойно утре, в неделя се връщам и във вторник имам час.

# 2 713
Това, че е видяла това кръгче на ехографа, показа ми го и на мен, означава ли, че бременността си е на правилното място, а не извънматочна ?
Сигурно звуча ужасно глупаво, но човек когато е притеснен…, а нямам и опит, вие поне имате и знаете. Момичета, моля ви, кажете ми сега… мога ли да пътувам спокойно утре, в неделя се връщам и във вторник имам час.
Ако е видял “мехурче”(изглежда черно на ехограф, с тънък бял контур) и не е казал друго, бременността е вътрематочна. По принцип това нещо се бори, за да се вкопае в лигавицата с цялата сила на природата и биологията, ако всичко е наред с него генетично. Пак се повтарям - множество жени живеят и правят какво ли не, без да без да знаят, че са бременни. Вижте си листа от прегледа, трябва да е описано какво е видяно. За мен физически няма драма да се пътува, щом нямате болки, зацапване и разни други типични  оплаквания за начална бременност.

# 2 714
Нямам лист… не ми даде.
Иначе да показа ми кръгчето, което беше черно и отстрани бяло.
Знам, че милиони жени пътуват, без даже да знаят, но при положение, че вече знам… започва паниката, не случайно съм на антидепресанти.
Панирана съм заради високата стойност на ЧХГ.

Общи условия

Активация на акаунт